У США вражені парадоксальним ефектом антиросійських санкцій.

Американські санкції привели до «несподіваного підйому» в російській економіці, пише Wall Street Journal.
Відзначається, що обмежувальні заходи, нав'язані США, спровокували зростання цін на нафту і ослаблення рубля, що в купе лише зміцнило економіку Росії.


За версією видання, санкції Вашингтона проти Тегерана призвели до того, що з середини серпня нафта подорожчала на 14 відсотків, а це дозволяє експортерам «чорного золота» з Росії значно збільшити виручку. Зокрема, газета підкреслює, що котирування російських нафтових компаній «Роснефти» і «Лукойлу» в 2018 році піднялися на 56 і 39 відсотків відповідно.
Рубль, в свою чергу, подешевшав на 15 відсотків з квітня, а низька вартість валюти означає зростання конкурентоспроможності російських товарів.
«Росія набагато краще почуває себе з високими цінами на нафту і слабким рублем. З точки зору бюджетної перспективи, це подвійно позитивно », - передає газета слова експерта з інвестиційної компанії Aberdeen Asset Management.
Ринки, що розвиваються зазвичай відчували удар в результаті зростання долара США і процентних ставок, занепокоєння, пов'язаного з торгівлею, і внутрішньополітичних проблем в окремо взятих країнах, наприклад, в Туреччині. Рубль отримав додаткову вагу в результаті американських санкцій.
У серпні рубль впав ще більше, після того як США ввели нові санкції відносно Росії у зв'язку з можливим застосуванням нервово-паралітичного речовини в Великобританії і погрожували розширити їх другим раундом заходів через 90 днів, в разі якщо Росія не виконає список з трьох вимог, в який включено в тому числі і припинення застосування біологічної і хімічної зброї.
Ризик США полягає в тому, що санкції не роблять запланованого впливу, враховуючи наслідки комбінації слабкого рубля і високих цін на нафту.
В кінці минулого року барель нафти приносив російським нафтоторговців понад 3835 рублів при перекладі з доларів, в які торгується нафту. Тепер же кожен барель приносить по 5262 рубля, тобто майже на 40% більше.
Компанія «Роснефть», найбільший виробник нафти в світі, є однією зі сторін, які отримують вигоду в даних обставинах. Вона повідомила про підвищення доходів майже на 50% до вирахування операційного прибутку, податків, зносу і амортизації у другому кварталі в порівнянні з попередніми трьома місяцями.
Санкції також допомагають країні знизити рівень її зовнішнього боргу в момент його зростання для уряду і компаній, за даними «Сосьєте Женераль». Це відбувається як через падіння рубля, що не дозволяє емітентам прийняти борг в доларах, так і з-за побоювань, що США введуть санкції на торгівлю доларових боргом Росії.
Російський приватний і державний борг, що належить іноземним інвесторам, знижується з 2016 року, досягнувши 32% ВВП в першому кварталі цього року, за даними «Сосьєте Женераль». Тим часом, профіцит поточного рахунку Росії, показник її операцій з рештою світу, виріс до 18,3 мільярдів доларів в березні в порівнянні з 14,6 мільярдами в попередньому кварталі.
«Росія вражаюче адаптувалася до зниження цін на нафту і санкціям, - кажуть в своєму комюніке клієнтам аналітики" КредітСайтс ". - Суверенний борг залишається на розумно низькому рівні, а обсяг зовнішніх зобов'язань тепер істотно знизився ».
Безумовно, роки санкцій завдали удару по російській економіці. Ряд західних обмежувальних заходів відносно Росії з тих пір, як Володимир Путін прийняв рішення про анексію Криму в 2014 році, привів до зниження вартості рубля вдвічі і скоротив обсяг інвестицій в енергетичному секторі.
