-X Міжнародна виставка HeliRussia 2017.

  1. Прес-служба: +7 (495) 362-55-25, e-mail: [email protected], www.ciam.ru

Холдинг «Швабе» Держкорпорації Ростех взяв участь в 10-й Міжнародній виставці вертолітної індустрії HeliRussia, яка проходила з 25 по 27 травня в Москві на території Міжнародного виставкового центру «Крокус Експо».

«У рамках ювілейної виставки відбулося близько 20 переговорів з діловими партнерами по поточними контрактами. Крім цього на HeliRussia - 2017прошлі зустрічі з представниками ряду іноземних делегацій, які проявили високий інтерес до наших систем оптичного спостереження », - повідомив генеральний директор« Швабе »Олексій Патрикеєв.

На HeliRussia - 2017била представлена ​​продукція двох підприємств «Швабе» - Уральського оптико-механічного заводу (УОМЗ) і Красногорського заводу ім. С.А. Звєрєва (КМЗ). Організації Холдингу продемонстрували 7 оптичних систем для військової та цивільної авіації.

УОМЗ показав цілодобову оглядово-прицільну систему і малогабаритну стабілізовану систему для вертольота Мі-28НМ, а також лінійку приладів - СОН 730, СОН 820 і СМС 831 - для цивільної авіації - вертольотів, легких літаків, аеростатів і безпілотних літальних апаратів. Крім цього відвідувачі виставки змогли побачити на стенді «Швабе» оптико-електронну оглядово-прицільну станцію для вертольота Мі-28Н і прицільний комплекс для літака Су-25УБ, виготовлені на КМЗ.

HeliRussia проводиться під патронажем Міністерства промисловості і торгівлі Росії за підтримки Асоціації вертолітної індустрії. Вона покликана сприяти розвитку міжнародної кооперації в вертолітної індустрії. У 2017 році в даному заході взяли участь 237 компаній, у тому числі 50 іноземних, з 21 країни світу: Австралії, Білорусі, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Італії, КНР, Лівії, Литви, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Росії, США, Фінляндії, Франції, Чехії, Естонії та ПАР. Ювілейну виставку відвідало понад 11 тис. Чоловік.

Прес-служба холдингу «Швабе»

Тел .: +7 (499) 951-48-37

[email protected]

http://shvabe.com/

«Вертольоти Росії» візьмуть участь у виставці HeliRussia-2017

Москва / 24 травня 2017 року

Холдинг "Вертольоти Росії" (входить в Держкорпорацію Ростех) представить широкий спектр цивільних і військових вертольотів на 10-й Міжнародній виставці вертолітної індустрії HeliRussia-2017, яка пройде в московському виставковому комплексі «Крокус Експо» з 25 по 27 травня.
На статичній експозиції HeliRussia буде представлений багатоцільовий середній вертоліт Мі-38, а також три вертольоти Ансат в різному оснащенні. При цьому безпосередньо на стенді «Вертольотів Росії» учасники та гості виставки зможуть ознайомитися з усією лінійкою вертольотів виробництва холдингу.
Окремим пунктом програми HeliRussia-2017 стане тематика безпілотних літальних апаратів. Зокрема, конструкторське бюро «ВР-Технології» представить на виставці експериментальний зразок модернізованого безпілотника-конвертоплана, який в даний час проходить льотні випробування.
Крім того, фахівці холдингу візьмуть активну участь в діловій програмі заходу, заплановано цілу низку переговорів з російськими та зарубіжними партнерами.
«Традиційно ми беремо найактивнішу участь в роботі міжнародного форуму вертолітної індустрії HeliRussia, і цей рік не стане винятком. В рамках 10-ї ювілейної виставки пройдуть кілька знаменних заходів за участю холдингу, особливий акцент буде зроблений на санітарної авіації. На HeliRussia ми плануємо урочисто передати замовнику вертоліт Ансат в медичному оснащенні », - заявив генеральний директор холдингу« Вертольоти Росії »Андрій Богинський.
Ансат - легкий дводвигуновий багатоцільовий вертоліт з гідромеханічної системою управління (ДМСУ). У травні 2015 року сертифікацію пройшла модифікація вертольота з медичним модулем, яка відповідає всім міжнародним стандартам санітарної авіації і дозволяє врятувати життя людини на період транспортування.
Медичний Ансат має ряд серйозних конкурентних переваг перед аналогами в своєму класі. Перш за все - це менша вартість обслуговування, навчання і ремонту. Крім того, вертоліт має високу швидкість, що дозволяє використовувати його при польотах на великі відстані.
Згідно сертифікату, конструкція вертольота дозволяє протягом однієї години трансформувати його як в вантажний, так і в пасажирський варіант з можливістю перевезення до 7 осіб.

