Умови оформлення, вартість та інші питання - франшиза «Лукойл»

  1. Франшиза «Лукойл» - вартість
  2. Від чого залежить стартова ціна франшизи «Лукойл»?
  3. Які операції включає в себе переобладнання АЗС по стандартам Лукойл?
  4. Умови роботи з франшизою
  5. Концепція франчайзингу компанії «Лукойл»

Зміст:

  1. Франшиза «Лукойл» - вартість
  2. Основні фінансові питання
  3. Переваги для франчайзі ВАТ «Лукойл»
  4. Умови роботи з франшизою
  5. Концепція франчайзингу компанії «Лукойл»

«Лукойл» - нафтогазова компанія міжнародного рівня - особливого представлення не потребує, так як бренд популярний не тільки в Росії, але і за її межами. На підприємство припадає понад 25% переробки всієї нафти, що видобувається в Росії. Сумарна потужність компанії в нафтопереробці становить 79,5 мільйон тонн на рік. Високі показники енергетичного сектора всієї країни багато в чому обумовлені успішною роботою корпорації «Лукойл». У сфері видобутку і переробки нафтопродуктів компанія займає ключову роль і на світовому ринку. ВАТ «Лукойл» належить 6,6 тисяч АЗС в 24 країнах світу.

Вже багато років компанія зі світовим ім'ям і досвідом роботи керує діяльністю однойменних франчайзингових партнерів, які займаються збутом моторного палива. Свою продукцію нафтовий гігант реалізує різними шляхами - як через відпустку не входять в мережу компанії фірм (субфранчайзі), так і через франчайзі організації групи «Лукойл». Франшиза «Лукойл» - це комплекс прав ВАТ «Лукойл», що включає всі права на товарні знаки цього бренду, а також виняткові права на альбом «Фірмовий стиль ВАТ" Лукойл "», що представляє собою еталон дивовижної графіки та дизайну.

Франшиза компанії «Лукойл» за ціною досить приваблива - $ 25 000, але вартість створення фірмового дизайну, включаючи закупівлю обладнання та ремонтні роботи, - від $ 20 000 - обмежує список потенційних партнерів. Серйозні витрати для франчайзі «Лукойл» на цьому не закінчуються. Переобладнання заправки відповідно до стандартів АЗС «Лукойл» збільшить суму інвестицій на сотні тисяч доларів. Але ці умови не відлякують від співпраці з впливовою компанією. Об'єктивно ціну франшизи можна виправдати.

Франшиза «Лукойл» - вартість

Ось основні параметри ціни, вартості та окупності франшизи «Лукойл»:

  • інвестиції - $ 25 тис. - 300 тис .;
  • окупність - 2,5 року;
  • регіони - все;
  • кількість точок -власний і орендованих - 1456 АЗС;
  • кількість франчайзингових точок - 276 АЗС;
  • умови для приміщень - оформлення відповідно до альбомом «Фірмовий стиль», можлива і модифікація існуючого АЗС / АЗК;
  • роялті - 217 - 357 тис. рублів (близько $ 1000 за кожну функціонуючу заправку); розмір і наявність роялті може говорити про те, що франчайзер має намір серйозно підтримувати свого франчайзі в роботі, а не просто - зняв паушальний внесок і умив руки;
  • паушальний внесок - 400 тис. руб .;
  • відрахування в маркетинговий або рекламний фонд - відсутні;
  • контакти: офіційний сайт - www. lukoil.ru, телефон +7 (495) 627- 44-44, факс 625-70-16 та 627-49-99. Куратор збуту нафтопродуктів з орендою товарних знаків ВАТ «Лукойл» - віце-президент компанії Воробйов Вадим Миколайович.

Від чого залежить стартова ціна франшизи «Лукойл»?