Російські ринки також постраждали останнім часом. З початку цього року прибутковість доларових держоблігацій США з погашенням у вересні 2012 року зросла до 4.36% з 3,28%. Російський індекс акцій ММВБ за той же період знизився на 12%, незважаючи на ослаблення рубля, що зробило експорт більш прибутковим.
Слабка валюта також підживлюється за рахунок інфляції, яка, за прогнозами Центробанку, виросте до 5,5% до кінця наступного року, набагато вище встановленої позначки в 4%. У вересні російський Центральний банк застав ринки зненацька зростанням на чверть пункту до 7,5%, прагнучи знизити інфляцію.
Оригінал публікації: US Sanctions Give Russian Economy an Unintended Boost
Sky: «великий бізнес» в обхід санкцій - Угорщина сита по горло «лицемірством» ЄС у відносинах з Москвою
Країни Західної Європи постійно засуджують главу Кремля Володимира Путіна, але при цьому роблять «великий бізнес» з Москвою. Про це на полях останньої зустрічі глав МЗС ЄС в Люксембурзі заявив міністр закордонних справ Угорщини, повідомляє британський телеканал Sky News. «Подвійні стандарти і лицемірство» Євросоюзу по відношенню до Російської Федерації «просто бентежать», констатував Петер Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто обрушився з різкою критикою на Великобританію, Францію та інші європейські країни за їх, за його ж словами, «лицемірну» позицію по відношенню до Росії, повідомляє Sky News.
На полях останньої зустрічі глав МЗС Євросоюзу в Люксембурзі Сийярто звинуватив західноєвропейські держави в тому, що ті засуджують президента Російської Федерації Володимира Путіна, але при цьому роблять «великий бізнес» з Москвою, зазначає британський телеканал.
«Ці подвійні стандарти. Це лицемірство, яке має місце, коли справа доходить до співпраці і відносин з Росією, просто бентежить », - заявив глава угорського зовнішньополітичного відомства.
«Якщо чесно, то ми ситі цим по горло», - додав Петер Сійярто.
Угорський міністр також запевнив, що «найбільший бізнес з Російською Федерацією роблять» ті країни, які, власне, і «борються» за збереження в силі економічних санкцій проти Москви.
На думку глави МЗС Угорщини, в інтересах ЄС - «і це очевидно» - відновити «прагматичне, нормальна співпраця між Європою і Росією, яке б ґрунтувалося на загальних принципах, взаємній довірі і повазі норм міжнародного права».
«Я сподіваюся, що ситуація на міжнародній арені дозволить нам повернутися до цієї стратегії», - констатував на полях зустрічі глав МЗС ЄС в Люксембурзі міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.
Оригінал публікації: Hungary attacks 'hypocritical' UK over stance on Russia
Американський фінансист спрогнозував обвал долара
Курс долара обвалиться по відношенню до євро на 40 відсотків до 2024 року, прогнозує виконавчий директор компанії AG Bisset Associates LLC, що спеціалізується на валютних дослідженнях, Ульф Ліндал. Про це повідомляє Bloomberg.
«Нас очікує істотне зниження курсу долара. Це сильно вплине на всі фінансові ринки », - цитує видання Ліндау.
На думку аналітика, прийдешнє падіння долара відіб'ється на вартості сировини.
Як зазначає економіст, з початку сімдесятих років курс американської валюти змінюється циклічно, і зараз має розпочатися його зниження. За останній рік долар впав на дев'ять відсотків.
Крім цього, Ліндал також вважає ймовірним, що американська валюта впаде по відношенню до японської ієни на 33 відсотки.
Оригінал публікації: This FX Veteran Predicts the Dollar Will Plunge
Nico54 (26047) писав (а) у відповідь на:

> Американські санкції привели до «несподіваного підйому» в російській економіці, пише Wall Street Journal.


Тут немає нічого дивного. Росія тільки тоді буде економічно сильна, коли повністю буде економічно ізольована від решти світу. І санкції це доводять.
Підвищення ціни на нафту не сприяє піднесенню Російської економіці. А тільки лише підвищенню доходів нафтових компаній. Не треба плутати бажане з реальністю. Як і низька вартість рубля не означає зростання конкурентоспроможності російських товарів, тому що крім сировинних продуктів Росії більше немає з чим конкурувати. Ігор голи (IgorGolaev) писав (а) у відповідь на:
на прикладі Китаю я б так не сказав - ізолюватися від усього світу не можна ... Вибачте, після відправки повідомлення випадало повідомлення про неможливість знайти сайт. Зробив повтори, а пр перегляді побачив, що повідомлення пройшли всі. Nico54 (26047) писав (а) у відповідь на:
Багато багато плюсів, а де зростання головного показника зростання Держави ВВП?
Або ось. Начебто Росія, а бал правлять іноземці.
Так, в керівництві проекту «Сахалін-1» (оператор - «дочка» американської ExxonMobil з часткою 30%, у японській SODECO також 30%, ще по 20% у індійської ONGC Videsh і у «Роснефти») більшість керівних посад як і раніше займають іноземці, а в сфері буріння і геології російські фахівці займають всього 14-20% посад.
Рахункова палата незадоволена і тим, що на проектах працює занадто мало російських підрядних організацій. У 2017 році на «Сахаліні-1» їх частка склала 48,9%, на «Сахаліні-2» (володіє першим в Росії заводом зі зрідження газу, підконтрольний «Газпрому», серед іноземних партнерів - англо-голландська Shell і японські Mitsui і Mitsubisi) - 67,3%, на Харьягінском родовищі ( «Зарубежнефть» і французька Total) - 93%.
Детальніше на РБК:
Nico54 (26047) писав (а) у відповідь на:

> Росія набагато краще почуває себе з високими цінами на нафту і слабким рублем.


А давай подуіаем, ХТО відчуває себе краще:
1) Ті, у кого є валютна виручка.
2) Бюджет, яким дешевше обходяться зобов'язання.
Хто відчуває себе ГІРШЕ:
1) Основна маса росіян, яка заробляє в рублях.
2) Весь бізнес з виручкою в рублях, який закуповує обладнання або сировину за кордоном.
3) Весь бізнес, орієнтований на задоволення НЕ базових потреб. Коли людина втрачає в доходах, він не відмовиться ситно їсти і тепло одягатися. Зате він може відмовитися товарів і послуг не першої необхідності.
Тут криється дуже небезпечна пастка (до речі, її розуміє і Президент, коли говорить про підвищення доходів). Бідний - не купує. Сенс робити щось в Росії, якщо цей товар не купить більшість росіян?
Папа (Папа) писав (а) у відповідь на:

> Може тоді ти покажеш успіхи в імпортозаміщення, про який ми так голосно кричали?
> Сьогодні це питання поступово затих.

Росія покращила позиції в рейтингу глобальної конкурентоспроможності
МОСКВА, 17 жовтня - РІА Новини. Росія піднялася в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки і є кращою серед країн Євразії, свідчить Global Competitiveness Index (GCI), випущений Світовим економічним форумом (WEF, ВЕФ) спільно з Євразійським інститутом конкурентоспроможності та консалтинговою компанією Strategy Partners.
Індекс глобальної конкурентоспроможності вимірює готовність країн до четвертої промислової революції. Він складений з 12 складових: якість інститутів, стан інфраструктури, проникнення IT і сучасних комунікацій, макроекономічна стабільність, споживчий ринок, ринок праці, фінансова система, розмір внутрішнього ринку, здоров'я, освіту і навички, динаміка бізнес-розвитку, здатність до інновацій.
ВЕФ - міжнародна організація державно-приватного співробітництва. її членами є близько тисячі великих компаній і організацій з різних країн світу, в тому числі Росії.
«Те, що Росія піднялася з 45 на 43 місце рейтингу, - результат макроекономічної стабільності: ВВП помірно зростає, інфляція значно знизилася, держборг залишається низьким», - наголошується в дослідженні.
Як сильних сторін Росії WEF виділяє розмір внутрішнього ринку, людський капітал і рівень розвитку базової «цифровий інфраструктури». Слабкі сторони пов'язані з розвитком фінансового сектора, обмеженнями регулювання і конкуренції в окремих секторах економіки.
«Росія - найкраща з країн" Євразії "(саме так в WEF називають країни СНД плюс Україна, Грузію і Туркменістан). Після неї Казахстан (59 місце). Гірше за всіх в "Євразії" виступив Таджикистан - 102 місце. Але треба мати на увазі, що деякі країни регіону - Туркменістан і Білорусь - не входить до рейтингу, так як по ним немає достатньо достовірної статистики », - зазначає ВЕФ.
РІА Новини
Повернутися до списку тем
Сенс робити щось в Росії, якщо цей товар не купить більшість росіян?

Новости