УрФУ вперше увійшов до Шанхайського рейтингу кращих вузів світу

УрФУ знаходиться в групі 151-200 цього рейтингу

Уральський федеральний університет вперше потрапив до рейтингу Shanghai Ranking's Global Ranking of Academic Subjects, який складається з кожної спеціалізації. УрФУ увійшов до списку 200 кращих вузів світу, де навчають металургів.

Єкатеринбурзький вуз потрапив в групу 151-200, що замикає рейтинг, але і це в університеті вважають великим досягненням. Успіх пов'язують з участю вузу в проекті 5-100, який як раз таки і спрямований на входження в світову академічну еліту.

- Це вражаючий результат, - прокоментував входження вузу в рейтинг ректор УрФУ Віктор Кокшаров. - Вуз співпрацює з провідними російськими і закордонними міжнародними підприємствами в галузі металургії - ТМК, РМК, УГМК, ВСМПО-АВІСМА, Boeing, LG і багатьма іншими. Наукові дослідження УрФУ в цій області добре відомі в світі.

Віктор Кокшаров також зазначив, що робота в цьому напрямку триває і в наступному році у ВНЗ є всі шанси просунутися вище в предметному рейтингу по металургії.

Віктор Кокшаров також зазначив, що робота в цьому напрямку триває і в наступному році у ВНЗ є всі шанси просунутися вище в предметному рейтингу по металургії

Крім єкатеринбурзького вузу в топ-200 потрапили ще три російських університету. У тій же групі, що і УрФУ, але трохи вище знаходиться МГУ, а в групі 76-100 - національний дослідницький технологічний університет МИСиС і Бєлгородський державний національний дослідницький університет. У п'ятірці лідерів цього рейтингу - три вузи з Китаю, один з Південної Кореї і один з Японії.

Також в червні УрФУ потрапив в рейтинг 100 кращих російських вузів , Складений за версією журналу Forbes, і в рейтинг кращих університетів усього світу . У травні Уральський федеральний університет також увійшов в список кращих вузів країн, що розвиваються .

підписуйтесь на канал E1.RU в Telegram - там ми публікуємо найсвіжіші новини, інтерв'ю та історії.

Текст: Юлія ЗАБАЙЛОВІЧ
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU

Новости