У Туві почалася установка веб-камер в приміщеннях дільничних виборчих ділянок

Сьогодні в Кизилі на Кочетовская виборчій дільниці №16, що знаходиться в будівлі Центру російської культури встановлений перший програмно-апаратний комплекс відеоспостереження за процедуройголосованія і підрахунку голосів виборців на виборах Президента Російської Федерації 4 березня 2012 року Сьогодні в Кизилі на Кочетовская виборчій дільниці №16, що знаходиться в будівлі Центру російської культури встановлений перший програмно-апаратний комплекс відеоспостереження за процедуройголосованія і підрахунку голосів виборців на виборах Президента Російської Федерації 4 березня 2012 року. У комплект програмно-апаратного комплексу відеоспостереження входять дві відеокамери, джерело безперебійного живлення, що дозволяє в разі відключення електроенергії протягом 2 годин 30 хвилин вести онлайн-трансляцію, а також комп'ютер з периферійним обладнанням.

Перша веб-камера забезпечує зйомку виборчої урни для голосування та місце розташування членів дільничної виборчої комісії. Друга охоплює загальний план ділянки, включаючи місця видачі бюлетенів. Після тестування обладнання програмно-апаратний комплекс, вмонтований в «антивандальний» металева шафа, буде опечатано. Доступ до нього категорично заборонений до закінчення виборчої кампанії.

Як повідомила начальник Управління інформатизації та формування електронного уряду Уряду РТ Наталія Пуркіньє, система веб-трансляцій, ініціатором якої виступив прем'єр-міністр Володимир Путін, організовується для забезпечення прозорості і громадського контролю за проведенням виборів.

У республіці до 20 лютого програмно-апаратними комплексами буде обладнаний 181 виборчу дільницю. Таких комплексу не буде тільки на двох ділянках - в селах Хут Пій-Хемского району і Качик Ерзінского района.В Туву надійшло 205 комплектів відеоспостереження, кожен з яких коштує 26 тисяч рублів. Після виборів цими веб-камерами будуть обладнані пункти проведення ЄДІ в школах республіки.

Технічний супровід проект забезпечує ВАТ «Ростелеком», підрядником в Республіці Тива виступає ВАТ «РТКом.ру». Монтаж обладнання на 100 виборчих дільницях буде проводитися силами фахівців ВАТ «Тивасвязьінформ», на 71 ділянці працюватимуть співробітники ВАТ Конструкторське бюро «Іскра», м Красноярська, на інших 11 ділянках працює красноярська компанія ТОВ «Розвиток». Відеозображення буде передаватися по каналах зв'язку в регіональний дата-центр в Новосибірську.

Інтернет-трансляції процедур голосування та підрахунку голосів будуть вестися на сайті webvybory2012.ru. Бажаючим стежити за ходом виборів в інтернеті необхідно буде зареєструватися на сайті до 4 березня. Для реєстрації можна буде використовувати облікові записи популярних онлайнових сервісів - Google, «Яндекс», Mail.Ru, соціальних мереж «ВКонтакте», Facebook, Twitter, LinkedIn, або вказати свою електронну адресу та підтвердити реєстрацію за посиланням в листі. Користувачам заздалегідь необхідно вибрати виборчі дільниці, за роботою яких вони хочуть спостерігати. Обмежень на кількість таких ділянок не буде. Вибрати потрібну ділянку можна різними способами, наприклад, на карті або за адресою місця проживання користувача.

Трансляції з кожної виборчої дільниці в день виборів почнуться автоматично о 00.00 мск і урвуться о 20 годині за місцевим часом. Після закінчення роботи останніх виборчих дільниць в Калінінградській області в 21.00 мск, трансляція процедури підрахунку голосів почнеться рівно з того моменту, як вона була перервана.

Детальніше про проект:

Відеотрансляція з дільничних виборчих комісій (ДВК) почнеться на порталі автоматично 4 березня 2012 у 0:00 за московським часом.

О 20:00 за місцевим часом відеозапис того, що відбувається на ділянці триває, але Інтернет-трансляція припиняється з метою дотримання таємниці голосування.

О 21:00 за московським часом Інтернет-трансляція поновлюється. При цьому користувачі зможуть побачити зображення, записане, починаючи з 20:00 за місцевим часом у відповідному регіоні.

Таким чином, запис відеозображення буде вестися безперервно з моменту відкриття ділянки до завершення підрахунку голосів і підписання відповідних протоколів.

Згідно з технічним завданням, створювана система відеотрансляції ходу виборів охопить 91,4 тис. Дільничних виборчих комісій, а її продуктивність забезпечить можливість підключення 25 мільйонів користувачів при можливості 60 тис. Одночасних переглядів зображення з 1 камери.

Загальна тривалість відео, записаного в ході одного дня голосування і підрахунку голосів, перевищить 260 млн. Хв., Тобто 500 років. Для його запису і зберігання потрібно 5,4 Пб (5,4 млн. Гб) дискового простору.

Доручення забезпечити відеоспостереження процедур голосування та підрахунку голосів виборців на виборах Президента РФ в березні 2012 року Центральної виборчої комісії РФ (ЦВК) і Міністерству зв'язку і масових комунікацій РФ дав Голова Уряду РФ Володимир Путін.

Новости