Україна, останні новини, відео онлайн: танки на російсько-українському кордоні в Білгородській області

Україна, Майдан останні новини, відео онлайн. Спостерігачі повідомляють про те, що в Білгородській області на кордоні Росії з Україною помічена концентрація бронетехніки. Цю інформацію побічно підтверджує і Міністерство оборони Росії. Тим часом зростає кількість добре озброєних сил самооборони на території Криму, де 16 березня відбудеться референдум з питання приєднання до Росії.

Блогери повідомляють про прибуття бронетехніки на кордон з Харківською областю - в околиці Білгорода, звідки до українського кордону не більше 20 кілометрів.

Фотографію російської бронетехніки в селищі Весела Лопань Бєлгородської області опублікував ввечері середу, 12 березня, в своєму Живому журналі Рустем Адагамов . Крім того, з'явилася інформація від жителів, що на вулицях Ростова-на-Дону були помічені самохідні артилерійські установки.

Крім того, з'явилася інформація від жителів, що на вулицях Ростова-на-Дону були помічені самохідні артилерійські установки

"Вчора ж почалося розвантаження машин. Місцеве телебачення пояснює, що" в область прибули підрозділи ВДВ для відпрацювання взаємодії з дислокуються в регіоні військовими ", - повідомив з посиланням на інформацію від місцевих жітелоей заступник головного редактора" Ехо Москви "Володимир Варфоломєєв.

Також збільшується кількість сил самооборони в Криму, де в неділю, 16 березня, має відбутися референдум з приводу приєднання Автономії до Росії. Росія не визнає наявності своїх військовослужбовців на території Криму, однак, в українському МЗС стверджують, що це не так.

"Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність в Криму. Зокрема, зазначається активність військової авіації Збройних сил Російської Федерації. Так само і на кордоні з Україною в напрямку Сумської та Чернігівської областей, і накопичення військ на кордоні з Білоруссю", - повідомив сьогодні, 12 березня директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Як повідомляє Служба інформації "ЕвроБеларусі", російські винищувачі помічені на території Республіки Білорусь.

"Сьогодні я отримав завдання на відпрацювання питань щодо нарощування чергових сил з протиповітряної оборони Єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії. Планами спільних дій передбачено перебазування як авіаційної складової Білорусі на аеродроми Росії, так і авіації РФ на аеродроми в Білорусі, - заявив командувач Військово повітряними силами і військами протиповітряної оборони Збройних Сил Білорусі Олег Двігалев. - Сьогодні за погодженням з російською стороною прийнято рішення про перебазування винищувачів РФ на н ши аеродроми ", - зазначив він.

Міністерство оборони Росії підтвердило факт появи додаткових військ в прикордонних з Україною областях.

Російські військові відповідно до плану бойової підготовки нарощують інтенсивність польових занять в Ростовській, Бєлгородській, Тамбовської і Курській областях, повідомляє управління прес-служби і інформації Міноборони РФ.

"Основна мета проведених заходів - всебічна перевірка злагодженості підрозділів з подальшим виконанням навчально-бойових завдань на незнайомій місцевості і невипробуваних полігонах", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в Міноборони, навчання покликані відпрацювати, зокрема, вміння військовослужбовців "діяти непересічно, обманюючи противника і досягаючи раптовості".

Новости