🚚 Доставка вантажу з Швеції до Росії - OnlogSystem

  1. Доставка вантажів з Швеції до Росії Компанія OnlogSystem здійснює доставку збірних вантажів з Швеції...
  2. Експорт до Швеції з Росії
  3. Структура експорту зі Швеції
  4. Міжнародна доставка зі Швеції до Росії
  5. Торговельні відносини між Росією і Швецією
  6. Про Швеції

Доставка вантажів з Швеції до Росії

Компанія OnlogSystem здійснює доставку збірних вантажів з Швеції до Росії наземним (автомобільним, залізничним), авіаційним або морським транспортом. Терміни самого бюджетного способу доставки (з використанням автотранспорту) складають 4-5 діб, в той час як доставка повітряним транспортом займає до 2 діб.

Відсутність у Швеції сухопутних кордонів з Росією та іншими країнами учасниками Митного союзу висуває додаткові вимоги до документації для експортного оформлення. Крім стандартного пакета документів при доставці вантажів з Швеції до Росії необхідна наявність транзитних документів для проходження вантажу через Прибалтійські держави, Фінляндію, Німеччину і Польщу.

Наші досвідчені фахівці, добре знайомі з нормами міжнародного права, допоможуть вам впоратися з будь-якою логістичної завданням при доставці вантажів з Швеції до Росії. Ми надамо вам повний спектр послуг з митного оформлення вантажів. Як митний брокер (представник), ми комплектуємо для вас всю необхідну документацію для оформлення та транзиту вантажу.

Ми співпрацюємо тільки з перевіреними перевізниками і страховиками, і гарантуємо збереження товару на всіх етапах доставки.

Приблизну вартість наших послуг з оформлення та доставки збірного вантажу з Швеції до Росії ви можете визначити за допомогою калькулятора на сайті, а також в розділах супутніх послуг: митний брокер , уповноважений економічний оператор .

Структура імпорту з Швеції

Зовнішня торгівля становить близько 40-45% валового внутрішнього продукту Швеції. При цьому найважливішими партнерами цієї країни є держави Євросоюзу , Азії, а також США.

Хоча Росія не входить в число держав, що лідирують у сфері імпорту зі Швеції, обсяги шведської продукції, що поставляється на російський ринок, ростуть з року в рік.

В основному в нашу країну зі Швеції завозять:

  • обладнання, машини, автотранспортні засоби (68,8%);
  • целюлозно-паперові вироби і деревину (6,1%);
  • продукцію хімічної промисловості (14,6%);
  • металеві вироби та продукцію металургійної промисловості (5,4%);
  • продукти і сільськогосподарську сировину (2,1%);
  • меблі (1,1%).

Як відомо, крім нафтопродуктів наша країна експортує до Швеції деревину і метали. Причому в грошовому обчисленні обсяги поставок практично дорівнюють вартості вивезеної з цієї країни продукції деревообробної промисловості і металевих виробів.

На даний момент на нашому ринку присутні близько 400 шведських компаній, що представляють такі сфери як нерухомість, машинобудування, будівництво, торгівля і сільське господарство. У вітчизняних споживачів великим попитом користується продукція таких шведських виробників як «СКФ», «ІКЕА», «АББ», «Вольво», «Оріфлейм», «Сандвик», «Тетра Пак», «Сканія», «Альфа-Лаваль» і ряд інших. Зокрема, компанія «Вольво» вже багато років займає у нас в країні перше місце по числу імпортованих вантажівок, і парк цих машин в Росії склав 50 000 вантажних автомобілів.

Так як шведські продукти відомі своєю високою якістю, а маркування «Зроблено в Швеції» давно вважається гарантією відсутності в їх складі компонентів, що представляють шкоду для здоров'я людини, в останні роки доставка вантажів з Швеції в торгові мережі Росії стала досить затребуваною послугою. На жаль, подальшого зростання обсягів продукції шведської харчової промисловості на нашому ринку завадила відома ситуація з введенням взаємних санкцій між РФ і ЄС.

Організувати імпорт шведських товарів в Росію всім бажаючим допоможе онлайн - сервіс OnlogSystem. З його допомогою можна підібрати оптимальний маршрут і схему доставки , Які дозволять здійснити міжнародні перевезення вантажів з мінімальними фінансовими і тимчасовими витратами.

Експорт до Швеції з Росії

Ми готові організувати для вас перевезення з Росії до Швеції вантажів всіх видів, розмірів та обсягів будь-якими видами транспорту: морським, повітряним, автомобільним. При цьому, терміни доставки автотранспортом складає 5-7 днів, літаком - 3-5 днів. Можливі також мультимодальні перевезення вантажів.

Розцінки на міжнародні автоперевезення в Швецію (Стокгольм) з Росії (Москва, Санкт-Петербург) залежать від різних факторів: відстань, тип і параметри вантажу, вид транспорту, і розраховується для кожного клієнта нашої компанії індивідуально.

Необхідні терміни доставки також впливають на підсумкову вартість послуг, зокрема, експрес-доставка зажадає більших витрат.

