ботильйони

  1. Детальніше про ботильонах

Ботильйони - жіноче взуття, що представляє собою укорочені чоботи

Ботильйони - жіноче взуття, щось середнє між туфлями зі стійким каблуком і трохи завужені носком і чобітьми. Зазвичай вони облягають щиколотку, але не закривають ікри. Ботильйони з'явилися порівняно недавно: про їхню історію відомо не так вже й багато. Деякі вважають, що вперше цей вид взуття був придуманий французьким дизайнером Роже Вівьє, який створив його спеціально для британської королеви Єлизавети II. Англійською мовою ботильйони позначаються як ankle boots, що в перекладі - "взуття до щиколотки".

Джерело: net-a-porter Джерело: net-a-porter.com

Детальніше про ботильонах

Зазвичай ботильйони носять восени або навесні. Каблуки варіюються в залежності від уподобань дизайнера: сьогодні на вулицях можна побачити ботильйони на стійкому каблуці, шпильці або навіть платформі. Носити їх можна практично з усім - від джинсів-скинни і класичних брюк до Сукня і спідниць. Однак існує кілька небезпечних моментів. Ботильйони не рекомендується носити з довгими і подовженими спідницями, а також коктельними сукнями. В даних поєднаннях вони, як правило, візуально вкорочують ноги.

Останнім часом особливою любов'ю користуються ботильйони з відкритим носком, які можна одягати влітку і восени в поєднанні зі шкарпетками грубої в'язки.

Новости