Germany.ru

  1. ЕПТ телевізори ЕПТ телевізори - це поширений клас телевізорів з електронно-променевою трубкою і скляним,...
  2. Плазмові панелі та плазмові телевізори
  3. Відеопроектори, LCD і мультимедійні проектори

ЕПТ телевізори

ЕПТ телевізори - це поширений клас телевізорів з електронно-променевою трубкою і скляним, опуклим, плоским або суперплоского кінескопом, великим терміном служби. Це висока якість зображення і найбільш природне перенесення кольорів, при цьому ЕПТ телевізори великогабаритні. У продажу величезний вибір моделей за невисокими цінами.

Рідкокристалічні LCD і ЖК телевізори

Рідкокристалічні (LCD) телевізори - це якісне зображення і низьке енергоспоживання. Компактна альтернатива плазмової панелі і ЕЛТ телевізору. Компанія Samsung випустила нові серії ЖК-телевізорів високої чіткості (HDTV) і повноцінної апаратної підтримкою протоколу Ethernet.

Компанія Sharp, відома світові найтоншими рідкокристалічними телевізорами випустила лінію РК - телевізорів з товщиною корпуса в 3,43 см і діагоналлю екранів - 37, 42 і 47 дюймів, кутом огляду - 176 градусів. Більший кут огляду LCD-телевізора робить перегляд комфортним з будь-яких точок приміщення. Менший час відгуку не буде "гальмувати" картинку. При виборі LCD-телевізора протестуйте різні моделі в магазині і порівняйте, як передається зображення з динамічними сценами.

Плазмові панелі та плазмові телевізори

Плазмова панель - це дисплей або екран з діагоналлю, що досягає величезних розмірів. Він здатний відтворювати теле- і відеопрограми, зображення з персонального комп'ютера з високою яскравістю і чіткістю. Плазмова панель відрізняється від плазмового телевізора відсутністю вбудованого ТВ-тюнера. Якість відтворення картинки, кут огляду, різноманітність портів і роз'ємів (можливості підключення до комп'ютера), наявність аксесуарів і додаткових функціональних можливостей - це головні критерії при виборі панелі. Плазмові панелі Sony, Philips і LG зарекомендували себе з кращого боку.

Відеопроектори, LCD і мультимедійні проектори

Відеопроектор дозволяє влаштувати справжній кінотеатр у домашніх умовах. Хороша акустична система в комплексі з відеопроектором доставить вам море задоволення від перегляду улюблених фільмів.

LCD та мультимедійні проектори відображають на проекційному екрані відеосигнал, отриманий від будь-якого джерела: відеомагнітофона, DVD-програвача, відеокамери, комп'ютера або телевізійного тюнера. Деякі моделі відеопроекторів дозволяють об'єднати в мережу декілька комп'ютерів і підключити мережу до Інтернету.

Російський ринок заповнений величезною кількістю різноманітних проекційних екранів і відеопроекторів. В Інтернет магазинах Ви зможете вибрати і купити проектори від провідних світових виробників: Samsung, Hitachi, LG, Toshiba, Panasonic і ін.

Вирішили змінити свій старий телевізор на новенький LCD? Це чудова ідея, тому що телевізійна техніка не стоїть на місці! Перший і цілком резонне питання при виборі РК телевізора: з чого почати і як зробити правильний вибір? Почнемо з фактів. Факт 1.Дані техніка досить дорога, тому підходити до його покупки необхідно ґрунтовно. Факт 2. Ринок LCD телевізорів сьогодні переживає справжній бум, а значить, є шанс купити хороший телевізор за відносно низькою ціною. Факт 3. Практично всі провідні світові виробники побутової електроніки мають широку лінійку LCD телевізорів з різними діагоналями, численними додатковими функціями і різними формами дизайну.

І, як наслідок, на прилавках магазинів зараз представлений найширший вибір цих справжніх центрів, здатних за годину перетворити вашу квартиру в справжній кінотеатр.Совети журналу "Вибіралкін" допоможуть вам розібратися і виділити з усього різноманіття варіантів саме той, який в змозі = задовольнити ваше захоплення "великим" кіно. Отже, невеликий технічний екскурс.

