У США схвалений новий препарат для лікування псоріазу

Бродалумаб є інгібітором інтерлейкіну-17 (IL-17), що грає центральну роль в розвитку захворювання і клінічному прояві псоріазу / guardianlv.com

Бродалумаб (brodalumab) призначений для застосування дорослими пацієнтами, які потребують системної терапії, які не відповіли або перестали відповідати на лікування іншими системними засобами, повідомляється на сайті Адміністрації з контролю за продуктами і ліками США (FDA).

Читайте також Міжнародна група вчених запропонувала план по зниженню цін на ліки Ефективність та безпечність бродалумаба оцінювалися в ході рандомізованих плацебо контрольованих клінічних досліджень за участю понад 4,3 тис. Пацієнтів. Також в рамках порівняльних КІ бродалумаб продемонстрував перевагу над використовуваним зараз устекінумаб (Стелара). Як свідчать отримані дані, повне очищення шкірних покривів спостерігалося у 36,7% і 27% пацієнтів, які отримували по 210 мг і 140 мг бродалумаба (кожні 2 тижні протягом 12 тижнів). У устекінумаб-групі даний показник склав 18,5%, а в плацебо-групі - тільки 0,3%.

Найбільш поширеними побічними ефектами нових ліків були простудні захворювання, головні болі і болі в суглобах. Також в ході клінічних досліджень було відзначено виникнення суїцидальних нахилів у пацієнтів, однак прямий зв'язок між думками про самогубство і прийомом бродалумаба доведена не була.

Через підвищений ризик суїцидальної мислення контрольні органи зобов'язали виробника розмістити на упаковці лікарського засобу відповідне попередження. Крім цього пацієнти, що проходять терапію бродалумабом, повинні будуть підписати документ про те, що вони усвідомлюють всі ризики і зобов'язуються звернутися до лікаря при появі думок про самогубство.

Читайте також EMA попередила про ризик реактивації гепатиту В при терапії гепатиту С препаратами прямої дії

Бродалумаб є інгібітором інтерлейкіну-17 (IL-17), що грає центральну роль в розвитку захворювання і клінічному прояві псоріазу. Спочатку препарат розроблявся у співпраці Amgen і AstraZeneca. Навесні 2015 року Amgen оголосила про закінчення співпраці з AstraZeneca після отримання даних про появу суїцидальних думок серед учасників клінічних досліджень бродалумаба. AstraZeneca продовжила роботу над препаратом, але пізніше надала Valeant ексклюзивні глобальні права на бродалумаб за винятком ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости