Україна відмовиться від антрациту - Насалик - Економіка - Міністр розраховує, що через два роки країна буде використовувати тільки газове вугілля

  1. Орфографічна помилка в тексті:

4 серпня 2017, 11:16 Переглядів: 4 серпня 2017, 11:16 Переглядів:   Ігор Насалик

Ігор Насалик. Фото: kmu.gov.ua.

Україна припинить використовувати вугілля антрацитної групи до кінця 2019 року. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на зустрічі з експертами реформи Енергетичного сектору РПР.

"У Міненерго є чіткий графік перекладу енергоблоків на газову групу вугілля, міністерство контролює його дотримання, що дозволить до кінця 2018 замістити близько 6 млн тонн антрациту, а до кінця 2019 відмовитися від вугілля антрацитної групи", - цитує Насалика прес-служба уряду.

"Наше завдання - не диверсифікувати поставки антрациту, а здійснити його заміщення", - додав Насалик.

Як повідомлялося, Україна втратила можливість завозити антрацит з ОРДЛО через захоплення шахт так званими представниками "ЛНР" і "ДНР".

раніше компанія ДТЕК заявляла, c метою підвищення енергонезалежності України починає нарощувати використання українського вугілля газової марки, паралельно знижуючи необхідність країни в імпортному антрациті. У компанії відзначають, що для цього будуть переобладнані блоки ТЕС з вугілля газової на антрацит, а шахти ДТЕК збільшують видобуток вугілля газової марки в 2017 році на 9% до 2016 року - до 23,1 млн тонн. Перекладом ТЕС на газове вугілля займається і держкомпанія " Центренерго ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Україна відмовиться від антрациту - Насалик". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости