| Огляд швидкої і дешевої карти пам'яті Transcend SDXC 64GB UHS-I Ultimate і USB 3.0 рідера RDF5 Kaddr.com

Кожен фотограф задається питанням, яку саме карту пам'яті купити для своєї камери. Непідготовлений користувач легко загубиться при спробі вибрати щось з існуючого достатку на ринку.

Компанія Transcend завжди відрізнялася лояльними цінами і широким вибором рішень. Але дійсно швидкісних карт пам'яті SD до певного часу в її арсеналі не було.

Сьогодні подивимося на найшвидшу "есдешку" об'ємом 64 ГБ, доступну в лінійці Transcend - TS64GSDXC10U1.

Максимальний доступний обсяг для такої моделі - 128 ГБ, але, по-моєму, це вже занадто. У разі якщо щось піде не так і в смітник полетять понад 100 ГБ незабекапленних фотографій, це буде дуже чорний день в житті будь-якого фотографа. Навіть якщо вам потрібен такий обсяг, наприклад, для відпустки, або великого спортивного репортажу, краще придбати дві карти по 64 ГБ (або, може, навіть чотири з 32 ГБ).

Заявлені швидкості читання / запису вражають - 90 і 60 мегабайт за секунду відповідно. Природно, ви ніколи не побачите таких цифр навіть у теорії з вбудованим або зовнішнім кардридером USB 2.0 в силу обмежень відповідної технології. Тому варто заздалегідь поцікавитися, який тип рідера встановлений у вашому ноутбуці або вбудований в десктоп. Якщо USB 2.0, доведеться обзавестися ще й правильним пристроєм читання.

0, доведеться обзавестися ще й правильним пристроєм читання

Мені сподобався компактний рідер у вигляді стікера-флешки Transcend RDF5. Він працює зі швидкісного USB 3.0, приймає на борт як повсюдно поширені SD, так і картки для смартфонів - Micro SD.

0, приймає на борт як повсюдно поширені SD, так і картки для смартфонів - Micro SD

Синтетичний тест CrystalDiskMark версії 3.02 зі зв'язкою Transcend RDF5 + TS64GSDXC10U1 показав наступні результати:

02 зі зв'язкою Transcend RDF5 + TS64GSDXC10U1 показав наступні результати:

Незважаючи на те, що часто заявлені показники виявляються нижче реальних, тут ситуація протилежна - швидкість читання і запису в середньому на 3-4 МБ / с вище, ніж потрібно.

Скидати великий обсяг матеріалу з такою флешки - одне задоволення. Kaddr.com, keddr.com і veddro.com часто знімають відео, а обсяг матеріалу для одного ролика легко перевалює за 30 ГБ. Навіть при найкращих розкладах швидкість скидання інформації зі звичайною швидкої SD-картки по USB 2.0 ридеру не перевищує 26 МБ за секунду. Це означає, що ці 30 ГБ відеоматеріалу будуть копіюватися не менш 20 хвилин. З нашої ж зв'язкою такий процес займає всього 5 хв 20 с. Вагома різниця при постійній роботі.

Більшості виникає питання, чи буде відчуватися різниця між такою і звичайної швидкої карткою в процесі фотографування, особливо при серійній зйомці? У нас під рукою виявилася сама багатомегапіксельних повнокадрова дзеркальна камера серед доступних на ринку - Nikon D800 (Її огляд тут ). У ній встановлено 36-мегапіксельний сенсор і є можливість знімати в найважчому режимі - серії RAW + JPEG. В цьому випадку JPEG-файл важить близько 9,5 МБ, а не стиснений 14-бітний RAW - 70 МБ. Зі звичайною швидкої картою пам'яті Class 10, серія з 15 кадрів записується з буфера на флеш-пам'ять цілих 2 хвилини і 6 секунд. Це дуже довго. Навіть з урахуванням того, що у тебе в руках D800 і потрібно розуміти, які тут величезні файли, це просто болісно довго. Під час запису можна користуватися меню, дивитися відзняті кадри і навіть знімати далі, але серійна зйомка буде недоступна. Transcend TS64GSDXC10U1 на той же процес потрібно набагато менше часу - всього 33 секунди. Зауважу, що серія з 15 кадрів важить 1,2 ГБ і скидається за половину хвилини внутрішніми засобами фотоапарата, в той час як можна продовжувати фотографувати. З такою зв'язкою D800 вже можна більш-менш користуватися як репортажної камерою, якщо знімати короткими чергами по 4-5 кадрів. Природно, що при зйомці в JPEG ніяких затримок практично не виникає - 90 мегабайт за секунду дозволяють камері все робити на льоту.

З менш мегапіксельними камерами різниця теж буде помітна, але, в основному, при серійній зйомці з самими "важкими" файлами RAW. Впливають на швидкість і внутрішні залізні взаємини між компонентами фотоапарата. Складно судити, який саме виграш можна отримати в разі використання кожної конкретної камери різних брендів.

Замість того щоб витрачати солідні гроші на дорогі карти пам'яті, купіть краще недорогу картку або відкладіть їх для потрібної лінзи на майбутнє. Transcend TS64GSDXC10U1 покриває потреби більшості профілів фотографів любителів, ентузіастів і професіоналів за дуже доступну суму - $ 55-60. Така ж карта на 32 ГБ обійдеться вдвічі дешевше. Кардрідер Transcend RDF5 і зовсім варто смішні $ 7-8. Відмінні варіанти за адекватні гроші.

Відмінні варіанти за адекватні гроші

Більшості виникає питання, чи буде відчуватися різниця між такою і звичайної швидкої карткою в процесі фотографування, особливо при серійній зйомці?

Новости