У Європарламент не спостерігатимуть за президентськими виборами в Росії

  1. Відео У Росії тисячі людей вийшли на демонстрації через президентських виборів

Так само не буде спостерігачів від Європарламенту на президентських виборах в Азербайджані.

Європарламент не направлятиме спостерігачів на президентські вибори в Росії 18 березня, а також в Азербайджані 11 апреля.Запланірованние на 18 березня президентські вибори в Російській Федерації пройдуть без участі спостерігачів від Європейського парламенту.

Про це в середу, 7 березня, заявили співголови групи Європарламенту щодо підтримки демократії Девід Макаллистер і Лінда Макаван, повідомляється на сайті Європарламенту.
Так само не буде спостерігачів від Європарламенту на президентських виборах в Азербайджані, говориться в повідомленні. "Європарламент не буде спостерігати за цим електоральним процесом і як наслідок не коментуватиме ні цей процес, ні результати, які будуть оголошені після того", - зазначається на сайті Європарламенту. Жоден окремий євродепутат не отримав мандата спостерігати або коментувати електоральні процеси від імені Європарламенту. У той же час, якщо окремі євродепутати таки вирішать спостерігати за виборами, то вони будуть робити це з власної ініціативи, і ніякі їхні заяви або дії не будуть пов'язані з Європарламентом.

Відео У Росії тисячі людей вийшли на демонстрації через президентських виборів

Тисячі людей вийшли на вулиці 118 міст країни, і ще кілька сотень влаштували демонстрації за кордоном. Все - через президентські вибори, які відбудуться в березні.

Все - через президентські вибори, які відбудуться в березні

Пропозиції офіційних російських організацій деяким міжнародним спостерігачам покрити витрати на подорож і проживання суперечать етичним принципам спостереження за виборами, - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Європейський суд з прав людини ухвалив, що російський опозиціонер Олексій Навальний, щодо якої винесено вирок за звинуваченням у розкраданні коштів, був позбавлений права на справедливий судовий розгляд, коли його судили за цим звинуваченням 2013 року. Однак Центрвиборчком РФ відмовився реєструвати кандидатуру опозиціонера Олексія Навального на вибори президента Росії через наявність судимості.

Новости