Прес-служба холдингу
«Вертольоти Росії»
T: +7 495 627 5545
Ф: +7 495 627 5424
[email protected]

HELIATICA виступає на HeliRussia 2017

  • 5 вертольотів на статичній експозиції HELIATICA - вперше на HeliRussia така широка експозиція авіатехніки
  • вперше показано унікальне обладнання власної розробки - система виявлення та індикації перешкод при висінні і заході на посадку

Москва, 22 травня 2017 г. - на виставці HeliRussia 2017 (Москва, виставковий комплекс «Крокус Експо») російська компанія HELIATICA (стенд 9E) показує свої розробки для легких вертольотів.

Вперше професійного співтовариства представлений проект під робочою назвою «парктроник для вертольотів», розроблений HELIATICA спільно з найбільшим російським виробником бортового радіоелектронного обладнання. Більш детальна інформація буде розкрита HELIATICA і її партнером в перший день виставки на офіційній презентації проекту.

Також на стенді компанії представлений універсальний підвісний комплекс для аерофотозйомки і моніторингу, розроблений спільно з компанією «Геоскан», лідером російського ринку виробництва БПЛА і програмного забезпечення для обробки даних дистанційного зондування землі. Пілотам і власникам вертольотів буде цікава і система огляду сліпих зон для легких вертольотів, також розроблена і сертифікована компанією HELIATICA. Обидва рішення розроблені для легких вертольотів Robinson R44 і R66, Bell 206 і 407, Airbus Helicopters H120, H125, H130, AS350 і AS355, Leonardo AW119.

Напрямок бізнесу з розробки та сертифікації власного обладнання було реалізовано HELIATICA на початку 2017 року. Сьогодні компанія - один з небагатьох представників російської вертолітної індустрії, він успішно досліджує і сертифікуючий за нормами Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA) і Федерального агентства повітряного транспорту РФ власне опціонну обладнання для вертольотів західного виробництва.

У цьому році на своєму стенді HELIATICA показуємо і обладнання своїх західних партнерів: опціонну обладнання канадської DART Aerospace для легких вертольотів, процедурний тренажер для вертольота Airbus Helicopters H145 від німецького навчального центру ADAC HEMS Academy, демонстратор автопілота від американської Genesys Aerosystems, приладову панель «скляної кабіни »Aspen Avionics для вертольота Robinson R44, бездротові авіаційні гарнітури від американської Lightspeed Aviation, мобільне пусковий пристрій від StartStick з США, бортовий реєстратор польотних даних від іспанської Gesvol.

Відрізняється від стендів інших учасників виставки та статична експозиція HELIATICA - в цьому році компанія представила відвідувачам HeliRussia вертольоти вертольоти Robinson R44 і R66, Airbus Helicopters AS350 B2 і AS355 NP, Leonardo AW119 і Bell 407. HELIATICA є ексклюзивним агентом з продажу всіх представлених ВС.

Про компанію HELIATICA:

Російська компанія HELIATICA спеціалізується на обслуговуванні авіації загального призначення, комерційних вертолітних операторів і відомчої авіації, поставляє запасні частини, опціонну обладнання, організовує послуги з навчання та обслуговування повітряних суден російських замовників на потужностях своїх західних партнерів, займається продажем ресурсних вертольотів.

Компанія HELIATICA представляє в Росії такі компанії:

  • ADAC HEMS Academy GmbH (Німеччина)
  • Air Ambulance Technology GesmbH (Австрія)
  • Aviation Battery Systems LLC (США)
  • DART Aerospace Ltd. (Канада)
  • Genesys Aerosystems (США)
  • GesVol SA (Іспанія)
  • Heliswiss Iberica SA (Іспанія)
  • Helitowcart (Vanair Inc.) (Канада)
  • Lightspeed Avaition (США)
  • NHV Group (Бельгія)

Прихильність компанії HELIATICA високим стандартам ділової етики підтверджена сертифікатом міжнародного агентства з протидії корупції TRACE International.

www.heliatica.com

Best regards, | З повагою,
Sergeo Igontov | Сергій Ігонтов

Director of marketing | Директор з маркетингу

HELIATICA LLC
HELICOPTER ACCESSORIES AND SERVICES
Mob .: +7 926 406-06-56
Tel./Fax: +7 499 322-12-59

Москва, 22 травня 2017 року

«РТ-Хімкопозіт» візьме участь в HeliRussia-2017

Холдингова компанія «РТ-Хімкомпозіт» (входить в Держкорпорацію Ростех) представить високотехнологічну продукцію на Х Міжнародній виставці вертолітної індустрії HeliRussia-2017. Знакове для галузі подія пройде з 25 по 27 травня в московському Міжнародному виставковому центрі «Крокус Експо».

