Уніфікована форма ОС-4. Акт про списання об'єкта ОЗ. Завантажити зразок бланка акта про списання об'єкта ОЗ, облік, заповнення та оформлення в програмі онлайн

  1. СКАЧАТИ ЗРАЗОК БЛАНКА АКТА СПИСАННЯ ОБ'ЄКТА ОС Зразок бланка акта про списання об'єкта ОЗ можна скачати...

СКАЧАТИ ЗРАЗОК БЛАНКА АКТА СПИСАННЯ ОБ'ЄКТА ОС

Зразок бланка акта про списання об'єкта ОЗ можна скачати за посиланням: Зразок бланка акта про списання об'єкта ОЗ можна скачати за посиланням:

завантажити типовий зразок форми в MS Excel!

Даний зразок бланка акта про списання об'єкта ОЗ програма Правконс заповнює автоматично! Детальніше про автоматизації бух. обліку

ВКАЗІВКИ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ І ЗАПОВНЕННЯ АКТА СПИСАННЯ ОБ'ЄКТА ОС

Витяг з постанови Держкомстату РФ від 21 січня 2003 № 7 "Про затвердження уніфікованих форм первинної облікової документації з обліку основних засобів"

Застосовується для оформлення та обліку списання що стало непридатним об'єкта основних засобів.

Складаються в двох примірниках, підписуються членами комісії, призначеної керівником організації, затверджуються керівником або уповноваженою ним особою.

Перший примірник передається в бухгалтерію, другий - залишається у особи, відповідальної за збереження об'єктів основних засобів, і є підставою для здачі на склад і реалізації матеріальних цінностей та металобрухту, що залишилися в результаті списання.

У разі списання автотранспортного засобу в бухгалтерію разом з актом також передається документ, що підтверджує зняття його з обліку в Державній інспекції безпеки дорожнього руху Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації (Державтоінспекції).

У показниках граф "Первісна вартість на дату прийняття до бухгалтерського обліку або відновна вартість":

- по об'єктах основних засобів, котрі проходили переоцінку, вказується відновна вартість за підсумками останньої проведеної переоцінки;

- по об'єктах, не проходили переоцінку, - первісна вартість на дату прийняття до бухгалтерського обліку.

У показниках граф "Сума нарахованої амортизації (зносу)" вказується сума нарахованої амортизації (зносу) з початку експлуатації.

Витрати по списанню об'єктів основних засобів, а також вартість матеріальних цінностей, що надійшли від розбирання об'єктів основних засобів, відображаються в розділі 3 "Відомості про витрати, пов'язаних зі списанням об'єкта основних засобів з бухгалтерського обліку, і про надходження матеріальних цінностей від їх списання".

Дані результатів списання вносяться в інвентарну картку (книгу) обліку об'єкта, об'єктів і групового обліку об'єктів основних засобів (форма № ОС-6).


джерело: Зразок бланка акта про списання об'єкта ОЗ-4 >>

В розділ: Зразки бланків обліку основних засобів і нематеріальних активів >>

В розділ: Програма склад, складський облік в програмах Правконс >>

Новости