Крім транспортування і експедиторських послуг із супроводу вантажу на всьому шляху проходження, наші фахівці виконують функції митних брокерів , Оформляючи всю необхідну митну і транзитну документацію, виконують сертифікацію, страхують вантаж. Наша компанія надасть вам повну юридичну підтримку на всіх етапах доставки вашого вантажу до моменту вручення його одержувачу.

Для розрахунку вартості експорту до Швеції з Росії скористайтеся нашим калькулятором!

Структура експорту зі Швеції

Як і у взаємній торгівлі Росії з іншими країнами Євросоюзу, у випадку зі Швецією наша країна продовжує розглядатися як експортер палива і сировини, що становить майже 80% всього обсягу російського експорту в цю скандинавську країну.

Так як для забезпечення потреб своєї енергосистеми Швеція змушена завозити третину обсягу необхідних вуглеводнів, вже багато років основу вітчизняного експорту до Швеції складають нафта та продукти нафтопереробки. Також затребуваними є російські метали (в тому числі металобрухт), деревина (включаючи круглий ліс) і деревні напівфабрикати. До інших статтях експорту відносяться риба і морепродукти, а також пневматичні гумові шини для шведських легкових автомобілів.

Окреме місце в російському експорті до Швеції відводиться постачання ядерного палива для місцевих атомних станцій. Більш того, в 2012 році між країнами було підписано угоду про постачання дослідної партії новітнього палива ТВС-К, яке призначається для АЕС «Рінгхальс-3».

Як показує статистика, організації з доставки вантажів до Швеції здійснюють і перевезення невеликих партій таких товарів, як:

  • енергетичне і промислове устаткування;
  • запчастини і комплектуючі, продукція хімічної та паперово-целюлозної промисловості;
  • продукти харчування.

При цьому кожна міжнародна транспортна компанія може встановити власні ціни на свої послуги, і завдання російських експортерів - знайти для співпраці фірму, яка пропонує найбільш вигідні умови.

Як правило, найдешевше обходяться морські, в тому числі поромні перевезення через порт Санкт-Петербурга або порти Фінляндії та Прибалтійських держав з наступною доставкою на територію РФ за допомогою автотранспорту. У виняткових випадках, коли мова йде про перевезення в Швецію цінного вантажу або необхідності термінової доставки, можна скористатися послугами авіаперевізників.

Щоб організувати експорт російських товарів до Швеції на вигідних умовах, найкраще скористатися онлайн-сервісом OnlogSystem . З його допомогою можна дізнатися діючі на даний момент ставки на переміщення вантажів, включаючи вантажоперевезення контейнерів, і вибрати оптимальний маршрут, що дозволяє здійснити доставку партій товарів з мінімальними тимчасовими і фінансовими витратами.

Міжнародна доставка зі Швеції до Росії

Історія торгових відносин між Росією і Швецією налічує кілька століть і не переривалася навіть в більш ніж двохсотлітній період воєн між нашими країнами. Сьогодні російсько-шведські зовнішньоторговельні зв'язки продовжують активно розвиватися і мають величезний нереалізований потенціал, тим більше що доставка товарів в обох напрямках може бути проведена авіа-, автомобільним і морським транспортом.

Морські перевезення.

Як і в допетровську епоху, сьогодні основним видом транспорту, за допомогою якого здійснюється міжнародна доставка вантажів з цієї країни в Росію і в зворотному напрямку, є морські судна і пороми. При цьому зазвичай проводиться контейнерна доставка вантажів 20, 30-, 40- і 45-футовими контейнерами. При цьому до перевезення приймаються різні типи вантажів: генеральні, небезпечні, підакцизні і швидкопсувні .

Основним пунктом прибуття вантажів з Швеції по морю є Великий порт Санкт-Петербурга. Також може бути здійснене перевезення вантажів на поромах «St Peter Line» (час в дорозі складе близько 40 годин, порт доставки - Санкт-Петербург) і в порти Талліна і Клайпеди з подальшою перевантаженням на автотранспорт, наступний до кінцевого пункту на території РФ.

Автомобільні перевезення.

До числа недорогих варіантів доставки шведських вантажів в Росію і російських до Швеції відносяться автоперевезення, здійснювані транзитом через територію Фінляндії на фурах, мегатрейлерах і автопоїздах. Якщо мова йде про збірні вантажі, то їх спочатку консолідують на терміналах і складах в Лулео, Стокгольмі, Гетеборзі, Мальме і інших великих містах, а потім перевозять зі Швеції в РФ в універсальних контейнерах.

Міжнародні повітряні перевезення.

Як і у випадку з іншими країнами, що мають розвинені зовнішньоторговельні зв'язки з РФ, найдорожче обходиться доставка партій товарів авіатранспортом. Як правило, це збірні вантажі, які переправляються через аеропорти Гельсінкі і Таллінна. У такому випадку час, який буде потрібно, щоб партія товару дійшла до замовника авіаперевезення, становить тиждень або трохи менше.

Розібратися в різноманітті логістичних схем, що дозволяють здійснити перевезення вантажів з Швеції в РФ або з Росії до Швеції, допоможе онлайн-сервіс OnlogSystem. З його допомогою ви дізнаєтеся актуальні ставки і зможете вибрати оптимальний варіант, що влаштовує вас за вартістю і швидкості доставки.

Торговельні відносини між Росією і Швецією

Королівство Швеція була однією з перших держав, в яких були відкриті постійні дипломатичні представництва, засновані при Івані Грозному. За цим пішов довгий період російсько-шведських війн. Вони з короткими перервами велися протягом майже 250-ти років і закінчилися приєднанням до Російської імперії Фінляндії, територія якої і була головним яблуком розбрату. Незважаючи на такий тривалий період конфронтації, протягом дев'ятнадцятого століття становище стало змінюватися на краще, а після Жовтневої революції саме Швеція стала першою європейською країною, яка налагодила торговельні зв'язки з молодим радянською державою.

Коли СРСР припинив своє існування, Королівство Швеція стало активно налагоджувати дипломатичні та зовнішньоекономічні зв'язки з РФ. Вони розвивалися стрімкими темпами, завдяки чому сьогодні ця країна займає 21-у позицію в рейтингу торгових партнерів Росії. Цьому не в останню чергу сприяє та обставина, що здійснення міжнародних перевезень між РФ і Швецією не є проблемою і можливо за допомогою будь-яких видів транспорту.

На жаль, у взаємній торгівлі Росії зі Швецією наша країна розглядається як експортер палива і сировини, що становлять 80% всього російського експорту, а Швеція - як постачальник продукції, що відноситься до сфери високих технологій і послуг. Зокрема, 63% товарів, що імпортуються на наш ринок з цієї скандинавської країни, - це готові вироби, включаючи засоби телекомунікації і продукцію машинобудування. При цьому найбільш затребуваним варіантом доставки товару до зарубіжного покупця є морська доставка вантажів з Швеції в РФ і навпаки.

Багато питань, пов'язані з організацією експорту та імпорту між нашою країною та Швецією, регулюють договір міжнародного перевезення вантажів (в разі перевезень за участю автомобільного транспорту ) І нормативні документи, що стосуються правил транспортування вантажів на території Європейського Союзу. У них важко розібратися, не маючи спеціальної підготовки, тому часто потрібна консультація професіоналів в сфері міжнародної логістики.

Щоб налагодити торгівлю зі Швецією і прояснити для себе всі тонкощі, пов'язані з здійсненням доставки вантажів в Росію з-за кордону, найкраще скористатися онлайн-сервісом OnlogSystem. Він допоможе розробити оптимальну логістичну схему, що дозволяє здійснити доставку вантажів і митне очищення (розмитнення зі Швеції) з мінімальними фінансовими витратами.

Про Швеції

Швеція - це країна, що займає п'яте місце за площею серед країн Європи. З 1995 року вона є членом Євросоюзу і входить в першу п'ятірку країн з найвищим рівнем життя населення в світі.

Завдяки раціональному і продуманому використанню природних ресурсів та впровадження винаходів місцевих інженерів і вчених, протягом двадцятого століття Швеція змогла з відсталого аграрного держави перетворитися в країну з розвиненою економікою. Крім того, в силу обмеженості шведського внутрішнього ринку місцеві виробники спочатку були націлені на виробництво продукції для експорту, що позитивно позначилося на якості шведських товарів і їх популярності за кордоном. Всі ці обставини сприяли тому, що шведськими організаціями, спеціалізацією яких є міжнародна логістика, на даний момент накопичено величезний досвід в цій сфері.

Хоча сьогодні третина потреб Швеції в електроенергії задовольняється за рахунок імпортованих вуглеводнів, в країні здійснюється програма по переходу на поновлювані джерела енергії. Це означає, що в найближчі десятиліття обсяги російського імпорту до Швеції можуть зазнати значних змін.

У числі найбільш успішних шведських компаній, представлених на даний момент на міжнародній арені, можна назвати Volvo, Ericsson, Vattenfall, Skanska, Electrolux, Volvo Personvagnar, Sandvik, Scania, ICA, Nordea, Telefonica, Securitas, Nordstjernan і SKF.

Сьогодні 50% експорту з цієї країни становить продукція технічного сектора, в тому числі високотехнологічна. Причому, в основному для доставки продукції закордонним споживачам використовуються морські перевезення вантажів . Обсяг експорту Швеції вже кілька десятиліть переважає над імпортом. В даний час лідерами в сфері зовнішньоторговельного обороту зі Швецією є Німеччина , США , Норвегія, Великобританія, Фінляндія та Данія.

Швеція також є великим постачальником зброї, військової техніки та сучасних радарів в ПАР, Сполучені Штати, країни Євросоюзу, ОАЕ, Пакистан, Малайзію , Індію і Таїланд .

У справі налагодження зовнішньоторговельних зв'язків зі Швецією хорошим помічником може стати онлайн-сервіс OnlogSystem. Скориставшись ним, ви зможете прояснити для себе будь-які питання, що стосуються того, як здійснюється перевезення вантажів з Швеції або в зворотному напрямку морем, авіа або автотранспортом, а також підібрати найбільш зручний і економічно вигідний маршрут.

Новости