У Міносвіти розповіли, на які спеціальності у вузах виділено найбільше бюджетних місць

цею материал Доступний по-русски

Можливість навчатися на бюджеті не обмежується місцями державного замовлення, оскільки частина бюджетних місць надається як регіональне замовлення.

Можливість навчатися на бюджеті не обмежується місцями державного замовлення, оскільки частина бюджетних місць надається як регіональне замовлення

Можливість навчатися на бюджеті не обмежується місцями державного замовлення \ talks.asu.kpi.ua

У Міністерстві освіти і науки розповіли, на які 10 спеціальностей в закладах вищої освіти України виділено найбільше місць державного бюджету.

Читайте також Сьогодні розпочався прийом заяв до вищих навчальних закладів - МОН

Як повідомляє прес-служба Міносвіти, про це сьогодні на брифінгу розповів генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров.

"Вчора уряд прийняв постанову" Про державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, і підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів в 2018 році ". Зараз офіційний текст документа готують до публікації, проте, користуючись проектом, можна визначити ряд важливих параметрів вступної кампанії. Наприклад, спеціальності, яким надано найбільший обсяг держзамовлення на основі повної загальної середньої освіти, тобто для випускників 11-х класів ", - сказав Шаров.

За його словами, найбільше місць держзамовлення отримали такі 10 спеціальностей: "Середня освіта" (за всіма предметними спеціальностями) - 7475 місць; "Медицина" - 4507; "Комп'ютерні науки" - 3216; "Правознавство" - 3090; "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" - 2736; "Будівництво та громадянська інженерія" - 2650; "Філологія" (всі мовні напрямки) - 2210; "Галузеве машинобудування" - 2025; "Комп'ютерна інженерія" - 1951; "Правоохоронна діяльність" - 1910.

У той же час Шаров нагадав, що можливість навчатися на бюджеті не обмежується місцями державного замовлення, оскільки частина бюджетних місць надається як регіональне замовлення.

"Такі місця розподіляються в усі комунальні вищі навчальні заклади, які готують фахівців різних рівнів - від молодшого спеціаліста до магістра та аспірантури. Також регіональне замовлення надається в державних коледжах та технікумах, які не входять до складу вузів і фінансуються з місцевих бюджетів з 1 січня 2018 року ", - йдеться в повідомленні Міносвіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости