У Швеції представили безпілотний міський автобус

У Швеції під час регати Volvo Ocean Race   представили   прототип міського автономного автобуса

У Швеції під час регати Volvo Ocean Race представили прототип міського автономного автобуса. Він заснований на раніше випущеної комерційної моделі Volvo і модифікований для безпілотного пересування.

Автономний 12-метровий автобус запрограмували для плавного прискорення і гальмування. Під'їжджаючи до зупинок, він завжди гальмує в одному місці, з однаковим зазором до бровки.

Автобус використовує для навігації інформацію зі вбудованих датчиків. Автоматична система регулює швидкість автобуса, щоб запобігати нещасним випадкам.

«Завдяки низькому рівню шуму та безпроблемного функціонування системи, цей автобус є відмінним варіантом стійкого громадського транспорту. З різним ступенем автоматизації ми можемо домогтися подальшого прогресу щодо безпеки, комфорту та ефективності »- заявив президент компанії Volvo Buses Хакан Агневалл.

З різним ступенем автоматизації ми можемо домогтися подальшого прогресу щодо безпеки, комфорту та ефективності »- заявив президент компанії Volvo Buses Хакан Агневалл

За його словами, нова технологія позбавить персонал депо від необхідності заряджати батареї, мити і припаркувати транспортні засоби. Автономні автобуси зможуть зробити все це самостійно.

Прототип представлений в рамках проекту ElectriCity, над яким Volvo працює спільно з дослідницьким співтовариством міста Гетеборг.

раніше повідомлялося , Що Volvo Buses запустили спільний проект автономних електричних автобусів з технологічним університетом Наньян (NTU) в Сінгапурі. Тести автобусів там почнуться вже в 2019 році. Електробус Volvo 7900 оснастять GPS-навігатором, датчиками виявлення перешкод, автоматичним рульовим управлінням, перемиканням передач і регулюванням тяги.

Новости