«До числа новинок цього року, безумовно, можна віднести скління кабіни пілота з оптичного полікарбонату, який в силу поєднання міцності і малої ваги є унікальним продуктом авіаційного скління. Наші можливості в області розробки і виробництва авіаційного скління з цього матеріалу значно зросли після створення першого в країні Національного центру виробів конструкційної оптики в який увійшли науково-виробничі підприємства АТ «НІТС» і ОППП «Технологія» », - зазначив генеральний директор холдингової компанії« РТ -Хімкомпозіт »Кирило Шубський.

Основою експозиції стане наукомістка продукція провідного підприємства холдингу - ОППП «Технологія» ім.А.Г.Ромашіна. Поряд з традиційно демонструються виробами конструкційної оптики будуть представлені багатошарові панелі підлоги і інтер'єру з полімер і стеклосотопластов, а також унікальні матеріали, наприклад, термостійкі склопластикові стільникові заповнювачі, що зберігають свої властивості при температурі до 300 градусів.

«Потенціал підприємства по розширенню номенклатури продукції для вертолітної галузі надзвичайно великий, від розробки матеріалів із заданими властивостями, до випуску серійної продукції і супроводу її життєвого циклу. Для «Технології», як для члена Асоціації вертолітної індустрії Росії, надзвичайно важливо активізувати роботу по впровадженню нових матеріалів в вертольотобудування, так як це безпосередньо пов'язано з конкурентоспроможністю вітчизняної продукції, особливо на міжнародному ринку », - підкреслив генеральний директор ОППП« Технологія »Андрій Сілкін .

З продукцією холдингової компанії «РТ-Хімкомпозіт» можна буде познайомитися на виставковому стенді № 1к1, який розташований в павільйоні 1, зал 4.

Департамент стратегічних
комунікацій та виставкової діяльності
АТ «РТ-Хімкомпозіт»
тел. +7 (495) 783-64-44 (174)
119435, г. Москва, Великий Саввінскій пров., Буд.11

18 травня 2017 р

ЦИАМ представить на HeliRussia-2017 бортові системи діагностики для вертольотів і деталі двигунів з композиційних матеріалів

З 25 по 27 травня 2017 року Центральна інститут авіаційного моторобудування імені П.І. Баранова (ЦИАМ, входить до складу НДЦ «Інститут імені М. Є. Жуковського») візьме участь в 10-й Міжнародній виставці HeliRussia-2017.

Виставка організована Мінпромторгу РФ за участю Асоціації Вертолітною Індустрії.

На своєму стенді ЦИАМ представить увазі відвідувачів велику експозицію. Це, перш за все, бортові системи діагностики редукторів і трансмісій вертольотів - одні з важливих засобів підвищення надійності авіаційної техніки і ефективності її експлуатації. У числі експонатів - наземно-бортові системи діагностики, адаптовані до легких, середнім і важким вертольотам; уніфікований багатоканальний комплекс накопичення та обробки діагностичної інформації для всіх видів вертольотів в розподіленому виконанні; сімейство бортових широкосмугових однокомпонентних і трикомпонентних віброперетворювачів з вбудованим в роз'єм підсилювачем заряду для контролю та діагностики авіаційних двигунів і редукторів; електронний блок бортового виконання для вимірювання кінематичної похибки авіаційних редукторів і двигунів; вимірювач крутного моменту підвищеної точності.

Одне з головних напрямків діяльності Інституту протягом 87 років - науково-технічне забезпечення розробки двигунів. На стенді будуть представлені вузли та деталі перспективних турбовальних газотурбінних двигунів, виконані з композиційних матеріалів. Значуще місце в експозиції відведено і новим розробкам Інституту в області створення перспективних авіаційних поршневих двигунів і вдосконалення конструкцій авіаційних зубчастих передач.

В рамках ділової програми HeliRussia-2017 начальник відділу авіаційних приводів відділення «Динаміка і міцність» ЦИАМ В.В. Голованов представить доповідь: «Результати експлуатації вертольотів МІ-8 МТВ-1 з наземно-бортовими системами діагностики вертольотів (HUMS) і результати робіт ЦИАМ з розвитку цих систем».

Запрошуємо фахівців галузі та представників ЗМІ відвідати стенд ЦИАМ 25-27 травня з 10:00 до17: 00 (Міжнародний виставковий центр «Крокус Експо», павільйон 1, зал 4, стенд 2B1).

