висновок

Висновок ...

Таким чином, ми підтвердили висунуту гіпотезу, що до зміни ставлення до куріння може призвести тільки висока культура знань про нього. Тільки в тому випадку, коли людина знає про шкоду куріння, він здатний усунути зі свого життя шкідливу звичку курити і в цьому йому захочуть допомогти багато, адже куріння - це міжнародна проблема.
Боротьба з курінням будується на трьох основних принципах:
• виробляти у людей, особливо у підлітків і молоді, тверде переконання, що паління шкідливе, воно завдає непоправної шкоди здоров'ю і починати курити не треба;
• адміністративні заходи з метою обмеження та заборони куріння в громадських місцях;
• скорочення числа курців за рахунок усвідомлення нею шкідливих наслідків.
Однак дане дослідження підтверджує, що куріння глибоко вкоренилося серед молоді. У школі з 112 досліджуваних учнів регулярно курять 21%. Маючи теоретичні знання про шкоду куріння, учні бачать його небезпека для здоров'я лише у віддаленій перспективі. Тому будь-які рекомендації, за умови їх позитивного сприйняття учнями, сприятимуть позитивному результату в тому випадку, якщо підліток докладе до цього свої зусилля.
Відмова від куріння можливий тільки в тих випадках, коли вольове, усвідомлене зусилля «я не буду курити» пригнічує бажання «я хочу курити». Потрібна сила волі і внутрішня підготовка. Повинна бути усвідомлена і обгрунтована причина (зберегти і зміцнити здоров'я, уникнути хронічного захворювання, позбавити близьких від тютюнового диму). Кидаючи курити, людина змінює спосіб життя, тому він повинен відчувати потребу в цій перебудові.
Незалежно від методу або лікарського препарату основним у боротьбі з курінням залишається твердо усвідомлене бажання кинути курити. Ліки є лише додатковими, допоміжними методами. Без сигарет жити можна, повинно і потрібно.

Матеріал для скачування:

1. Дослідницька робота

2. презентація

3. Додатковий матеріал

Новости