Принцип роботи звичайного телевізора відомий практично всім, про нього нам розповідали ще на уроках фізики в школі. Що стосується принципу роботи LCD-телевізр (Liquid Crystal Display) або, як його ще називають, рідкокристалічного дисплея, тут пізнання обивателя дещо обмежені. Не вдаючись в технічні нетрі його можна описати таким чином. Екран LCD являє собою масив пікселів (елементів зображення), якими можна управляти для відображення інформації.

Екран РК телевізора складається з двох скляних пластин, розташованих на відстані декількох мікрон один від одного і містять тонкий шар рідких кристалів між собою. На верхню = пластину наноситься RGB трафарет, який грає роль фільтра кольору. Потім на обидві скляні пластини наносяться спеціальні т.зв. поляризаційні фільтри, які здатні пропускати тільки ту компоненту світлового пучка, вісь поляризації якої відповідає заданій. Таким чином = створюється осередок LCD. Далі рідкокристалічна панель висвітлюється джерелом світла (залежно від того, де він розташований, рідкокристалічні панелі працюють на відбиття або на проходження світла).

Перевага LCD телевізорів перед звичайними По-перше, це повна відсутність шкідливих випромінювань, властивих електронно-променевих трубок, по-друге, практично ідеальна геометрія зображення Перевага LCD телевізорів перед звичайними По-перше, це повна відсутність шкідливих випромінювань, властивих електронно-променевих трубок, по-друге, практично ідеальна геометрія зображення. Додайте до цього чудову чіткість зображення, відсутність мерехтіння і відблисків на матовому екрані, остаточну перемогу над докучливим пилом, що постійно притягає екран кінескопа (жінки це оцінять), і всі ваші сумніви в Правилно вибору відразу відпадуть.

Багато аналітиків пророкують швидкий захід епохи кінескопів, вірою і правдою служили нам понад півстоліття. На зміну їм приходять плоскі екрани - легкі, витончені і більш досконалі з точки зору екології. Не минає й тижня, щоб який-небудь з провідних світових виробників електротехніки не оголосив про нову модель, нову розробку телевізорів із РК матрицею. Простіше кажучи, у вас є всі доводи за те, щоб скоріше придбати цей продукт технічного прогресу.

В першу чергу при виборі LCD телевізора, необхідно визначитися з розмірами екрану. Якщо ви купуєте телевізор на кухню для перегляду телепередач за сніданком або під час приготування їжі, можливо, має сенс вибрати модель з невеликою діагоналлю - 15-20 дюймів.

Для домашнього кінотеатру Розумніше буде придбати більшу модель, але, знову ж таки виходячи з особливостей планування кімнати, де буде знаходитися ваш "кінозал". Оптимальна відстань до екрана становить 4-5 діагоналей. Можна помітити, що більшість сучасних LCD належать до шостого покоління. Основні виробники вже готують до виходу в світ LCD 7 покоління (Samsung, AU Optronics) і навіть 7.5 (LG.Philips LCD, Sharp, HannStar, CPT, Quanta Display).

Для сьомого покоління підкладка має стандартний розмір 1870х2200 мм, і вона може бути нарізана на дванадцять 32-дюймових, вісім 40-дюймових або шість 46-дюймових дисплеїв. Для покоління 7.5 розмір більше, але залежить від виробника. На сьогодні найбільший розмір анонсував Sharp - 2200х2600мм. Тепер давайте визначимося з форматом зображення.

