У день виборів в Україні проведуть кілька екзит-полів

  1. Орфографічна помилка в тексті:

26 жовтня 2014 року, 9:12 Переглядів: 26 жовтня 2014 року, 9:12 Переглядів:   Виборців будуть опитувати на виході з дільниць

Виборців будуть опитувати на виході з дільниць. Фото: Сергій Ніколаєв

В день голосування на виборах депутатів Верховної Ради України буде проведено кілька екзит-полів - опитувань виборців на виході з виборчих дільниць.

Так, Національний екзит-пол 2014 має намір провести консорціум "Національний екзит-пол-2014", до складу якого входять Фонд "Демократичні ініціативи ім.І.Кучеріва", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім .А.Разумкова.

Інтерв'юери мають намір опитати близько 17 тис. Респондентів, залежно від явки виборців, в цілому на 400 виборчих дільницях.

В середньому на кожній виборчій дільниці 2-3 людини опитають приблизно 45 виборців. Всього буде задіяно близько 1 тис. Інтерв'юерів. За даними організаторів екзит-полу, помилка вибірки не перевищить 2,5% для лідерів передвиборчих перегонів і буде в межах 0,5-1% для інших партій.

Результати Національного екзит-полу 2014 оприлюднять на прес-конференції 26 жовтня після закриття виборчих дільниць о 20.01 (дані, зібрані за станом на 18.00), о 23.00 оновлені дані за результатами всього дня голосування.

Крім того, екзит-пол "Україна. Парламентські вибори -2014 "проведуть Центр" Соціальний моніторинг "та Український інститут соціальних досліджень ім.А.Яременко на замовлення українського загальнонаціонального телеканалу" Інтер ".

В ході даного екзит-полу буде опитано близько 20 тис. Виборців на 400 виборчих дільницях.

Опитування виборців в день виборів буде проходити методом самостійного заповнення міні-анкет, імітується процедура таємного голосування. Респондент самостійно зазначає, за яку партію він проголосував, і надає основні соціально-демографічні характеристики.

Попередні результати (станом на 18.00) будуть оголошені о 20.00, відразу після закриття виборчих дільниць у випуску проекту "Подробиці тижня" телеканалу "Інтер. Уточнені дані за станом на 20.00 будуть оприлюднені після 22.00.

Екзит-пол заланіровалі також соціологічна група "Рейтинг" за підтримки уряду Канади, Міжнародного Республіканського інституту, спільно з компанією з дослідження громадської думки Baltic Surveys / The Gallup Organization (Вільнюс, Литва).

Крім того, компанія TNS на замовлення телеканалу 1 + 1 проведе "всеукраїнський екзит-пол".

Свій екзит-пол проведе "Савік Шустер студія ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У день виборів в Україні проведуть кілька екзит-полів". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости