Hermes

  1. Історія Все почалося в далекому 1837 році. Німецький шорник Тьєррі Ермес приїхав до Франції і відкрив...
  2. Jardin
  3. Voyage
  4. Магазин в Москві

Історія

Все почалося в далекому 1837 році. Німецький шорник Тьєррі Ермес приїхав до Франції і відкрив в Парижі свою майстерню. Лимар старанно трудився над кожним виробом. І через тридцять років до нього прийшов успіх. Машинка для підгонки вуздечок отримала медаль першого класу на Всесвітній Виставці. Тьєррі Ермес залучав до роботи у своїй фірмі виключно кращих майстрів, які виготовляли сідла ручної роботи.

У 1878 році фірма переходить в руки сина Тьєррі Ермес Шарль-Емілю, а також його онукам Еміль-Моріс і Адольфу У 1878 році фірма переходить в руки сина Тьєррі Ермес Шарль-Емілю, а також його онукам Еміль-Моріс і Адольфу. Слід зазначити, що їм дісталася краща фірма Франції з виробництва лимарних виробів. Компанія виробляла також одяг і взуття, призначені для верхової їзди, гольфу і поло. Саме Еміль-Моріс Ермес і зробив ім'я торговому дому, за продукцію якого сучасні модниці готові на все.

Еміль-Моріс і Адольф управляли компанією з 1902 року. Починаючи з цього часу клієнтами Hermes були царські будинки Румунії, Японії, Росії, Іспанії, французький президент, а також багато відомих політиків і бізнесменів. У період Першої світової війни торговий дім постачав свою продукцію для французької кавалерії.

Сенсацію в світі спорту Hermes справив в 1918 році, коли торговою маркою був випущений піджак для гольфу на блискавки. Крім цього фірма стала випускати і дорожні сумки, також застосувавши туди застібку-блискавку.

У 1922 році, завдяки дружині, Еміль-Моріс вирішується на випуск ексклюзивної жіночої сумочки на блискавці. Сумочка була виконана особливим, сідельним, швом. Він забезпечував сумочці міцність і неповторний вигляд.

Протягом багатьох років торговий дім займався випуском сумочок. Під торговою маркою в різні роки були випущені іменні моделі даного аксесуара. Це Kelly Bag, Constance (або O-bag), і Birkin Bag.

У 1928 році новий власник торгового дому Роберт Дюма запустив виробництво лінійки шовкових хусток, завдяки якій Hermes отримав всесвітню популярність. Крім хусток з легкої руки Дюма в світ вийшла колекція краваток, парфумерна лінія, а також пляжні рушники.

У 1929 році під знаком Hermes в продаж надійшла колекція жіночого одягу, не принесла особливого успіху. Лише в 1998 році, після приходу в компанію в якості креативного директора Мартіна Маржьела, одяг Hermes отримала світове визнання.

В даний час компанія має свої представництва в США, країнах Азії, Європи, а також в Австралії.

Парфуми

парфумерна історія   торгової марки почалася в 1951 році, коли займав у той час пост глави компанії Роберт Дюма вирішив розширити виробництво і зайнятися випуском ексклюзивних ароматів для жінок і чоловіків парфумерна історія торгової марки почалася в 1951 році, коли займав у той час пост глави компанії Роберт Дюма вирішив розширити виробництво і зайнятися випуском ексклюзивних ароматів для жінок і чоловіків. Найперші духи, випущені спільно з парфумером Едмонд Рудницька, отримали назву Eau D`Hermes і ставилися до групи шкіряних ароматів для жінок і чоловіків. Через чотири роки світ побачив новий жіночий аромат під назвою Doblis. Він ставився до шипровим квітковим ароматам. Спільно з торговим домом Hermesнад його створенням працював парфумер Гай Робер. Компанія продовжила співпрацю з цим дизайнером і в 1961 році на прилавках з'явилася нова жіноча туалетна вода Caleche Hermes, що володіє неповторним квітково-альдегідні запахом.

Спільна робота з Гай Робером була настільки успішною, що торговий дім вирішив продовжити з ним співпрацю. Чоловіки теж хотіли користуватися парфумерією знаменитої торгової марки. У 1970 році на суд публіці був представлений чоловічий деревно-спеціевий аромат Equipage.

Через чотири роки, за сприяння парфумера Моріса Морина, світло побачив жіночий аромат Amazone, що відноситься до групи квіткових альдегідних ароматів.

1979 рік у парфумерної історії торгової марки ознаменувався випуском двох ароматів класу унісекс. Перший отримав назву Eau de Cologne Hermes і належав до групи фужерних фруктових ароматів. Другий аромат, створений спільно з дизайнером Франсуа Карон, був названий Eau D`Orange Verte і віднесений до групи квіткових зелених ароматів.

