У чому перевага морських перевезень вантажу?

  1. Як здійснюється перевезення?
  2. Недоліки морських вантажоперевезень

Морські вантажоперевезення - один з найпопулярніших і поширених способів доставки вантажів на великі відстані. За допомогою морського транспорту доставляються вантажі по всьому світу.

Морські перевезення вантажів мають безліч переваг:

невисока вартість транспортування;

  • високий ступінь безпеки;
  • велика вантажопідйомність;
  • широка географія доставок в важкодоступні райони;
  • можливість перевозити різноманітні вантажі, в тому числі небезпечні.

Для транспортування товарів використовуються спеціальні контейнери. У них можна перевозити цінні, крихкі вантажі або тварин. Для продуктів, що вимагають певного температурного режиму, компанії можуть запропонувати контейнер-рефрижератор, для перевезення рідин використовують цистерни, для доставки тварин надаються спеціальні вентильовані контейнери.

Як здійснюється перевезення?

Послуги з перевезення вантажів морським транспортом здійснюється в кілька етапів:

для початку оформляються експортні документи на транспортування товарів;

  • потім проводиться завантаження контейнера;
  • доставка його в порт;
  • відправка вантажу в місце призначення;
  • проходження митниці і оформлення митних документів;
  • розвантаження контейнера або відправлення його до складу кінцевого одержувача.

Для морських вантажоперевезень спеціально будуються особливі суду: нафтоналивні і баржі для суховантажів. У наш час для транспортування сипучих товарів використовуються контейнери, які дуже легко і зручно перевантажувати на інші види транспорту: залізничний або автомобільний. У великих портах є термінали для навантаження-розвантаження контейнерів, завдяки яким терміни простою судів і трудомісткість їх обслуговування скорочуються.

Недоліки морських вантажоперевезень

Крім достоїнств у морських перевезень є і недоліки. Найістотніше - це великий термін доставки. У порівнянні з автомобільними і залізничними перевезеннями, морські найдовші. Але завдяки цьому ціни на міжнародні морські перевезення вантажів найменші. З іншого боку, вартість може бути підвищена при великому завантаженні портів або збільшенні обсягу вантажу.

У контейнерів є жорсткі умови повернення, через що іноді виникають труднощі їх доставки або затримки з незалежних від виконавця причин. Доставка може бути затримана і з причин погіршення погоди. Тому морські перевезення абсолютно не підходять для транспортування швидкопсувних товарів. Зате для вантажів з тривалим терміном зберігання - це найекономічніший і безпечний спосіб транспортування.

Як здійснюється перевезення?
Як здійснюється перевезення?

Новости