У Нововоронежі стартувало I відкрита першість з хокею з шайбою серед команд концерну «Росенергоатом» на призи Фонду «АТР АЕС»

Головна   Прес-релізи   20

Головна Головна   Прес-релізи Прес-релізи

20.12.2018, 13:58

18 грудня 2018 року на Нововоронезької Льодовій арені «Інша» стартувало I відкритого першості з хокею з шайбою серед команд Концерну «Росенергоатом», міст-супутників і обласних команд, присвяченому Дню Енергетика. Цей захід проводиться з ініціативи Фонду «АТР АЕС», на його призи, і передбачає, що воно буде проходити щорічно.

Під час параду команд на Нововоронезької лід вийшли шість збірних, що складаються з працівників Концерну «Росенергоатом». Вони представляють Білоярської, Ленінградську, Калининскую, Кольському, Курську та Нововоронезьку атомні електростанції. Крім того, в першості беруть участь команди «Новік» (м Нововороніж) і ХК ПГС (м Воронеж).

Старт змагань дали глава міського округу місто Нововоронеж Микола Нетяга і в.о. заступника директора Нововоронезької АЕС з управління персоналом Олег Уразов. За допомогою молотків вони розбили крижану пластину, в яку вмерзнув головний атрибут хокею - шайба. Саме цій шайбою команди гратимуть під час всієї першості.

«Ми раді, що можемо приймати у нас в місті такий чемпіонат. Атомники змагаються в багатьох дисциплінах, але настільки масштабне першість з хокею проводиться вперше і його вже вирішено зробити традиційним », - зазначив у вступному слові голова міського округу м Нововороніж Микола Нетяга.

Відразу після відкриття відбулася гра збірної Нововоронезької АЕС проти Белоярской АЕС. Господарі поступилися суперникам з рахунком 6: 3. Матч пройшов при заповнених трибунах і активній підтримці уболівальників.

Зате в поєдинку команди «Новік», що складається з представників міської адміністрації та Київської міської сумніви, з воронезької командою господарі льоду здобули впевнену перемогу з рахунком 4: 1.

Фінальний поєдинок за перше місце і золотий кубок чемпіонату відбудеться 21 грудня.

Проведення I відкритої першості з хокею з шайбою серед команд Концерну «Росенергоатом» стало можливим завдяки відкриттю Льодової арени «Інша», побудованої в рамках Угоди між ГК «Росатом» і Урядом Воронезької області. Угода підписана в 2012 році. Крім Льодової арени, на кошти, виділені в рамках Угоди, в Нововоронежі побудовані багатофункціональний стадіон «Старт», Центр бойових мистецтв, дитячий садок № 4, впорядковано вулиці і дворові території. Наступним кроком стане будівництво нового спортивного комплексу з басейном.

«Наші міста все більше стають однією сім'єю - в командах об'єдналися працівники АЕС і жителі міста. Проведення першості з хокею з шайбою під егідою Фонду «АТР АЕС» за підтримки Концерну «Росенергоатом» - яскраве тому підтвердження. Важливо, щоб традиції множилися. Тому що вони є підтвердженням нашої відданості обраним цінностям », - зазначив перший заступник Генерального директора АТ« Концерн Росенергоатом »Джумбер Ткебучава.

Нововоронежська АЕС є філією АТ «Концерн Росенергоатом» (входить в найбільший дивізіон Держкорпорації «Росатом» - «Електроенергетичний»). Станція розташована на березі р. Дон в 42 км на південь від Воронежа. Це перша в Росії АЕС з реакторами типу ВВЕР (водо-водяні енергетичні реактори корпусного типу зі звичайною водою під тиском). Кожен з п'яти реакторів станції є головним - прототипом серійних енергетичних реакторів. Перший енергоблок був пущений в 1964 р, другий - в 1969, третій - в 1971, четвертий - 1972, п'ятий - 1980 р

Енергоблоки № 1, 2 зупинені в 1984 і 1990 року відповідно. Енергоблок №3 зупинено в 2016 р для проведення заходів з виведення з експлуатації. Енергоблок №4 зупинено для проведення модернізації. Енергоблок № 1 Нововоронезької АЕС-2 введений в промислову експлуатацію 27 лютого 2017 року. На енергоблоці № 2 Нововоронезької АЕС-2 завершені пуско-налагоджувальні роботи.

Оперативна інформація про радіаційну обстановку поблизу АЕС Росії і інших об'єктів атомної галузі представлена ​​на сайті .


Новости