Йогуртниці

  1. ємності
  2. матеріал
  3. потужність
  4. спосіб управління
  5. Як використовувати йогуртницю
  6. Що ще готують в йогуртниці

Консерванти, загусники, барвники. На жаль, важко знайти на прилавках натуральний живий йогурт. Вирішити проблему можна просто - купити йогуртницю і зайнятися процесом приготування цього корисного продукту самостійно. Результат - в раціоні вашої родини з'явиться виключно корисний компонент.

Йогуртниця зазвичай являє собою круглу або прямокутну пластикову ємність з кришкою. Товсті стінки електроприладу добре зберігають тепло. Так підтримується оптимальна температура, яка допомагає бактеріям переробляти молоко в цінний йогурт. Якщо ви вирішили стати володарем цієї технічної новинки, то при її виборі орієнтуйтеся на перераховані нижче пункти.

ємності

У приладі вони можуть бути двох видів: У приладі вони можуть бути двох видів:

Кілька стаканчиків - 6-8 штук. Їх місткість коливається від 125 мл до 150 мл. Перевага моделі з баночками в тому, що готовий продукт зберігається в окремих порціях. Купивши додатковий набір посуду, можна частіше ласувати свіжим йогуртом.

Одна ємність, обсяг якої приблизно від одного літра і вище. Недоліком цього варіанту є необхідність перекладати йогурт кудись безпосередньо перед вживанням.

матеріал

Виробники пропонують йогуртниці з ємностями зі скла або з пластика. Пластмасові баночки не розбивати. Це практично для сімей з малюками. Тільки тут важливо переконатися, що пластик дійсно харчової і нешкідливий. Якщо ви все-таки сумніваєтеся, то віддайте перевагу скляному посуді.

потужність

В основному цей пункт питань не викликає В основному цей пункт питань не викликає. Пристрої споживають мало енергії - 12-18 Вт. Є, звичайно, конструкції, потужність яких 120 Вт. Вони близько години працюють від мережі, щоб підняти температуру до 40 градусів, а потім відключаються. Тепло зберігається, як в термосі. В цьому випадку витрата електроенергії мінімальний.

спосіб управління

Часто зустрічаються йогуртниці без управління. Вони починають працювати при включенні в розетку і перестають - при відключенні від мережі. Деякі господині вибирають пристрої з таймером, щоб самим керувати процесом. Вартість таких приладів на порядок вище.

Ці кілька критеріїв допоможуть визначити, яка йогуртница найкраще підійде. Розмірковуючи над ними, враховуйте ваші особисті потреби і запити своїх домашніх.

Як використовувати йогуртницю

Зробити йогурт за допомогою вашого нового побутового приладу досить просто Зробити йогурт за допомогою вашого нового побутового приладу досить просто. Ось кілька порад:

Ретельно промийте посуд, простерилизуйте або обдайте окропом стаканчики або ємність. Це захистить процес від сторонніх мікроорганізмів.

Гарненько змішайте молоко і закваску. В 1 літр молока додають 2-3 ст. ложки закваски. В якості закваски використовують магазинний біойогурт або сухі бактерії.

Помістіть наповнені ємності в електроприлад. Далі процес приготування здійснюється без втручання людини. Через 8-10 годин йогурт буде готовий.

Закрийте стаканчики кришками і поставте їх в холодильник.

Вжити йогурт краще після того, як він остаточно охолоне. Урізноманітнити смак продукту можна за допомогою варення, фруктів, горіхів, цукатів та інших додаткових інгредієнтів. Зберігайте його в холодильнику не більше тижня. Не забудьте залишити трохи йогурту на закваску для наступної партії.

Що ще готують в йогуртниці

Крім йогурту, в пристрої готують сметану, кефір і сир Крім йогурту, в пристрої готують сметану, кефір і сир. Вони виходять відмінної якості і ні в чому не поступаються заводським. Навпаки, ви зможете годувати сім'ю кисломолочними продуктами, корисні властивості яких не викличуть сумнівів.

Сметана в йогуртниці виходить густий і смачною. Для її приготування вам знадобляться вершки жирністю від 18% і ряжанка з коефіцієнтом жиру 4%.

Змішайте до однорідної консистенції обидва компонента, взявши 1 частина ряжанки і 2 частини вершків. Налийте суміш в стаканчики і залиште в приладі на 7-7,5 годин. Потім сметану охолодіть, помістивши її на 1 годину в холодильник.

Молоді мами, люди з проблемами шлунково-кишкового тракту і страждають надмірною вагою - це лише деякі категорії городян, яким домашня йогуртница дійсно необхідна. Вона може стати справжньою знахідкою і для вашої кухні, якщо ви задієте її в повній мірі.

Автор: o-pumpur (Пумпура Ольга Петрівна)

Новости