Формат дисплея ЖК телевізора Існують два формати дисплеїв - 4: 3 і 16: 9, ці цифри означають не що інше, як відношення сторін екрану (ширина: висота). Ефірне телебачення в Росії віщає в форматі 4: 3, тоді як фільми на DVD зазвичай = записуються в широкому форматі. Як наслідок, на поверхню спливає проблема сумісності форматів. Припустимо, ви = купите = телевізор широкого формату. Формат 4: 3 можна "розтягнути" на широкий екран, але тоді буде дуже помітне спотворення зображення: люди на екрані стануть помітно ширше, кола перетворяться в овали. В принципі, можна і не розтягувати зображення, тоді з боків будуть невикористані області у вигляді темних смуг. Подібний ефект можна спостерігати і при покупці телевізора звичайного формату, тільки в зворотному співвідношенні. Тому, перед покупкою необхідно заздалегідь вирішити, чого більше ви будете дивитися - телепрограми або кінофільми.

Якість зображення Тепер поговоримо про зображення й про те, що за нього відповідає Якість зображення Тепер поговоримо про зображення й про те, що за нього відповідає. Так як РК ​​телевізори є цифровими, то мерехтіння екрану дуже мало і спотворення сигналу практично відсутня. Зображення на РК чітке, яскраве і чисте. При яскравості кімнати в 300 люкс (нормальна освітленість) низьке відбиття РК значно знижує ефект дзеркала. При перегляді зображень з великими областями високої яскравості РК телевізорів немає рівних по чіткості і яскравості картинки.

Джерело світла в LCD телевізорах аналогічний звичному оку сонячному світлу. Вони випромінюють мало електромагнітних хвиль, так як використовують низьку напругу. Ще один важливий фактор, який відповідає за зображення - дозвіл екрана LCD телевізора. Як відомо дозвіл - це кількість пікселів, що може відобразити екран.

Чим вище дозвіл, тим більше монолітну картинку ви отримуєте. Ще однією перевагою LCD є кут огляду картинки. Звичайно, це не має великого значення, якщо ви дивитеся телевізор на самоті і завжди можете зайняти будь-яку зручну вам позицію, але в тому випадку якщо у вас велика родина або до вас періодично приходять гості для спільного перегляду чергової кіно-новинки, тоді важливим буде вибрати найбільший кут огляду.

Можна сміливо стверджувати, що виробники LCD домоглися значних успіхів в збільшенні кута огляду. Так, сучасні LCD-екрани мають кут огляду в 170 градусів в обох площинах (вертикальної і горизонтальної), що дозволяє насолоджуватися чудовою картинкою практично з будь-якої точки приміщення, не розгортаючи при цьому телевізор. Ось основні моменти, на які варто звернути увагу при виборі і покупці РК телевізора.

Мабуть, можна ще звернути увагу на додаткові можливості телевізорів, як то FM-радіо, телетекст, можливість підключення до комп'ютера й т.д. Давати рекомендації по зовнішньому вигляду, звичайно, не має особливого сенсу. Тут все дуже індивідуально, виробники пропонують безліч дизайнерських рішень, а значить, вам без праці вдасться вибрати підходяще. Ми лише порадимо перед покупкою ЖК з дисплеєм від 42 дюймів виміряти ширину "того місця", куди ви збираєтеся встановити телевізор і звернути увагу на розташування акустичної системи телевізора. Якщо вона у вигляді "вух", тобто бічна, то є шанс, що ваш новий телевізр може і не захотіти влізти (наприклад, між двома шафами). Тому ми рекомендуємо купувати телевізори з нижньої акустичною системою, вони більш компактні.


Журнал "Вибіралкін" ╘ 2007


Ключові параметри:

Діагональ (дюйми): Діагональ екрану- це розмір екрану, одиниці виміру - дюйми. Діагональ визначається як відстань між двома протилежними кутами екрану. Діагональ екрану - одна з важливих параметрів телевізора, від якої залежить можливість його використання, найбільш оптимальні телевізори для dvd-плером телевізори з діагоналлю 29 дюймів і більше, для перегляду відеокасет підійде телевізор з діагоналлю більше 21 дюйм, для дитячої та кухні найбільш комфортний телевізор з діагоналлю 14 дюйм.

Діагональ (см): Діагональ екрану- це розмір екрану, одиниці виміру - сантиметри.

Максимальна роздільна здатність в пікселях: Ступінь детальності зображення відеомонітора або видеоисточника.

