Ультрафіолетова лампа для домашнього використання: бактерицидна, для засмаги та закріплення манікюру

  1. Область застосування
  2. Бактерицидні властивості випромінювання
  3. Лампи для манікюру
  4. Для лікування псоріазу
  5. Для засмаги
  6. Види ультрафіолетових ламп по типу конструкції
  7. Як вибрати
  8. Заходи безпеки або виключаємо шкоду

Ультрафіолет в помірних кількостях необхідний людському організму, але досить його можна отримати тільки в сонячні дні влітку.

Щоб запобігти дефіциту, можна вдатися до допомоги ультрафіолетової лампи. Але це не єдина область використання подібного типу випромінювача.

У кожному будинку є хоча б одна UV-лампа, яка може бути встановлена ​​не тільки в спеціалізований медичний або косметичний прилад, але і в кондиціонер або, наприклад, очисник повітря.

Область застосування

У домашніх умовах УФ-лампа застосовується досить широко: для знезараження приміщення, профілактики та лікування вірусних захворювань і хвороб шкіри, зміцнення імунної системи, для засмаги та манікюру.

Бактерицидні властивості випромінювання

Знезаражуюча дію ультрафіолету відомо давно, тому лампи використовують для знищення хвороботворних бактерій і вірусів. Багато хто стикався з кварцуванням кабінетів в поліклініках - процедурою для очищення і очищення повітря від небезпечних збудників хвороб. Для цих же цілей використовуються кварцові лампи і вдома. Наприклад, існують спеціальні профілактичні та дезінфікуючі лампи для рослин .

УФО особливо актуально в будинках з маленькими дітьми і алергікам. Процедура контрольованого опромінення показана практично всім в період сезонних інфекційних захворювань.

Також малопотужні УФ-лампи застосовують для кварцування води де живуть рибки або черепахи.

Також малопотужні УФ-лампи застосовують для кварцування води де живуть рибки або черепахи

"Синя лампа" відома і активно застосовується ще з часів СРСР

Лампи для манікюру

Ультрафіолетові лампи використовують в салонах краси майстри манікюру при нарощуванні нігтів для швидкого висихання покриття, і т. Д.

Нерідко жінки купують ультрафіолетові лампи для домашнього використання. Це може бути виправдано тільки при використанні певних засобів:

  • основи під манікюр;
  • акрилового лаку;
  • закріплювача.

Лампа для швидкого сушіння манікюру

Використовуючи UV-лампи для сушіння звичайного манікюрного лаку, жінки ризикують! Нігті піддаються шкідливому впливу ультрафіолету.

Важливо знати, що консистенція і склад звичайного лаку не захистять нігті. Таке покриття тонше, ніж гелеве або шар кошти для нарощування нігтів. В результаті, може істотно постраждати нігтьова пластина.

Для лікування псоріазу

Традиційна медицина використовує ультрафіолетові лампи для лікування псоріазу. УФ-промені знищують певні клітини, які викликають запалення на поверхні шкіри.

Коли немає можливості приймати процедури в поліклініці, в цих цілях використовують UV-лампу для будинку.

Курс лікування повинен проводитися виключно після консультації з лікарем, при суворому дотриманні всіх його рекомендацій, адже випромінювання є онкогенним фактором.

Найчастіше лампу використовують, коли ділянки ураження шкіри невеликі, в інших випадках знадобиться більше часу і зусиль.
Для лікування псоріазу використовують спеціальні медичні псоролампи.

Їх купують відповідно до рекомендацій лікаря. Існує два типи моделей псороламп:

  1. прилад для обробки окремих невеликих вогнищ;
  2. лампи-стійки, що опромінюють людини на повний зріст.

Ефективність лікування залежить від регулярності сеансів і правильного використання приладів.

Приклад виготовлення УФ лампи своїми руками дивіться на цьому відео - огляді.

Для засмаги

Любителям засмаги свій міні-солярій можна облаштувати і вдома, завдяки спеціальній ультрафіолетового приладу. Штучне сонечко буде служити в будь-який час доби, і в будь-яку погоду.

Уважно стежте за часом проведення процедури! Його слід збільшувати поступово, починаючи з декількох хвилин.

