📌 Газпром трансгаз Самара - це ... 🎓 Що таке Газпром трансгаз Самара?

  1. діяльність
  2. Керівництво
  3. Охорона навколишнього середовища
  4. Соціальна політика

ГАЗПРОМ Трансгаз САМАРА Тип

Товариство з обмеженою відповідальністю

Рік заснування

+1993

колишні назви

ВАТ "Самаратрансгаз"

Розташування

Росія   ,   Самара Росія , Самара

Ключові фігури

Володимир Суботін,
генеральний директор

Материнська компанія

ВАТ Газпром

сайт

www.gazpromsamara.ru

ТОВ «ГАЗПРОМ Трансгаз САМАРА» (до березня 2008 р ТОВ «САМАРАТРАНСГАЗ») є дочірньою компанією ВАТ «Газпром» (100% акцій). штаб-квартира в м Самарі .

діяльність

ТОВ «Газпром трансгаз Самара» здійснює магістральну транспортування природного газу і постачання його споживачам на території шести регіонів Росії: Самарської, Ульяновської, Оренбурзької, Пензенської, Саратовської областей і республіки Мордовії. Підприємство експлуатує понад 4 тисяч км магістральних газопроводів, зокрема 294 нитки підводних переходів МГ та газопроводів-відводів, 17 компресорних станцій, 119 газоперекачувальних агрегатів, 143 газорозподільних об'єкта і транспортує близько 15% обсягу видобутого в Росії природного газу. У лютому 2012 року подано газ в Ульяновську область новим газопроводом. Дефіцит газу для цього регіону ліквідовано на тривалу перспективу. ТОВ «Газпром трансгаз Самара» має 18 філій. 8 управлінь забезпечують транспортування «блакитного палива», 10 - сервісне обслуговування обладнання, постачання, транспорт, зв'язок, безпеку на об'єктах. Товаротранспортна робота в 2011 р виконана в обсязі близько 38 трлн. м3 на км. На АГНКС щорічно реалізується близько 12 млн. М3 газу. Напрямок промислової безпеки та охорони праці є безумовним пріоритетом у роботі Товариства. Виконання комплексу заходів з охорони праці, промислової та пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху, ідентифікації небезпек і мінімізації ризиків дозволяє зберігати низький рівень аварійності та виробничого травматизму. За 10 років рівень травматизму знижено в 14 разів. Середньооблікова чисельність працівників близько 5000 чоловік.

Керівництво

  • Володимир Суботін - генеральний директор ТОВ "Газпром трансгаз Самара" з квітня 2012р і по теперішній час.

Історія

7 квітня 1942 р Державний Комітет Оборони СРСР приймає постанову про будівництво першого великого вітчизняного газопроводу Бугуруслан - Похвистнево - Куйбишев.

У грудні 1942 року з нафтової свердловини Бугуруслановского родовища було видобуто перший газ.

15 вересня 1943 року було здано в експлуатацію газопровід Бугуруслан - Похвистнево - Куйбишев протяжністю 165 км і потужністю 220 млн кубометрів на рік. У цей день перший газ надійшов на Безимянскую ТЕЦ. Саме з цього газопроводу починається історія розвитку газотранспортної системи СРСР.

У червні 1945 року створено трест «Куйбишевгаз» Главгазтоппрома при Радміні СРСР (м Похвистнево) - первісток Газпрому. За перші 4,5 року трест подає в Куйбишев 1 мільярд 27 млн ​​кубів газу, по території області прокладається 287 км магістральних газопроводів, 60 км газозбиральних і газорозподільних мереж.

1948-1957 рр. - газифікація Куйбишева триває, з 1948 р в м Куйбишев і область газ почав надходити з Похвістнєвського родовища, ще пізніше - з Мухановське і кулішевський. 1 листопада 1957 р протяжність газових мереж і перемичок по м Куйбишеву досягає більш 474 км. 38 тисяч квартир і до 5000 печей експлуатують газ.

1958-1966 рр. На базі виснажених газових родовищ створюється кілька підземних газосховищ. Протяжність газових мереж з 1955 по 1966 роки виростає зі 131 до 907 км. У 1966 році область отримує 2005 млн кубометрів газу.

28 серпня 1968 року починається будівництво газопроводу Кулішівка-Мелекесс-Ульяновськ в Ульяновському та Сенгилеевской районах.

У 1970 році в Куйбишев щодо відведення надходить газ з газопроводу Бухара-Центр.

1974 року - вступ до ладу газопроводу Оренбург-Куйбишев і офіційне утворення двох перших ЛВУ МГ: Похвістнєвського і Середньоволзька.

1980 - в експлуатацію здано газопровід Уренгой-Челябінськ-Петровськ з відведенням на р Куйбишев. Утворено 5 ЛПУ: Північне, Сергіївське, Сизранське, Тольяттинское і Павлівське. У 1987 році до їх списку додається Ульяновське ЛПУ, а 1999 році на базі Михайлівської станції підземного зберігання газу утворено Відрадненське ЛПУ.

Охорона навколишнього середовища

Вперше в ВАТ «Газпром» в 2011 році Товариство підтвердило відповідність своєї діяльності вимогам міжнародного стандарту ISO 50001: 2011 «Система енергетичного менеджменту». Раніше, в 2009 році, система екологічного менеджменту Товариства (СУВОС) визнана відповідною вимогам міжнародного стандарту ISO 14001: 2004. Витоку метану становлять близько 0,0002% від загального обсягу газу, що транспортується. Впровадження малоеміссіонних камер згоряння ГПА і установка сучасних ГПА скоротили викид оксидів азоту на 24%. В результаті реалізації ресурсозберігаючих заходів в 2010 році економія природного газу склала понад 100 млн. М3, електроенергії - більше 12 млн. КВт * год, обсяги використаної води скоротилися на 21%, обсяги відходів - на 78%.

Соціальна політика

Найважливішим напрямком соціальної діяльності ТОВ «Газпром трансгаз Самара» є благодійна робота. Щорічно Товариство реалізує соціальні проекти для дітей та молоді: - Міжрегіональний благодійний фестиваль «Росток надії»; - Соціальний заїзд «Майстерня радості»; Щорічно більше 1500 хлопців з усіх регіонів прісутсттвія беруть участь в соціальних програмах ТОВ "Газпром трансгаз Самара". В рамках програми "Газпром-дітям" побудовані спортивно-оздоровчий центр "Мрія", 8 комплексних спортивних майданчиків і роллерного траса.

До структури компанії входить Спортивно-оздоровчий комплекс "Берізка", розташований в місті Тольятті, Ставропольський район, Сільське поселення Ягідне, Самарська область.

посилання

Новости