У Грузії стартують військові навчання країн НАТО за участю України

цею материал Доступний по-русски

9:54 01 серпня 2018

світ

693

За даними Міноборони Грузії, в навчаннях також візьмуть участь близько 1300 військовослужбовців збройних сил Грузії і 500 військовослужбовців інших країн.

Ілюстрація / REUTERS

За даними Міністерства оборони Грузії, участь в них візьмуть близько трьох тисяч військовослужбовців з 13 країн, повідомляє Deutsche Welle .

Зокрема, в навчаннях Noble Partner 2018, які триватимуть до 15 серпня, візьмуть участь військові Грузії, США, Великобританії, Німеччини, Естонії, Франції, Литви, Польщі, Норвегії, Туреччини, України, Азербайджану і Вірменії. Раніше США перекинули на навчання до Грузії з Європи військову техніку, включаючи бронетранспортери "Страйкер", бойові машини піхоти "Бредлі" і п'ять танків "Абрамс" (M1A2). Техніку доставили морським шляхом з порту Констанца в Румунії в грузинський порт Поті.

Читайте також Трамп переконав лідерів НАТО збільшити військові витрати до "немислимого рівня"

Також в навчаннях будуть задіяні американські бойові вертольоти AH-64 Apache ( "Апач") і UH-60 Black Hawk ( "Чорний яструб"). Всього в навчаннях візьмуть участь 1170 американських військовослужбовців, включаючи особовий склад II кавалерійського полку сухопутних військ США в Європі, який прибув до Грузії повітряним шляхом.

Відзначається, що в навчаннях також візьмуть участь близько 1300 військовослужбовців збройних сил Грузії і 500 військовослужбовців інших країн. Всього в навчаннях планується задіяти близько 140 одиниць військової техніки.

Грузія візьме багатонаціональні навчання "Noble Partner" в четвертий раз.

"Це ще раз підтверджує зростаючу підтримку Грузії з боку США та інших країн НАТО і партнерів альянсу", - заявив глава Міноборони Грузії Леван Изора.

Раніше кораблі ВМС України і НАТО провели спільне тренування в Чорному морі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости