факторинг

ВАТ «Білінвестбанк» надає послуги факторингу юридичним особам.

Факторинг - фінансування під відступлення права грошової вимоги, при якому одна сторона (фактор) зобов'язується іншій стороні (кредитору) вступити в грошове зобов'язання між кредитором і боржником на стороні кредитора шляхом виплати кредитору суми грошового зобов'язання боржника з дисконтом, іншими словами, факторинг - це кредитування оборотного капіталу підприємства-постачальника, при якому відбувається переуступка банку неоплачених боргових вимог, що виникають між виробниками (постачальниками) і споживачами в процесі реа ізації товару.

Перевагами факторингу є:

  • прискорення оборотності оборотного капіталу;
  • надання підприємству можливості зосередитися на своєму бізнесі;
  • гарантія отримання більшої частини грошових коштів за поставлені товари.

Скориставшись факторингом, підприємство, відвантаживши товар, не чекаючи оплати від покупця, може отримати від банку грошові кошти в розмірі дебіторської заборгованості за мінусом винагороди (дисконту).

Банк здійснює фінансування під відступлення права грошової вимоги за фактично відвантажені товари (продукцію), виконані роботи, надані послуги.

Обмеження для юридичних осіб, які звертаються в банк за укладенням договору факторингу, такі:

  • не фінансуються угоди, пов'язані з товарами, що мають обмежений обіг на ринку (торгівля алкогольної, нехарчової спиртовмісної продукцією, нехарчових етиловим спиртом, тютюновим сировиною та тютюновими виробами і т.п.);

  • не фінансуються юридичні особи основним видом діяльності яких є роздрібна торгівля, в тому числі аптечна діяльність, а також юридичні особи, які здійснюють будівництво об'єктів нерухомості з метою подальшої реалізації.

ВАТ «Білінвестбанк» реалізована схема факторингу при реалізації експортних контрактів в рамках Указу Президента Республіки Білорусь від 25.08.2006 №534 «Про сприяння розвитку експорту товарів (робіт, послуг)» (далі - Указ №534).

Дана схема дозволяє підприємствам-експортерам отримувати фінансування за ставками, які значно нижче ставок, що складаються при фінансуванні за рахунок власних ресурсів банку.

Вартість фінансування за договором факторингу для клієнтів ВАТ «Білінвестбанк» складається в розмірі:

  • 0,4% річних в євро;
  • 2,49% річних в доларах США;
  • 6,0% річних в російських рублях (в розмірі двох третин ключової ставки, встановленої Центральним банком РФ) *.

На сьогоднішній день дана послуга є ексклюзивною на ринку - ВАТ «Білінвестбанк» перший банк, що надає своїм клієнтам факторинг при реалізації експортних контрактів в рамках Указу №534.

На сьогоднішній день дана послуга є ексклюзивною на ринку - ВАТ «Білінвестбанк» перший банк, що надає своїм клієнтам факторинг при реалізації експортних контрактів в рамках Указу №534

Основні переваги і можливості:

  • Низька кінцева вартість фінансування;
  • Отримання фінансування, не чекаючи термінів розрахунків за контрактом;
  • Відсутність необхідності надання забезпечення;
  • Можливість пропозиції своїм контрагентам більш гнучких термінів розрахунків.

Більш детальну консультацію можна отримати по телефонами структурних підрозділів банку або за телефонами:
8 (017) 239-01-54, 8 (017) 239-88-20 - клієнти великого бізнесу
8 (017) 239-01-56, 8 (017) 239-55-22 - клієнти малого та середнього бізнесу

* Ставки наведено станом на 19.07.2017

Новости