🛠 Мініатюрна відеокамера (Dome camera) / Словник CCTV / Відеоспостереження, установка відеоспостереження

Мініатюрна відеокамера (Dome camera) - це один з елементів   системи відеонагляду Мініатюрна відеокамера (Dome camera) - це один з елементів системи відеонагляду . Її відмінність від звичайних відеокамер полягає в тому, що вона встановлюється в спеціальний корпус, який за формою нагадує півсферу. Переваги використання купола полягають в тому, що він дозволяє забезпечити камері додатковий захист (від температури, вологи, актів вандалізму), а також дозволяє ускладнити спостереження сторонніх осіб за поворотом відеокамери (в тому випадку, якщо вона рухлива).

Під самою півсферою ( «куполом») зазвичай розташовується рухомого (або нерухомий) кронштейн, на якому встановлений модуль відеокамери. Додатково можуть встановлюватися інші компоненти системи відеонагляду - такі як, наприклад, система обігріву скла (або прозорого пластика), система інфрачервоного підсвічування і так далі.

Якщо у власника системи відеонагляду є бажання захистити відеокамеру від можливих дій агресивної спрямованості, купольна відеокамера може не встановлюватися на шурупи, як зазвичай, а може бути виконана у вигляді виразний конструкції. З цією ж метою скла для півсфер таких відеокамер робляться зі стійких сплавів скловолокна або пластику. Зазвичай ці скла бувають змінними.

Взагалі, купольні відеокамери хороші тим, що вони припускають додаткові настройки, крім тих, що можуть бути зроблені на звичайних камерах. На самій відеокамері можуть бути встановлені різні настройки. Вона може бути кольоровою або чорно-білою. Розмір всієї конструкції може сильно варіюватися - мінімальна конструкція в діаметрі півсфери становить 5 см. При бажанні, можна встановити різні об'єктиви на відеокамеру - такі як об'єктиви з панорамним оглядом або об'єктиви зі змінним фокусною відстанню. Для приміщень з недостатнім освітленням може бути встановлена ​​функція накопичення заряду (ПЗС-матриця просто накопичує більше заряду за рахунок збільшення часу експозиції).

Живлення камери здійснюється за допомогою дроту потужність в 12 вольт.

Одне з не-технічних переваг купольної відеокамери, про який варто згадати, полягає в тому, що вона майже завжди буває непомітною, незалежно від розміру за рахунок обтічної форми і (іноді) затемненого скла. Це важлива перевага, якщо камеру потрібно встановити в такому приміщенні, де передбачається велика кількість звичайних клієнтів (наприклад, магазин або банк).

Установка гермокожухів дозволить захистити відеокамеру від вологості і опадів на вулиці, а термокожух дозволить розширити стандартні діапазони температур від -10 ° до -40 ° і від + 50 ° C до + 60 ° С.

На закінчення можна додати, що купольні камери виконуються у вигляді поворотних і стаціонарних. Логічніше використовувати поворотні відеокамери, так як затемнена півсфера призначена, в тому числі, і для того, щоб приховати рух об'єктива відеокамери. Поворотний пристрій (рухливий кронштейн всередині купола) дозволяє відеокамері рухатися в горизонтальній і вертикальній площині. При цьому камера може рухатися відповідно до маніпуляціями оператора та / або здійснювати рух по запрограмованої схемою.

Новости