⇒ Ноутбуки ‣ Купити в інтернет-магазині Aleco ‣ Ціна від 5199 грн ‣ Київ, Вінниця

  1. види ноутбуків
  2. Поради щодо вибору ноутбука

Комп'ютер грає дуже важливу роль в житті людини. Тепер дуже складно уявити собі інтер'єр офісу або квартири без наявності ноутбука. Ринок комп'ютерної техніки пропонує користувачам великий вибір ноутбуків і комплектуючих до них. Вони відрізняються тільки ціною, технічними характеристиками, дизайном і виробниками.

види ноутбуків

Комп'ютер грає дуже важливу роль в житті людини

Всі моделі можна розділити на ігрові, універсальні, ультрабуки, мультимедійні та для бізнесу. Вони можуть бути як з маленьким розміром екрану, так і з великим. Мультимедійні моделі відрізняються яскравим зовнішнім виглядом і багатофункціональністю. Якщо ви вибираєте ноутбук для ігор, то краще зупинити вибір на техніці з процесорами найвищої та середньої продуктивності. А для простих завдань підійдуть пристрої з процесорами низьку продуктивність.

Пристрої для геймерів вважаються одними з найдорожчих. Вони відрізняються потужними відеокартами і процесорами. Також вони оснащені потужною системою охолодження, якісної акустикою і оптимізованої клавіатурою. Ви можете відрізнити ці ноутбуки від інших по ефектному дизайну.

Ультрабуки зараз вважаються найдорожчою комп'ютерною технікою. Вони характеризуються тонким корпусом і високою продуктивністю. В даний час існують моделі з діагоналлю від 11,6 до 15,6 дюймів. Вони відрізняються вишуканим дизайном. Ці вироби ідеальні для тих, хто багато подорожує і не хоче возити з собою важку техніку. Головний недолік ультрабуків полягає в тому, що вони не мають відеокарт - замість них є вбудовані відеоакселетатори.

Ноутбуки для бізнесу відрізняються більш стриманим зовнішнім виглядом. Основні кольори - сірий і чорний. Також жодного мультимедійного елементи. Основні переваги таких пристроїв - довговічний корпус, зручна клавіатура і набір роз'ємів.

Основні характеристики ноутбуків:

  • операційна система;
  • розмір дисплея;
  • кількість ядер;
  • обсяг жорсткого диска і оперативної пам'яті;
  • наявність usb-роз'ємів;
  • тип процесора і відеокарти.

Поради щодо вибору ноутбука

Поради щодо вибору ноутбука

При виборі ноутбука велику увагу рекомендується приділяти типу процесора, оскільки від нього буде залежати продуктивність пристрою. Відмінним варіантом вважаються процесори Intel Core i5 або Intel Core i7. А серед менш бюджетних варіантів виділяють: Intel Core i3, Pentium, Celeron і AMD A2 / A4.

Оперативна пам'ять повинна мати об'єм не менше 4 Гб, а жорсткий диск - 500 Гб. На даний момент ноутбуки мають обсяг оперативної пам'яті від 4-6 Гб, а жорсткого диска - від 0,5-1 Тб. У всіх сучасних моделях вбудований Wi-Fi, а ось Bluetooth зустрічається не в кожній з них.

Рекомендується вибирати пристрій з великою кількістю usb-роз'ємів і кардрідером. Тип операційної системи також грає важливу роль при виборі комп'ютерної техніки. На недорогих ноутбуках встановлюються безкоштовних Linux або MS-DOS, а на більш дорогих моделях - ліцензійна Windows.

В інтернет-магазині Aleco представлений широкий вибір комп'ютерів, принтерів і смартфонів . Ви можете купити у нас комп'ютерну техніку за вигідною ціною. Ми знаходимося в Києві і Вінниці, але також приймаємо замовлення з інших міст України. У наших магазинах ви зможете знайти ноутбуки з різними технічними характеристиками від світових виробників

Новости