Перед використанням приладу, уважно ознайомтеся з рекомендаціями виробника і точно їм следуйт е в подальшому. Тоді гарну засмагу, гарний настрій, відсутність гнійників, фурункулів і профілактика багатьох захворювань буде забезпечена.

Тоді гарну засмагу, гарний настрій, відсутність гнійників, фурункулів і профілактика багатьох захворювань буде забезпечена

Лампа для засмаги будинку (обличчя, шия)

Види ультрафіолетових ламп по типу конструкції

Виходячи з пристрою корпусу приладу, існує наступні типи Уф-ламп:

  1. Відкриті. У них встановлені лампочки великої потужності, які ефективно знищують бактерії. Їх використовують в медичних установах і дитячих садках для знезараження приміщення. Перед застосуванням із приміщення повинні вийти люди, потрібно вивести тварин і винести рослини. Будинки такі лампи зазвичай не використовують.
  2. Закриті. Лампи закритого типу менш потужні, ніж відкриті, результативність їх трохи нижче, але вони і більш безпечні для людей. Практично всі прилади для домашнього використання виготовлені за таким принципом. Закритий тип ламп дозволяє людям знаходиться в приміщенні під час роботи випромінювача.

Як вибрати

При виборі УФ-лампи слід дотримуватися двох основних критеріїв:

  • причина призначення опромінення;
  • виробник (від цього залежить якість і вартість виробу).

Вибираючи лампу, потрібно чітко розуміти її призначення, тобто яку задачу потрібно виконати. Пам'ятайте, що одна лампа, як правило, виконує одну функцію, не можна манікюрною лампою намагатися отримати, наприклад, рівномірну засмагу.

Звичайно, є і багатофункціональні пристрої, що володіють особливою конструкцією і оснащені додатковими насадками (також в комплект входять кілька ламп).

Для домашнього використання найпопулярнішими є лампи з випромінюванням від 280 до 410 нм. Зазвичай їх використовують для знезараження приміщення і профілактики захворювань.

Визначившись з призначенням, вибирайте підходящу модель. Визначившись з призначенням, вибирайте підходящу модель Віддати перевагу краще відомому виробникові. Серед вітчизняних виробників популярні прилади ТОВ «Сонечко». Підприємство розробляє і випускає ультрафіолетові лампи різного призначення. Є універсальні моделі приладів для будинку, в комплект яких входять кілька насадок і спеціальні окуляри. Ціни коливаються від 2000 до 2500 рублів.

Серед продукції іноземних виробників популярністю користуються ультрафіолетові лампи компанії PHILIPS (Нідерланди), Efbe-Schott (Німеччина). Вартість моделей залежить від функціональності, потужності, комплектації, а ще й від коливань курсу долара. Тому, ціни потрібно уточнювати (середня ціна популярних моделей - 5000 рублів).

Рекомендуємо Вам також більш детально прочитати про потужний кемпінговий світлодіодний акумуляторний ліхтар .

Заходи безпеки або виключаємо шкоду

Побутові УФО-лампи виробляють мінімальну кількість випромінювання. Якщо дотримуватися рекомендацій виробника, вказаних в інструкції до приладу, і рекомендацій лікарів, шкоди для організму не буде.

Безконтрольне використання лампи може привести до загострення серцево-судинних захворювань, опіків і навіть утворення злоякісних пухлин.

Загальні правила:

  1. Використовуйте ультрафіолетову лампу за призначенням! Інакше не тільки не буде користі, а можна і нашкодити здоров'ю.
  2. Обов'язково використовуйте захисні окуляри! Їх потрібно придбати, якщо їх немає в комплекті з приладом!
  3. Після використання випромінювача, приміщення рекомендується провітрити.
  4. При деяких захворюваннях (хвороби серця, нирок, печінки, крові), користуватися УФ-лампами категорично заборонено. Перед використанням приладів, порадьтеся з лікарем.

Принцип опромінення навколишнього простору і предметів UV-лампою

Використовуючи ультрафіолетову лампу вдома, потрібного ефекту не завжди слід очікувати швидко. Наприклад, поліпшення при лікуванні гострого риніту може бути помітним уже після пари процедур, а ось для лікування псоріазу або отримання гарної засмаги потрібно запастися терпінням на кілька тижнів.

Новости