За використання відомої марки підприємець сплачує одну із зазначених сум винагороди:

  1. 357 000 руб. - для заправних станцій або комплексів, які знаходяться не в межах міста, але поблизу, з чисельністю населення міста в межах півмільйона людей. АЗС і АЗК встановлені на дорозі загального призначення. До цієї суми додаються 12 000 руб. - вартість річного використання корпоративного альбому «Фірмовий стиль ВАТ« Лукойл »».
  2. 398 000 руб. - для партнерів, комплекс або станція яких розташовані на трасі федерального значення, плюс 12 тис. Руб. за використання того ж альбому.
  3. Для інших АЗС - 217 000 руб., Плюс 12 тис. Руб. за аналогічною статтею витрат.

Зазначена сума інвестицій - для придбання франшизи власниками вже існуючих автозаправних станцій. І використані вони будуть як раз на її модернізацію.

Які операції включає в себе переобладнання АЗС по стандартам Лукойл?

  1. Установка як мінімум двох паливно-роздавальних колонок посилання - 1 040 000 руб. (За 2 ТРК).
  2. Монтаж навісу для цих колонок посилання - 1 690 000 руб.
  3. Реконструкція будівлі диспетчерської (операторної) - 1300 000 руб.
  4. Придбання торгового обладнання і фірмової спецодягу для працівників - 520 000 руб.
  5. Облаштування прилеглої території, фарбування обладнання - 260 000 руб.
  6. Установка інформаційної стели, флагштоків, знаків, вивісок, покажчиків, табличок посилання - 1 040 000 руб.
Загальна сума витрат на переобладнання - близько 6 000 000 руб. Точна вартість реконструкції встановлюється на момент укладення договору. Обов'язкова умова для потенційних франчайзі - наявність ліцензії, що дає йому право займатися реалізацією продуктів переробки нафти.

рівні надання

  • Перший рівень (внутрішньофірмовий) передбачає підписання договору франчайзингу, який вступає в силу після державної реєстрації, виконаної в установленому порядку в Роспатенті. Франшиза надається на чітко визначений термін за винагороду.
  • Другий рівень - зовнішній, мова йде про комерційної субконцесії на основі договору субфранчайзингу, що впливає певним чином і на всі інші моменти. Наприклад, термін субфранчайзингу не повинен перевищувати терміну вже встановленого терміну договору комерційної концесії. Надання франшизи відбувається в такому ж порядку - після сплати вторинним користувачем певної винагороди і реєстрації в державному органі виконавчої влади з інтелектуальної власності.

Основні фінансові питання

  1. Оплата держмита за держреєстрацію Договору франчайзингу або субфранчайзингу входить в обов'язки франчайзі і субфранчайзі відповідно.
  2. Винагорода. Використання франшизи ВАТ «Лукойл» здійснюється за Винагорода, причому користувач виплачує обумовлену суму правовласнику. Вторинний користувач (субфранчайзера) виплачує заявлене Винагорода вторинному правовласнику.
  3. І франчайзі, і субфранчайзі виплачують Винагорода щорічно.
  4. Інвестиції, пов'язані з переоформленням АЗК, здійснюються протягом трьох місяців з моменту підписання і набуття чинності Договору комерційної концесії або субконцесії.

Переваги для франчайзі ВАТ «Лукойл»

Переваги партнерських відносин з таким впливовим франчайзером чималі:

  • широка аудиторія клієнтів, орієнтованих на паливні матеріали «Лукойл» і відмінні перспективи для їх залучення; перспективи для розширення бізнесу - добовий обсяг реалізації продукції нафтогазової компанії можна збільшувати постійно, підвищуючи тим самим свою рентабельність;
  • за договором франчайзингу гарантовані безперебійні поставки продукції, що забезпечують регулярну прибуток;
  • продукція нафтогазової компанії відповідає всім ТУ, ГОСТам та іншим стандартам якості, всі показники регулярно контролюються як на виробництві, так і при доставці.
У вартість франшизи «Лукойл» входить навчання персоналу і самого франчайзі з усіх аспектів бізнесу. Франчайзі отримує всю документацію, керівництво з ведення бізнесу, а також його знайомлять з секретами успіху нафтового магната. Крім того, у нього завжди є можливість безкоштовних оперативних консультацій.

Умови роботи з франшизою

Франчайзингову підприємство «Лукойл» з франчайзі укладає договір комерційної концесії, згідно з яким обумовлюються умови роботи з франшизою на території АЗС, що знаходиться в його власності чи іншому законному володінні.