Наступні п'ять років напруженої роботи також не пройшли даром. Спільно з парфумером Акіко Камеи в 1984 році фірма Hermes випустила новий жіночий шипровий квітковий аромат Parfum d`Hermes. Через два роки парфумер Жан-Луї Сьюзак випускає під знаком Hermes принципово новий чоловічий аромат Bel Ami, що відрізняється саме своєю мужністю і інтенсивністю композиції.

Далі в парфумерному виробництві настало затишшя. І лише через сім років, в 1993 році, на прилавках з'являється новинка від торгового дому під назвою Amazone Eau de Fraicheur. Призначена вона була для прекрасної половини людства і відносилася до групи квіткових фруктових ароматів. У 1995 році спільно з парфумером Морісом русел торговий дім випускає жіночу туалетну воду Hermes 24 Faubourg з класичним квітковим ароматом.

Через три роки торговий дім Hermes, за участю парфумера Жиля Ромей, створює новий деревно пряний аромат для чоловіків Rocabar. Через рік, спільно з Олівією Джіакобетті, компанія представляє жіночу туалетну воду з квітковим зеленим запахом Hiris. А ще через рік з легкої руки Акіко Камеи в світ виходить ще один жіночий аромат Rouge Hermes, що відноситься до шипрової квіткової групі. У 2002 році той же дизайнер кілька модернізував цей аромат, надавши йому деревно-мускусний відтінок. Так з'явилася жіноча туалетна вода Rouge Hermes Eau Delicate, що користувалася великою популярністю серед жінок всього світу.

У 2003 році торгова марка Hermes представила на суд публіки цілих п'ять ароматів. Після деяких змін випущеної в 1961 році туалетної води Caleche Hermes на прилавках з'явилася пара нових парфумів з квітковим запахом: Caleche Fleurs de Mediterranee і Caleche Eau Delicate. Крім Caleche зміни зазнали духи 24 Faubourg Hermes. Нова композиція, створена дизайнером Жан-Клодом Еллена, представляла собою своєрідну інтерпретацію вийшла в 1995 році туалетної води, і отримала назву 24 Faubourg Eau Delicate. Ще однією новинкою цього року стала спільна робота парфумерів Франсуа і Моріса Морін Aroma d`Orange Verte Hermes. Призначалася новинка як для чоловіків, так і для жінок, і ставилася до групи цитрусових ароматів.

Ще більш плідним став для компанії 2004 рік. Під знаком торгової марки виходить шість ароматів, чотири з яких представляють нову лінію парфумерних композицій. Почалося все з випуску цитрусового фужерні унісекс-аромату Concentre d`Orange Verte, над яким ретельно працював дизайнер Жан Гишар. Потім спільними зусиллями парфумерів Ральфа Швайгера і Наталі Файстхауер на світ з'явилася жіноча туалетна вода Eau des Merveilles, що володіє приємним східним деревним ароматом. Паралельно дизайнер Жан-Клод Еллена запускає парфумерну серію Hermessence, що складається з чотирьох ароматів: Ambre Narguile, Poivre Samarcande, Hermes Rose Ikebana, Vetiver Tonka.

У 2005 році Жан-Клод Еллена продовжив роботу над серією Hermessence і представив на суд публіки новий квітковий фруктовий унісекс-аромат Osmanthe Yunnan. У тому ж році той же Жан-Клод Еллена, але вже спільно з Ральфом Швайгер, випускають у світ жіночий східний квітковий аромат Parfum des Merveilles.

У 2006 році торговий дім продовжив співпрацювати з парфумерами Ральфом Швайгер, Наталі Файстхауер і Жан-Клодом Еллена. Так, знову об'єднавши сили, Швайгер і Файстхауер дещо змінили створений двома роками раніше жіночий аромат Hermes Merveilles, надавши йому трохи інше звучання. Новинка отримала назву Eau des Merveilles Constellation. Третій дизайнер тим часом випустив цілих чотири аромату. Один з них він створив у співпраці з Ральфом Швайгер. Це вийшов чудовий жіночий східний деревний аромат. Він отримав назву Parfum des Merveilles. Паралельно Жан-Клод Еллена продовжив роботу над своєю лінією Hermessence і випустив у світ нову парфумерну композицію під назвою Paprika Brasil. Новинка призначалася як для жінок, так і для чоловіків, і володіла ніжним деревним пряним ароматом. Також в цьому році парфумер представив новий жіночий аромат Hermes Elixir des Merveilles, а також парфумерну композицію для чоловіків Terre d'Hermes.

У 2007 році Ральф Швайгер і Наталі Файстхауер продовжили спільну діяльність і створили жіночий аромат Eau des Merveilles Pegase, має східне деревна звучання. У той же час Жан-Клод Еллена продовжував невпинно трудитися над своєю серією ароматів і представив на суд публіки новий унісекс-аромат Hermessence Brin de Reglisse, що відноситься до групи східних фужерних. Паралельно парфумер створив новий жіночий аромат Kelly Caleche і присвятив його двом найвідомішим продуктам Hermes: дамській сумочці Kelly Bag і духам Caleche.

Багатим на нові аромати став 2009 рік. Жан-Клод Еллена створив шість парфумерних композицій. Одним з них став фужерний унісекс-аромат Eau de Gentiane Blanche. Паралельно з ним в світ вийшла ще одна композиція для жінок і чоловіків Eau de Pamplemousse Rose, що має цитрусовий відтінок. В цьому році дизайнер зробив акцент на аромати унісекс. Третім таким ароматом став Eau d`Orange Verte з цитрусової групи. Також парфумер продовжив свою серію Hermessence випуском ванільною композиції для чоловіків і жінок Vanille Galante. У 2009 році світ також побачили трохи змінена туалетна вода Kelly Caleche L`Eau de Parfum і деревна шипрова композиція для чоловіків Terre d`Hermes Parfum.

У 2010 році Жан-Клод Еллена продовжив роботу в компанії Hermes і доповнив свою серію Hermessence ароматом Iris Ukiyoé, що володіє унікальним звучанням, в якому поєднуються ноти ірису і цитрусових. Також дизайнер випустив жіночу композицію Eau Claire des Merveilles, що має квіткові і деревні відтінки.

2011 рік у парфумерної історії торгового дому ознаменувався продовженням знаменитої серії ароматів від Жан-Клода Еллена Hermessence. На цей раз дизайнер створив деревний аромат унісекс Santal Massoïa. В цьому ж році торговий дім Hermes виставив на прилавки ще два аромати: Eperon d'Or Limited Edition і Hermes 24 Faubourg Jeu Des Omnibus Et Dames Blanches. Через рік компанія представила новий для себе гурманський аромат L'Ambre des Merveilles.

Довгі роки торгова марка Hermes крім випуску індивідуальних ароматів займається виробництвом цілих ліній композицій.

Jardin

Першим ароматом серії стала унісекс-композиція Un Jardin Un Mediterranee в 2003 році Першим ароматом серії стала унісекс-композиція Un Jardin Un Mediterranee в 2003 році. Над його створенням трудився Жан-Клод Еллена. В основу композиції дизайнер поклав кипарисові, кедрові, мускусні і фісташкові ноти, прикривши їх відтінками апельсинового кольору, бергамоту і мандарина.

Через два роки в світ вийшла нова туалетна вода цієї серії Un Jardin Sur Le Nil. Він відрізнявся приємним квітковим фруктовим відтінком. Основними нотами дизайнер зробив ноти ірису, кориці і мускусу, і наклав на них відтінки апельсина, лотоса, зеленого манго і мандарина.

2008 рік та знову Еллена. На цей раз він випустив третій аромат із серії Un Jardin, який отримав назву Apres la Mousson. Композиція отримала цитрусове звучання з відтінками прянощів.

Останнім ароматом серії став Un Jardin Sur Le Toit, який побачив світ у 2011 році. Композиція наповнилася фруктовим звучанням з легкими квітковими відтінками.

Voyage

Це новітня серія ароматів Це новітня серія ароматів. Поки вона складається тільки з двох примірників. Лінійка була запущена в 2010 році презентацією композиції Voyage d`Hermes призначеної для чоловіків і жінок. Творцем аромату є відомий парфумер Жан-Клод Еллена. В основу композиції були покладені деревні і мускусні відтінки. У верхніх нотах присутні елементи чаю, квітів, лимона і спецій.

Другий аромат серії побачив світ у 2012 році. Називається він Voyage d'Hermes Eau de Parfum, і теж призначається і жінкам, і чоловікам. До деревним і мускусним нотах дизайнер додав звучання амбри, кардамону і троянди.

Магазин в Москві

Магазин Hermes в Москві розташований в Столешниковом провулку в двоповерховій будівлі кінця XVIII століття. У ньому можна придбати чоловіче і жіноче взуття, одяг, а також різні модні аксесуари. Також фірмовий магазин розташовується в торговому центрі ГУМ.

Юлія Вертинська для сайту okpacome.ru

ru

Новости