Системи кольоровості: Компонент відеосигналу, що містить інформацію про колір зображення. Сигнал кольоровості передає колірний тон і відтінки кольорів, але не яскравість зображення. У світі поширено близько 20 різних стандартів телевізійного мовлення. У центральній Європі це PAL B / G, у Франції - SECAM L, в США і Японії -NTSC 3,58, в країнах колишнього СРСР - SECAM D / K.

Звук: Монофонічне звучання - звучання при якому звуки, що належать різним джерелам, виходять ніби з однієї точки. Монозвучання призводить до порушення сприйняття простору, спотворення звучанія.Стереозвучаніе- це система забезпечує глибину звучання і багатство звуку. Для отримання просторового звуку досить двох динаміків, які вбудовані в телевізор. Система стереозвучания придатна для відеомагнітофона зі стереозвуком або DVD-плеєра. На великих екран, що не менше 25 дюймів, стереозвучание найбільш оптимально.

Параметри акустики: Полична акустична система (╚полочнікі╩) підійде для невеликих розважальних систем. Вона, також, хороша на фронтах в домашньому кінотеатрі, і як стереопари для Hi-Fi.Напольние колонки часто є тими ж ╚полочнікі╩, вся нижня частина яких практично не бере участі в акустичному оформленні та грає роль підставки. Центральна акустична система - ключова ланка всієї системи гучномовців домашнього кінотеатру, він забезпечує прив'язку діалогу і звукових ефектів безпосередньо до дії, що розгортається на екрані перед зрітелем.Тиловая акустична система Для тилових акустичних систем не так важливий відтворюваний динамічний діапазон, як вдало підібрані місця розташування. Тилові колонки грають менш важливу роль. На них лягає "подзвучка" при відтворенні музичних композицій і створення тривимірних спецеффектов.Сателліти -колонки-супутники, які розміщуються з боків, ззаду і спереду. Вони, зазвичай, робляться з пластика, їх потужність рідко перевищує 20 Вт. Відтворюють тільки середні і високі частоти (від 100 до 20000 Гц) .Сабвуфер- спеціальна колонка, виключно для басів.

Яскравість (cd / m2): Чим більше яскравість, тим краще якість зображення, даний показник варіюється від 300 кд / м2 (вимірюється канделах на квадратний метр) для РК телевізорів і до 2000 кд / м2 для плазмових панелей.

Контраст (х: 1): Контрастність - відношення максимальної яскравості екрану до мінімальної при показі білого і чорного полів

Меню: Меню - відображення на екрані його функцій і засобів у вигляді списку, користуючись яким глядач може налаштовувати телевізор за допомогою пульта дистанційного керування.


У сучасному житті плазмові панелі перестають бути розкішшю і стають необхідною складовою ділової обстановки офісу і домашнього вогнища.

Плазмові панелі вельми зручні і багатофункціональні. Їх можна використовувати як екран для домашнього кінотеатру або монітора для комп'ютера, а також як інформаційне табло або екран для проведення презентацій.

Вибір ╚плазми╩ необхідно проводити максимально ретельно, так як від Вашого придбання буде залежати не тільки інтер'єр, але і задоволення від перегляду улюблених передач і фільмів.

По-перше, необхідно визначитися: Вам потрібен плазмовий телевізор або панель? Панель - це екран без тюнера і вбудованих колонок. Її перевага в тому, що панель можна підключити до аудіосистеми домашнього кінотеатру. Таким чином, телевізор - підходить для тих, у кого немає домашнього кінотеатру.

Помилковою є думка, що плазмові панелі відрізняються один від одного лише розмірами і ціною. Тим не менш, при покупці плазмової = панелі = є одне просте правило: чим вище ціна, тим більше можливостей.

Найбільш затребуваний розмір діагоналі екрану - 42 дюйми. Проте багато виробників вже перейшли до серійного випуску моделей з розмірами діагоналі 50, 60, 61, 63 ... Але все-таки кращі характеристики поки мають моделі з діагоналями 42 і 50 дюймів. На 60 і більше дюймових моніторах якість зображення поки відстає. А панелі з діагоналями менше 42 дюймів вважаються економними і за якістю картинки зовсім не женуться.