Прес-служба: +7 (495) 362-55-25, e-mail: [email protected], www.ciam.ru

17 травня 2017 р

Після одного з перших авіасалонів МАКС я написав, що вертолітники заслужили власну виставку. Чи міг тоді подумати, що мине час, і будемо зустрічати 10-ту виставку вертольотів. Потрібно віддати належне організаторам, учасникам, відвідувачам та сказати, велике спасибі. Виставка - це дзеркало нашого вертолітного господарства. Дзеркало одне, відображень багато. У кожного - своя «вертолітний правда». В якому стані наше вертолітне господарство зустрічає ювілейну виставку? Я запитав у Річарда Абулафія, дати оцінку нашим вертольотам. Відповідь головного аналітика вертолітного ринку: Російські вертольоти падають зі свого піку, як і більшість виробників усього світу. Це багато в чому (пояснюється) стійко низькими цінами на нафту і газ. Однак з точки зору продукції і можливостей російські вертолетостроітелі знаходяться в хорошій формі. Очікую, що параметри повернення пов'язані з російською економікою і цінами на (енерго) ресурси. На жаль, ці два фактори тісно пов'язані між собою ... Коли попросив, уточнити, з якими вертольотами пов'язано повернення? Річард, додав, повернення напевно пов'язано з суперсередній машинами Мі-8/17 в секторі нафти і газу. На наш погляд, ринок звалився два роки тому, слідом за обвалом цін на нафту і не піднімається. Розробка - пливемо за течією. «Вісімка» залишається «годувальницею». Основу нальоту парку складають старі вертольоти Мі-8Т. Необгрунтовано висока аварійність ... До речі, багато спільного в оцінках. Що робити в цих умовах? По-перше, не обманювати себе і не брехати іншим. Чи не посипати голову попелом. Визначити основні напрямки розвитку і рухати в цьому напрямку. Для початку потрібно зрозуміти, що ринок вертольотів набагато ширше, ніж виробництво. Необхідно готувати сервіс, інфраструктуру, персонал, нормативну базу, розвивати безпілотні системи. Акцент - на доступність. Вертольоти повинні літати, причому активно, безпечно, комфортно ...

З нетерпінням чекаю зустрічі. Хочеться доторкнутися до вертольотів, щоб в черговий раз відчути причетність до магії вертикального польоту.

Євген МАТВЄЄВ, редактор журналу «Авіапанорама», кандидат технічних наук, старший науковий співробітник.

10 квітня 2017 р

До відкриття ювілейної 10-ї Міжнародної виставки вертолітної індустрії HeliRussia 2017 залишається менше двох місяців. Разом зі зростанням кількості учасників збільшується і число цікавих експонатів, з якими можна буде познайомитися з 25 по 27 травня в МВЦ «Крокус Експо». Так, на виставці HeliRussia 2017 свою продукцію представить компанія Turtle-Pac, виробник паливних баків з Австралії.

Turtle-Pac покаже три зразки своєї продукції. Перший - паливні ємності для скидання з повітря Drop Drum 205. Цей прочнейший пластичний паливний контейнер може бути скинутий без парашута з вертольота або літака, якщо його швидкість не перевищує 130 км / год з висоти не вище 15 метрів. В інших умовах використовується парашут, який дозволяє також швидко і точно скидати ємність. Крім авіаційного, ємності Drop Drum 205 можна заправляти дизельним паливом, а також водою. Обсяг моделі становить 205 літрів.

Безумовно, найвідомішою продукцією від Turtle-Pac є контейнери для перевезення палива на борту повітряних суден, що випускаються компанією з 1991 року. Зразки такої продукції також можна буде побачити на HeliRussia 2017. Основною перевагою такого рішення є його практичність - після зливу палива контейнер займає мінімум місця, що дає можливість перевезення додаткового вантажу і пасажирів. Подібний контейнер вміщує в себе до 2000 літрів палива, ці моделі успішно застосовуються у віддалених регіонах таких країн, як Австралія, Колумбія і Канада, Росія, а також на Алясці (США), в Африці, в Папуа - Нова Гвінея і в Антарктиці.

Третій не менш цікавий зразок - пластичні допоміжні паливні баки для авіатехніки, в різних виконаннях вміщають від 40 до 2000 літрів палива. Вони можуть встановлюватися практично на всі вертольоти, починаючи з Robinson R22. Використання подібних допоміжних паливних баків дозволяє значно збільшити Перегоночна дальність повітряного судна без значних витрат. За заявою компанії, такі допоміжні паливні баки в 5 разів міцніше металевих, а встановлюватися і зніматися вони можуть за лічені хвилини.

Продукція компанії Turtle-Pac користується високим попитом у всьому світі завдяки зручності, функціональності, надійності і економічності. Безумовно, рішення компанії Turtle-Pac можуть бути цікаві багатьом операторам авіатехніки в Росії в силу необхідності здійснювати тривалі перельоти без дозаправки і для постачання паливом повітряної техніки на віддалених стоянках.

Контакти для зв'язку:

Телефони: + 7 (495) 926-60-66, + 7 (495) 228-14-41

Електронна пошта: [email protected]

сайт: www.helirussia.ru

В якому стані наше вертолітне господарство зустрічає ювілейну виставку?
Коли попросив, уточнити, з якими вертольотами пов'язано повернення?
Що робити в цих умовах?

Новости