У Китаї мікроавтобус переїхав дворічну дівчинку

Весь світ обговорює трагедію дворічної дівчинки, яку збив мікроавтобус, а потім переїхала вантажівка. На записі видно, що водії їдуть з місця події, а проходять повз китайці не звертають ніякої уваги на залитого кров'ю дитини. У КНР порятунок людини влетить рятівнику в копієчку - він повинен оплатити половину витрат на лікування. Весь світ обговорює трагедію дворічної дівчинки, яку збив мікроавтобус, а потім переїхала вантажівка

Фото: AP

Інцидент стався в місті Фошань провінції Гуандун на півдні Китаю. Кадри, зняті камерою зовнішнього спостереження, жахають. Дворічну дівчинку спочатку переїжджає мікроавтобус. Причому, переїхавши дитини передніми колесами, водій немов задумався, а потім, як ніби прийнявши остаточне рішення, проїхав по тілу і задніми колесами.

Що лежить посеред дороги дівчинка на ім'я Юіюі не привертає уваги нікого з проходять повз. А вірніше всього, перехожі вдають, що не бачать закривавленого і, можливо, вона дитя.

Через деякий час до лежачої дівчинці під'їхала вантажівка, водій якого спокійно і чітко, як танкіст, переїхав тіло Юіюі обома мостами. Цей вже не замислювався ...

У підсумку, з 18 очевидців цієї аварії проїхали і пройшли повз місце ДТП, поруч з постраждалою зупинилася тільки одна жінка, яка відтягнула дівчинку до краю дороги. Мати дівчинки в цей час перебувала на ринку і не стежила за дитиною.

За даними агентства Xinhua, збиту 13 жовтня дівчинку доставили в лікарню, де вона впала в кому, а пізніше померла. Тільки лише після того, як подія потрапило в інтернет, були арештовані два водія, які вбили дитину.

Китайські блогери назвали цей випадок "ганьбою Китаю", проте в цих словах більше злочинного лицемірства, ніж сорому за свій народ. Цей випадок виглядає жахливим для людини європейського виховання і живе в більш-менш благополучних країнах. Вбивство ж дитини в Китаї є черговим і навіть в чимось буденним заходом.

Новонародженим ламають спинки, закопують живцем в землю, душать, труять або просто позбавляють їжі. Відбувається це переважно з немовлятами-дівчатками, так як в умовах Китаю (і ряду інших азіатських країн) народження дитини жіночої статі економічно невигідно.

Читайте також: Майбутніх дітей врятують таємницею

За ними повинно бути забезпечено придане, на яке родині доводиться горбатитися не один рік. До того ж пенсійна система в Китаї розрахована на невелике коло держслужбовців, а підтримують батьків в старості сім'ї синів. Відбувається це не тільки в бідних сільських районах, де подібні методи є звичайними. Пекінські сміттярі щодня знаходять тіла дітей серед смердючих відходів. Іноді вони ще живі ...

Ситуацію можна проілюструвати простим прикладом. У Китаї на кожні сто зареєстрованих дівчаток припадає по 118 хлопчиків при біологічної нормі народжень 104-106 хлопчиків на 100 дівчаток. Тобто приблизно одна сьома частина китайських дівчаток просто знищується. Вбивають їх самі батьки. Мільйонами по всьому Китаю. Стимулює це і політика "одна сім'я - одна дитина".

До речі, ця проблема фіксується і серед азіатських мігрантів в Європі. У Раді Європи навіть обговорюється можливість введення заборони на визначення статі дитини, який визнаний основною причиною значного числа абортів, які називаються вибірковими.

Чи варто після цього дивуватися холоднокровності проходять повз і переїжджають лежить дівчинку китайців? За їх розумінням, ця дівчинка могла бути вбита батьками спеціально, що, погодьтеся, дещо змінює кут сприйняття ...

Основна проблема азіатських країн - перевиробництво людей. Цінність людини в таких умовах падає нижче деяких видів тварин. Такий підхід стимулюється і низкою законів. За законами КНР, порятунок людини влетить добровільного рятівнику в копієчку - він повинен оплатити половину витрат на лікування.

Читайте також: За нареченими китайці поїдуть в Іваново

британське видання The Daily Mail передбачає, що цим і пояснюється байдужість очевидців ДТП, що проходили повз поранену дитину. Цю ж версію журналістам підтвердив один з убивць - водій мікроавтобуса.

"Її смерть мені коштувала 1,5 тисячі доларів. Але якби вона вижила, мені довелося б заплатити в десять разів більше", - повідомив шофер.

Прагнення позбутися від дівчаток в Китаї і Індії вже призвело до перевищення числа молодих чоловіків по відношенню до молодих жінок більш ніж на 10 відсотків. За даними Центру міжнародної охорони здоров'я та розвитку в Лондоні, число китайських хлопців у віці до 20 років перевищує число дівчат більш ніж на 30 мільйонів чоловік. Було б непогано навчити самотніх китайських чоловіків любити один одного, але швидше за дисбаланс обернеться підвищенням рівня агресії в суспільстві, де цінність людини і без того вкрай низька.

Читайте найцікавіше в рубриці "Суспільство"

Чи варто після цього дивуватися холоднокровності проходять повз і переїжджають лежить дівчинку китайців?

Новости