Який варіант оптимальний: 42 або 50? Це залежить від відстані, з якого ви будете дивитися на екран. Для 50 дюймів оптимальною вважається дистанція - 4 метри, для 42 дюймів - 3 метри.


Для 50 дюймів оптимальною вважається дистанція - 4 метри, для 42 дюймів - 3 метри


Порівняння видимої області плазмових панелей діагоналями від 32 "до 63"

Плазмові телевізори навіть самих значних розмірів (на відміну від кінескопів телевізорів і кінескопів проекційних телевізорів) можуть бути розміщені в невеликій кімнаті. Однак моделі з діагоналлю екрана 60 і більше дюймів частіше купуються для установки на великій площі - наприклад, в зальної кімнаті або вітальні, а також в приміщеннях павільйонного типу для проведення демонстрацій даних на екрані або презентацій.

При виборі плазмового телевізора потрібного розміру, особливу увагу слід звернути на = інтенсивність. Вона вимірюється в канделах - чим більше кд на квадратний метр, тим більш насиченою кольору. Аналогічним чином справа йде і з контрастністю. Вона позначається виразом, припустимо, 3000: 1. Однак не потрібно потрапляти під вплив цих значень. Всі виробники плазмових телевізорів розраховують контрастність по-різному, так що 2000: 1 в однієї моделі може бути гірше, ніж 1000: 1 - для іншої. Яскравість в канделах на квадратний метр є більш точним показником, але також не головним, так як більшість глядачів не вважають перегляд телевізора при максимальній яскравості комфортним.

Співвідношення сторін плазмового телевізора становить зазвичай 16: 9. Але такий формат може створювати складності при відображенні інформації з комп'ютера. Щоб панель була з ним сумісна, в ній має підтримувати функцію розтягування зображення, а в комп'ютері - спеціальна відеокарта.

Ще одним важливим параметром при виборі панелі є кут огляду зображення. Чим більше кут огляду, тим менше спотворення картинки, якщо Ви дивіться на неї з незручною точки.

Щоб максимально використовувати можливості плазмової панелі, необхідно звернути увагу на сумісність її з різними видами техніки. За допомогою ╚плазми╩ можна не тільки дивитися телебачення і DVD, а й розглядати улюблені фотографії з компакт-дисків або карт пам'яті, підключати до екрану цифрову або аналогову відеокамеру, відеомагнітофон. Головне тут v має панель досить роз'ємів для підключення всього необхідного Вам обладнання.

Ще Ви можете вибирати між моделями з вбудованим ТВ - тюнером або з зовнішнім медіа - ресівером. Перші більш схожі на традиційні телевізори, але перевага ресивера полягає в тому, що між ним і панеллю тільки один кабель - а це ідеально для настінного кріплення плазми. Варто відзначити, що, якщо до плазмової панелі буде з'єднання з одним пристроєм (наприклад, DVD-плеєр), зовнішній ресивер не знадобиться взагалі.

Плазмові телевізори встановлюються дуже легко завдяки настінним кріпленням. Існує можливість змінювати кут нахилу і повороту плазмової панелі, піднімати або опускати панель в горизонтальній і вертикальній площині.



Багато плазмові панелі не мають вбудованих колонок, тому Вам слід заздалегідь подбати про покупку хорошою аудіосистеми. Слід подумати про домашній кінотеатр, для якого буде потрібно не дві колонки, як для звичайного телевізора, а комплект з декількох колонок і підсилювача для створення об'ємного звучання.

Вирішили змінити свій старий телевізор на новенький LCD?
Перший і цілком резонне питання при виборі РК телевізора: з чого почати і як зробити правильний вибір?
По-перше, необхідно визначитися: Вам потрібен плазмовий телевізор або панель?
Який варіант оптимальний: 42 або 50?

Новости