Уряд РФ не допустить зростання цін на бензин в 2019 році - Путін

  1. Президент Росії Володимир Путін під час прес-конференції 20 грудня заявив, що уряд країни не допустить...

Президент Росії Володимир Путін під час прес-конференції 20 грудня заявив, що уряд країни не допустить підвищення цін на бензин в 2019 році.

«У нас підвищення ціни почалося з середини минулого року в зв'язку з ростом цін на нафту на світовому ринку, але уряд тут же вжило заходів щодо стримування зростання цін і щодо їх зниження. Домовленість з виробниками діє до березня 2019 року, потім уряд буде дивитися, що відбувається на ринку. Сподіваюся, що стрибків зростання цін на нафтопродукти уряд не допустить », - сказав президент.

Путін також відзначив, що можлива незначна коректування цін з початку січня на 1 - 1,5% у зв'язку зі зростанням ПДВ.

Ціни на паливо в Забайкальському краї, як і в цілому в Росії, різко злетіли в жовтні. Аналітики пов'язали це зростання з підвищенням цін на оптовому ринку. При цьому присутня в Забайкальському краї компанія «Роснефть» роздрібні ціни на своїх заправках практично не підвищувала, піднявши лише оптові.

У серпні оптові ціни на бензин на Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі виросли в середньому на 7%. Влітку Забайкальський край виявився на 26-му з 85 місць рейтингу доступності бензину марки АІ-92 для жителів регіонів. З початку року бензин в Забайкаллі подорожчав на 11,7%.

Юлія Літвякова 2018-12-20 20:24, 20 грудня 2018

Новости