У Владивостоку пройшов мітинг проти обов'язкової установки «ЕРА-ГЛОНАСС» на автомобілі

У Владивостоку водії провели узгоджену з владою акцію, де виступили проти вимоги в обов'язковому порядку встановлювати на старі авто систему «ЕРА-ГЛОНАСС».

Юрій Галицьких, один з організаторів мітингу, вимагав не тільки скасування установки системи, але і скасування заборони на видачу ПТС на авто без встановленої тривожної кнопки.

Як повідомляє «Інтерфакс», учасникам акції вселяє побоювання поточна тенденція, і вони вважають, що влада може з рівним успіхом вимагати встановлювати систему на всі без винятку автомобілі, незалежно від року ввезення авто в Росію.

Учасники мітингу планують направити резолюцію за підсумками мітингу владі. У документі буде поставлена ​​вимога ввести мораторій на установку системи «ЕРА-ГЛОНАСС» до 2020 року. А також жителі Примор'я вимагають перевірити, чи відповідає діяльність АТ «ГЛОНАСС» нормам законодавства, зокрема антимонопольного.

Нагадаємо, що довгий час після введення нового техрегламенту на ввезені після 1 січня 2017 року авто не встановлювали систему «ЕРА-ГЛОНАСС», а з цієї причини на авто не видавали ПТС, і власники не могли ними користуватися. Потім проблема була вирішена. В даний час вартість установки системи на автомобіль (разом з покупкою приладу) становить близько 25 000 рублів . Установкою займаються сертифіковані центри Примор'я. Найближчим часом будуть видаватися діючі прилади, а недавно був встановлений перший тестовий прилад на автомобіль.

Раніше гендиректор АТ «ГЛОНАСС» Андрій Жерегеля повідомив, що підсумкова ціна установки буде залежати від вартості виробника, а також від сумарних накладних витрат з доставки приладу.

В Адміністрації Приморського краю заявили, що в техрегламент Митного союзу будуть внесені коректування щодо встановлення приладу на старі іномарки. Причиною цієї заяви стало те, що занадто багато людей на мітингу у Владивостоці зажадали змін.

Роман Золотарьов

Автор теми: Золотослов

Новости