Новини

У митних служб різних країн різні законодавства, за якими вони працюють, і, відповідно, різні митні заборони. Так, невинні предмети з багажу європейця можуть принести масу незручностей на митниці далекої від Європи країни. У деяких випадках ненавмисні порушення караються неабиякими покараннями, аж до тюремного ув'язнення.
Майже у всіх країнах Америки, Африки і в Австралії заборонено провозити молочні або м'ясні швидкопсувні продукти. Обнюхують багаж спеціально навчені митники-собаки. Того, хто після прибуття не здав «контрабанду», чекає досить значний штраф.
В аеропортах США, Новій Зеландії, Ірландії і Японії митники відправлять в сміттєву корзину все швидкопсувні продукти за винятком хліба. А в Кувейті доведеться попрощатися з будь-якими продуктами харчування. Виключення не робиться навіть для води.
У Нігерію можна прихопити звичайні спиртні напої, але за спробу провезення пляшки шампанського або іншої алкогольної «шипучки» працівники митної служби запропонують туристові на вибір крупний штраф або тюремне ув'язнення до 6 місяців - кому як зручніше. :) Майже у всіх ісламських країнах діє заборона на ввезення свинини в будь-якому її вигляді. У Лівії заборонено ввозити навіть вироби зі свинячої шкіри. Але при цьому не мусульмани мають право на безмежний ввезення спиртних напоїв і тютюнових виробів.
У список заборонених до ввезення предметів в Болівії, Сан-Томе і Прінсіпі входять лотерейні квитки іноземних держав. У Пакистан і Нікарагуа заборонено ввозити сірники.
За законами Сінгапуру, до контрабанди відноситься ввезення жувальної гумки. Приводом для «жувального» заборони стала цілком зрозуміла причина - надзвичайна забрудненість вулиць країни жувальною гумкою.
Не менш незвичайна заборона ввозити на територію Нової Зеландії велосипеди та іграшки на колесах. Справа в тому, що в протекторі гумового колеса можуть виявитися насіння рослин, попадання яких в грунт може призвести до зміни унікального рослинного світу цієї острівної держави.
В'єтнамська митниця суворо стежить за тим, щоб ніхто не міг вивезти з країни товари японського виробництва, навіть сувеніри. Лівійська митниця не дасть дозволу на вивезення тканин, а алжирська - ниток. Крім того, у багатьох країнах діє заборона на вивіз національної валюти. Був випадок в одній з африканських країн, коли митниця збиралася оштрафувати німецького туриста, виявивши у нього кілька місцевих банкнот. Так як мова йшла про суму, рівноцінної всього декільком доларам, турист вирішив позбутися від злощасних папірців, просто розірвавши їх перед носом у працівника митниці, за що поплатився кількома місяцями в'язниці за образу валюти суверенної держави.
Уважно готуйтеся до поїздки і гарного вам подорожі! У митних служб різних країн різні законодавства, за якими вони працюють, і, відповідно, різні митні заборони

Новости