  1. Право підприємця здійснювати комерційну діяльність з використанням бренду «Лукойл».
  2. Готовність франчайзі неухильно дотримуватися всі прописані в договорі вимоги.
  3. Обов'язок партнера дотримуватися в своїй роботі всі стандарти компанії.
  4. Надання особливих прав на корпоративний альбом «Фірмовий стиль ВАТ" Лукойл "».
  5. Здійснення діяльності по реалізації продукції «Лукойл», а також поданням послуг компанії.
  6. Велика можливість залучення потенційного клієнта через високу популярність бренду.
  7. Безперебійні поставки палива від фірми.
  8. Висока якість наданої для збуту продукції та високий рейтинг підприємства.
  9. Абсолютна відповідність тих умов на підприємстві всім стандартам компанії.
  10. Чітке дотримання всіх умов договору комерційної концесії.

Додатковою умовою франшизи «Лукойл» можна вважати можливість здійснювати підприємницьку діяльність не лише по реалізації товарів (моторного палива - дрібнооптової та роздрібної - і непаливних товарів), а й робіт або послуг (мийка транспортних засобів та послуги громадського харчування - кафе).

Концепція франчайзингу компанії «Лукойл»

Придбати франшизу компанії «Лукойл» - означає стати членом всеросійської мережі по збуту нафтопродуктів компанії. В цьому і полягає концепція її франчайзингу - чим більші обсяги реалізованої продукції приносять партнери щомісяця, тим стрімкіше розвивається галузь. Адже у Лукойла крім переробки нафти, ще й видобуток, яка не може існувати без розгалуженої структури реалізації. Не дивно, що франчайзі компанія надає всіляку підтримку на всіх етапах плідної співпраці.

У світлі всіх наведених аргументів на користь ведення бізнесу з нафтовим магнатом треба відзначити, що окупність змісту заправки для учасників даної франчайзингової системи набагато вище, ніж у конкурентів. Причиною тому не стільки яскравий бренд, але і рівень сервісу, які гарантують АЗС при роботі з наданої бізнес-моделі під ключ.

Компанія «Лукойл» - ідеальний спосіб заснувати свій бізнес в сфері реалізації палива для автомобілів і надання супутніх послуг. На сьогоднішній день за договором франчайзингу з «Лукойл» працюють близько 300 АЗС. Робота з відомим брендом - це не тільки стабільно високий дохід з використанням перевірених методів ведення бізнесу, а й високий ступінь окупності з досить лояльним розміром роялті.

У минулому році дилери Росії продали рекордну кількість нових автомобілів, яким потрібен високоякісний бензин, а їх власникам - впевненість в якості палива і гідний рівень сервісу, адже структура автозаправок сьогодні змінюється істотно. Супутні товари (автокосметика, масла, мийка, продукти, напої, журнали, газети, оплата мобільного зв'язку) становлять значну частину прибутку і сприяють зростанню доходів. Грунтуючись на даних московської компанії «Петролкомплекс», частка супутніх товарів і послуг в обороті успішної АЗС склала до 20%, на столичних станціях - до 50%, в Європі цей показник на рівні 70%. «Лукойл» завжди йшов в ногу з часом і зараз висуває до всіх великих заправкам вимоги по обладнанню міні-маркетів. Додатково до цього розроблена спільна з «Росінтер» програма по розміщенню фірмових міні-ресторанів на заправках.

На думку Російського паливного союзу, єдиний шлях розвитку галузі - це франчайзинг, адже в процесі конкуренції рано чи пізно незалежні заправки викуплять монополісти, тому набагато вигідніше купити франшизу «Лукойл» зараз. Приєднуйтесь до армії франчайзі ВАТ «Лукойл», щоб бути успішним у власному бізнесі!

Які операції включає в себе переобладнання АЗС по стандартам Лукойл?
Від чого залежить стартова ціна франшизи «Лукойл»?
Які операції включає в себе переобладнання АЗС по стандартам Лукойл?

Новости