Українська і білоруська сторони проведуть демаркацію кордону

Відзначено, що українська сторона вітає рішення про демаркацію кордону в зоні відчуження Чорнобильської АЕС в 2019 році Відзначено, що українська сторона вітає рішення про демаркацію кордону в зоні відчуження Чорнобильської АЕС в 2019 році   Засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії Посольство України в Білорусі   Україна і Білорусь домовилися про проведення демаркації кордону між державами

Засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії Посольство України в Білорусі

Україна і Білорусь домовилися про проведення демаркації кордону між державами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ за підсумками засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії, яке відбулося в Луцьку 26-27 червня.

"Делегації підвели підсумки діяльності Спільної комісії за перше півріччя 2018 року і відзначили високий темп виконання запланованих польових робіт. З метою визначення пріоритетів і планування спільної роботи на наступні періоди делегації затвердили" Перспективний план демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь, розрахований на 2018- 2026 роки ", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що українська сторона вітає рішення про демаркацію кордону в зоні відчуження Чорнобильської АЕС в 2019 році.

"Взаємна готовність почати цей процес, незважаючи на безпрецедентні труднощі, пов'язані з радіаційним забрудненням території, свідчить про високий рівень взаємної довіри та взаємодії у відносинах між нашими державами. МЗС України розцінює це рішення як важливий крок на шляху до належного договірно-правового оформлення державного кордону між Україною і Республікою Білорусь ", - додали в МЗС.

Крім того, комісія вітає намір Євросоюзу виділити фінансування на реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги "Підтримка демаркації державного кордону між Україною і Республікою Білорусь" і підтвердила зацікавленість в продовженні тісного співробітництва з європейською стороною з метою ефективного використання допомоги для проведення демаркаційних робіт.

Відзначимо, що демаркація кордонів - це проведення лінії державного кордону на місцевості з позначенням його спеціальними прикордонними знаками. Демаркація здійснюється спільними комісіями, що створюються на паритетних засадах.

В ході робіт з демаркації проводиться топографічна зйомка або аерофотозйомка місцевості, на підставі чого створюється великомасштабна топографічна карта прикордонної смуги, встановлюються прикордонні знаки (стовпи, дротяні загородження і т.д.) і визначаються їх топографічні координати.

Новости