біографія

Французький модний лейбл.

Лейбл 'Chantal Thomass' був заснований в 1975-му в Парижі; авторка його, Шанталь Тома (Chantal Thomass), зайняла посаду креативного директора, а її чоловік Брюс (Bruce) взяв на себе питання ліцензування і продажів. Покупці досить швидко оцінили товар лейбла по достоїнству - що, до речі, дозволило Тома з часом підняти ціни; втім, стиль продукції, що випускається одягу - яскраво-жіночний, молодіжний і буквально випромінює якусь внутрішню енергію - дизайнери міняти не стали.

Покупці досить швидко оцінили товар лейбла по достоїнству - що, до речі, дозволило Тома з часом підняти ціни;  втім, стиль продукції, що випускається одягу - яскраво-жіночний, молодіжний і буквально випромінює якусь внутрішню енергію - дизайнери міняти не стали

Chantal Thomass фотографія

У 1981-му Шанталь Тома завагітніла; це щаслива подія сподвигло її на розробку нової лінії одягу - спеціально для вагітних жінок і молодих матерів. Незабаром дитина - чарівна дівчинка - з'явився на світло; в міру того, як вона росла, Шанталь придумувала все нові і нові лінії одягу для дітей. Цікаво, що навіть в дитячих нарядах Тома зуміла зберегти багато стильові рішення, що запам'яталися покупцям її 'дорослих' моделей.

Реклама:

У 1985-му лейбл зайнявся ліцензуванням; на той час фірма уклала контракт з японською компанією 'World'. Випускалися за ліцензією продукти активно поширювалися по всій Європі (Europe) і Японії (Japan); асортимент пропонованої продукції був надзвичайно великий - сюди входили шкіргалантерея і годинник, жіноче взуття та шарфи, нижню білизну і купальники, готовий одяг для дітей і багато-багато іншого. У швидкому часі в одній лише Франції відкрилося з десяток бутиків 'Chantal Thomass'.

Друга половина 90-х виявилася для Шанталь Тома справжнім періодом випробувань. У 1995-му її звільнили з колись її ж власної компанії; на той час Шанталь належав вже порівняно невеликий пакет акцій фірми, і суперечка з власникам і контрольного пакета - 'World' - закінчився цілком закономірно, нехай і не дуже приємно. 'World' планували розвивати лейбл і далі; плани на подальше майбутнє у них були досить агресивні. Незабаром після звільнення Тома світ побачила нова лінійка стильових рішень - куди більш 'комерційно ліквідних', ніж звичайні творіння Шанталь. На жаль, збутися планам японських підприємців не судилося - вже через рік лейбл збанкрутував.

В кінці 1998-го Шанталь закінчила судовий процес проти 'World' і повернула собі права на власне ж ім'я. Перейнявшись підтримкою одного з підрозділів компанії 'Sara Lee' (і віддавши за цю підтримку дві третини лейбла), Тома повернула своє дітище в лад. Повернення Шанталь Тома на ринок нижньої білизни виявилося щонайменше тріумфальним - практично відразу ж білизна лейбла було задіяно в великому скандалі, пов'язаному з групою моделей і розсердженими їх поведінкою феміністками.

На даний момент Шанталь Тома по праву вважається одним з кращих дизайнерів Франції; добірка її робіт, виставлена ​​в 2001-му в Марсельському музеї моди (Marseille's Musée de Mode), складалася з 230 екземплярів. Чималих успіхів Шанталь домоглася і на діловій ниві - у неї до цих пір є досить непогані зв'язки в Японії, та й на американському ринку Тома встигла зарекомендувати себе гравцем цілком серйозним. 'Вторгнення в Америку' Шанталь початку в кінці 90-х, незабаром після вирішення всіх проблем з лейблом; вже в 2001-му пройшло її перше шоу 'Saks Fifth Avenue'. Продовжує лейбл займатися і ліцензуванням; ліцензовані продукти його, як і раніше, продаються переважно в Європі і Японії. Наряди від 'Chantal Thomass' до цих пір славляться своєю унікальною, чарівною красою; Тома створює моделі одягу, які притягують очі чоловіків, не відкриваючи при цьому нічого зайвого.

Кращі тижні


Новости