Ігнація

Незважаючи на те, що багато людей ставляться до гомеопатії з недовірою, цей метод лікування продовжує набирати обертів популярності в якості додаткового профілактичний і лікувальний засіб. Воно й не дивно, адже практична ефективність гомеопатичних препаратів доведена їх успішним застосуванням протягом більше 200 років. Особливо результативна гомеопатія, якщо вона починає застосовуватися на ранніх стадіях захворювань.

З багатьох переваг гомеопатії необхідно відзначити наступні:

  • повністю натуральне походження препаратів
  • м'який вплив на організм без побічних негативних ефектів
  • відсутність вікових протипоказань
  • можливість суміщення з іншими методами лікування

Лікарський препарат Ігнація, показання до застосування якого досить великі, є одним з найбільш популярних і широко застосовуваних гомеопатичних засобів.

Strychnos ignatii (Ігнація) - гомеопатичний препарат, який проводиться з висушених насіння плодів тропічної рослини Strychnos ignatii Berg з сімейства логаніевих. Їх батьківщиною є філліпінскіе острова. Тубільне назва рослини - Ігазуд. Воно являє собою невелике дерево з великими блискучими листям і плодами, схожими на мандарини сірувато-жовтого кольору (т.зв. боби, або горіхи святого Ігнатія). У насінні цих плодів, дійсно нагадують за формою боби, міститься багато алкалоїдів, в тому числі стрихнін і діаболін.

Бобами святого Ігнація рослина прийнято називати в англомовних країнах, і названо воно так місіонером патер Камеллі в честь засновника Ордена єзуїтів Ігнатія Лойоли. До речі, в звіті Камеллі, привезеному в Європу, говорилося як про токсичні, так і про лікувальні властивості цих «бобів». У Росії рослина звуть просто Ігнація, а в деяких старих гомеопатичних довідниках воно названо Грудошнік гіркий.

У народній медицині Ігнація застосовується з XVII в. як противолихорадочного і зміцнює шлунок кошти.

Ігнація в гомеопатії. Засновник гомеопатичного методу лікування Ф.-с. Ганеман вважав Ігнацієві жіночим препаратом, відповідним найбільше чутливим, легкозбудливою, істеричним і плаксивим жінкам, які страждають частими перепадами настрою. Однак, в даний час Ігнація успішно застосовується для лікування пацієнтів будь-якої статі і віку. Причому показання до застосування дуже широкі - крім лікування патологічних станів нервової системи, препарат успішно застосовується при запамороченнях, порушеннях мови і процесів мислення, а також при багатьох соматичних захворюваннях.

Загальновідомо, що під впливом стресових ситуацій розвиваються багато психосоматичні захворювання - психічна травма так само важка і загрожує серйозними наслідками для здоров'я, як і фізична. Ігнацієві прописують при найрізноманітніших хворобах в тих випадках, коли причиною їх виникнення є психічна травма, в тому числі пов'язана з життєвими невдачами, такими, що зачіпають самолюбство: невдала любов, ревнощі, втрата близьких і т.д. Тобто застосування Ігнації направлено на купірування симптомів, пов'язаних з порушенням функцій центральної і вегетативної нервової системи, в тому числі при депресивних і агресивних станах, а також при їх чергуванні і схильності до істерії.

Основні показання до застосування препаратів Ігнації:

  • підвищена тривожність і емоційна лабільність
  • неврози і невротичні стани
  • клімакс і ПМС (передменструальний синдром)
  • нав'язливі стани, манії та фобії
  • психосоматичні розлади (астматичні спазми, напади болю при виразковій хворобі і т.п.)
  • синдром гіперзбудливості і дефіциту уваги, а також період прорізування зубів у дітей
  • порушення сну (інсомнії і безсоння) у пацієнтів будь-якого віку

Крім того, Ігнація є відмінним спазмолитиком, і в силу цього показана до призначення при спастичних болях, в тому числі при нирковій і печінковій коліках.

Препарати виробництва компанії «ЕДАС», в складі яких міститься Ігнація
Засоби для прийому всередину Назва Основні показання до застосування ФЕМІНУС ЕДАС-101 краплі ( ЕДАС-901 гранули) Хронічні запалення матки і яєчників; порушення менструального циклу, в т. ч. з хворобливими проявами. Клімактеричний синдром. Стану після хірургічних втручань на яєчниках. Ефективний у випадках генітального герпесу. ГРАЦІОЛА ЕДАС-107 краплі
АЛІПІД ЕДАС-907 гранули Ожиріння і схильність до повноти в результаті уповільнення метаболізму і порушення жирового обміну з проявом ендокринних і невротичних розладів. Пасифлора ЕДАС-111 краплі
( ЕДАС-911 гранули) Неврози, неврастенії. Порушення сну. У дітей - підвищена нервова збудливість внаслідок захворювань або під час прорізування зубів. Цитов ЕДАС-956 гранули Синдром «заколисування», «морської хвороби». Непритомні і колаптоїдний стан.

Новости