У рейтингу кращих вузів Росії за рівнем зарплат випускників SuperJob МГУ імені М.В. Ломоносова в 2016 році зберігає позиції і входить в ТОП-5 університетів Росії

Сервіс «Superjob для студентів» представив рейтинг кращих вузів Росії за 2016 рік за рівнем зарплат молодих фахівців, зайнятих у сфері економіки та фінансів.

У 2016 році ринок праці для тих, хто отримав диплом в період з 2010 по 2015 рік, складається жорстко: середні показники зарплатних очікувань молодих фахівців в порівнянні з минулим роком знизилися.

МГУ імені М.В. Ломоносова, аналогічно минулому році, зберіг в ньому 5 місце.

Ломоносова, аналогічно минулому році, зберіг в ньому 5 місце

З повною версією рейтингу можна ознайомитися на сайті Superjob для студентів http://students.superjob.ru/reiting-vuzov/ekonomicheskie ; результати Рейтингу-2015 - подивитися тут: http://students.superjob.ru/novosti/192

У 2016 році ситуація на ринку праці для тих, хто отримав диплом в період з 2010 по 2015 рік, була досить жорсткою: середні показники зарплатних очікувань молодих фахівців в порівнянні з минулим роком знизилися.

"Давайте дивитися правді в очі: у найближчі роки молодий спеціаліст, який будує кар'єру в сфері економіки і фінансів, повинен буде вміти переконливо довести роботодавцю свою користь або бути готовим до зниження доходу. У виграшному становищі виявляться активні: ті, хто проходив професійні стажування, знаходив можливість брати участь в реальних проектах, навчався представляти себе на ринку праці ", - прокоментувала Ганна Абідова, директор з розвитку Superjob.ru

Ольга Золотина, Керівник відділу сприяння працевлаштуванню Економічного факультету, зазначає: "Всупереч кризі, рівень зарплат наших випускників досить високий і стійкий. Це означає, що хлопці підготовлені до початку професійної кар'єри і продовжують доводити ринку свою конкурентоспроможність. Для цього факультет пропонує студентам ще під час навчання безліч можливостей участі в проектах від компаній-роботодавців, проходження стажувань і практик, відвідування майстер-класів, тренінгів, кар'єрних заходів і про ч., розвиває системне співробітництво з провідними компаніями-роботодавцями економічної сфери - консалтинговими компаніями, банками, виробничими компаніями сектору FMCG і провідними організаціями інших галузей. Багато студентів починають працювати ще до випуску з університету, що теж є їх конкурентною перевагою. За нашими експертними оцінками , через 5 років після випуску багато випускників отримують більше, ніж показують результати рейтингу ".

Рейтинг складений дослідницьким центром Superjob на основі порівняння середнього рівня доходів випускників російських вузів 2010-2015 року випуску. Заробітні плати випускників вузів, які проживають не в Москві, скориговані з урахуванням регіональних коефіцієнтів до рівня московського ринку праці. В результати рейтингу потрапляють всі респонденти з МГУ, які в резюме вказали року випуску 2010-2015 і інтерес до сфери роботи "Економіка і фінанси".

Відділ сприяння працевлаштуванню
03 Июня 2016

Новости