уроки вокалу

Орієнтовна роздрібна ціна - 26 990 руб. (LG BB5535K)
18 990 руб. (LG BH6740TK)
І саундбар, і однокоробочний комплект домашнього кінотеатру купуються найчастіше для того, щоб поліпшити пропонований телевізором звук.Але якщо ви зупините свій вибір на одній із сучасних моделей компанії LG, то в якості бонусу отримаєте можливість не тільки дивитися 3D-фільми і користуватися інтернет-ресурсами, а й заспівати з друзями свої улюблені пісні.
Орієнтовна роздрібна ціна - 26 990 руб

Перші спроби спроектувати моноблочну акустичну систему, здатну відтворити ефект об'ємного звучання при супроводі кінофільмів, зробила в 2005 році американська компанія Polk Audio. Це була пасивна конструкція, що підключається до зовнішнього AV-ресивера і для формування навколишнього звукового поля спиралася на прийоми психоакустики. Приблизно в цей же час японська компанія Yamaha представила свій перший звуковий проектор, в якому упор робився на використання безлічі випромінювачів, керованих звуковим DSP-процесором. Сучасні саундбари оснащуються не тільки повноцінними AV-ресиверами, але і джерелами контенту, причому як приводами дисків Blu-ray, так і мережевими мультимедійними програвачами. При цьому вони зберігають свої головні переваги - компактність, можливість монтажу безпосередньо під телевізором на стіні, а також простоту інсталяції та управління. Скромний розмір корпусу обмежує їх низькочастотний потенціал, тому зазвичай в комплекті з ними йде зовнішній сабвуфер. Басовий модуль не пред'являє жорстких вимог до своєму розташуванню в кімнаті, так що, на відміну від саундбара, він може бути будь-якої форми і габаритів, а використання технології бездротового з'єднання для зв'язку між компонентами системи позбавляє від необхідності прокладати кабель - досить, щоб в місці установки сабвуфера була електрична розетка.
Якщо ж ви бажаєте мати при супроводі кінофільмів більш виражений просторовий ефект або характеристики кімнати не дозволяють повністю розкритися потенціалу віртуального об'ємного звучання, тоді варто витратити зусилля і встановити повноцінну систему домашнього кінотеатру з дискретними тиловими каналами і можливістю рознести АС по кімнаті. Звичайно, інсталювати і налаштувати подібний комплект складніше, ніж підключити саундбар, але і результат вийде вражаючий. Готові набори в процесі своєї еволюції досягли такого якісного рівня, що в якійсь мірі почали конкурувати з «дорослими» компонентами, тим більше що виробники при їх створенні стали використовувати найпередовіші технології і наділяти їх численними серйозними функціями. Велика увага приділяється і дизайну - далеко не всім до душі громіздкі класичні корпусу підлогових колонок, адже сьогодні актуальне витончений і привабливий хай-тек.
Перші спроби спроектувати моноблочну акустичну систему, здатну відтворити ефект об'ємного звучання при супроводі кінофільмів, зробила в 2005 році американська компанія Polk Audio

Караоке-саундбар 3D Blu-ray LG BB5535K


Серед новинок компанії LG 2014 років немає рішення обох типів, до яких повною мірою можна віднести все вищесказане. Полегшений варіант для домашнього кінотеатру представлений моделлю BB5535K з 4.1-канальним звуком, що складається з елегантного саундбара і потужного бездротового сабвуфера. Багатоканальна система 5.1 має індекс LG BH6740TK і включає в себе чотири підлогових колонки, які працюють в якості фронтальних і тилових АС, компактний спікер центрального каналу, бездротової сабвуфер і центральний блок, який об'єднує AV-ресивер, програвач дисків 3D Blu-ray і мережний мультимедійний плеєр.

Об'єднуючий момент для саундбара LG BB5535K і комплекту домашнього кінотеатру LG BH6740TK - розвинена функція караоке. У комплект поставки входить не тільки мікрофон, але і спеціальний диск з двома тисячами популярних шлягерів, як світових, так і вітчизняних, російською мовою, плюс докладний каталог в жорсткій обкладинці, здатний пережити не один десяток гучних вечірок.

Обидві моделі мають найбільш просунутими функціями. Наприклад, практично обов'язковим стала наявність в головному пристрої оптичного приводу, що читає диски 3D Blu-ray. До послуг користувача - декодування найбільш просунутих форматів кінотеатральних саундтреків, від Dolby Digital до надреалістичний DTS-HD Master Audio, а також скалірованіе відео до дозволу Ultra HD. Маю на увазі читання майже будь-якого контенту з зовнішніх накопичувачів (флешок, жорстких дисків об'ємом до 2 Тб) і, звичайно, доступ в Інтернет - куди вже без нього. А це музика, ігри, віджети, фотогалереї та соціальні мережі. Також і саундбар, і домашній кінотеатр мають спеціальну Антипилові грати, що полегшує догляд за компонентами.
Обидва комплекти вміють відтворювати мультимедійний матеріал у всіх популярних форматах, серед яких є як народний DivX, так і контейнери MKV і TS з високобітрейтних відео Full HD. Причому такі файли можуть розташовуватися як на мережевих сховищах DLNA в домашній мережі, так і на оптичних дисках, флешках і зовнішніх USB-вінчестерах. Для включення в домашню мережу є порт Ethernet. Якщо ж з якихось причин необхідно під'єднати зовнішній джерело контенту (наприклад, ігрову консоль), то для цього у саундбара LG BB5535K є два входи HDMI версії 1.4.
Обидві моделі мають найбільш просунутими функціями

3D Blu-ray домашній кінотеатр LG BH6740TK


Особливу увагу при створенні цих моделей було приділено інтеграції з мобільними гаджетами. Смартфон або планшетний комп'ютер можна використовувати для передачі музики на аудіосистему або в якості просунутого пульта дистанційного керування, причому зв'язок між пристроями відбувається по Bluetooth, тобто наявність мережевого підключення і Wi-Fi для інтеграції гаджета в мережу не обов'язково. Крім того, завдяки технології Private Sound 2.0 можна слухати звуковий супровід фільмів і телепрограм (зі Smart TV) через навушники, підключені до смартфону або планшету. Тим самим ви не заважаєте нікому з домочадців навіть пізно вночі. Іншою цікавою можливістю, якою оснащений саундбар LG BB5535K, стала функція автоматичного вирівнювання рівня гучності, що рятує від дискомфорту при переході від перегляду кінофільму до рекламного ролика, звуковий супровід якого записано голосніше, а скалірованіе відео до дозволу Ultra HD 2160p дозволить повністю розкрити потенціал вашого нового 4K -телевизора. Якщо ж ваш телевізор не настільки просунутий, новинки LG здатні наділити його можливостями Smart TV. Портал LG Smart TV надає доступ до популярних інтернет-сервісів ivi.ru і Disney, а також дозволяє отримувати відео за запитом і в відкладеному режимі дивитися багато телеканалів - ті, що транслює ВГТРК «Росія», «Перший», СТС та інші. Для любителів караоке є безліч додатків. Наприклад, «Майстер Караоке» містить 3500 щотижня оновлюваних пісень. Приємний бонус - для власників саундбара і домашнього кінотеатру LG перший місяць використання цього додатка буде безкоштовним.

Завдяки технології Private Sound можна слухати звуковий супровід фільмів і телепрограм через навушники, підключені до смартфону або планшету. Тим самим ви не заважаєте нікому з домочадців навіть пізно вночі.

Об'єднуючий момент для саундбара LG BB5535K і комплекту домашнього кінотеатру LG BH6740TK - розвинена функція караоке. У комплект поставки входить не тільки мікрофон, але і спеціальний диск з двома тисячами популярних шлягерів, як світових, так і вітчизняних, російською мовою, плюс докладний каталог в жорсткій обкладинці, здатний пережити не один десяток гучних вечірок. Електронний суддя неупереджено оцінить якість співу, що дозволить проводити справжні, повні азарту вокальні змагання з друзями і рідними. Високі оцінки система супроводить традиційними в караоке фанфарами, що додасть емоційності суперництва, а наявність входів для підключення двох мікрофонів дозволить виконувати улюблені пісні дуетом.
Об'єднуючий момент для саундбара LG BB5535K і комплекту домашнього кінотеатру LG BH6740TK - розвинена функція караоке
Обидві новинки відрізняються не тільки найбагатшим функціональним оснащенням і стильним дизайном - відразу звертаєш увагу на масштаб і ретельність опрацювання звукового полотна, який формується цими системами, здатними створювати звукові образи з дивовижною детальністю і високою роздільною здатністю. Входять до їх складу сабвуфери, незважаючи на компактні розміри і вага, грамотно узгоджені з основними випромінювачами і якісно відтворюють свою частину робочого діапазону в строгих рамках власних можливостей. В результаті отримуємо чисте динамічне звучання, позбавлене характерного гулу і низькочастотних резонансів.

Паспортні данні:


Тип - саундбар з бездротовим сабвуфером | Назва - LG BB5535K | Дисковий привід - Blu-ray | Сумісність з 3D - так | Вбудований декодер об'ємного звучання - так, до Dolby TrueHD і DTS-HD MA | Система автокалибровки - немає | Вихідна потужність RMS (10% КНІ), Вт - 430 (70 x 4 + 150) | Відеовходи - HDMI v.1.4 (2) | Відеовихід - HDMI v.1.4 | Аудіовходи - міні-джек, цифровий оптичний | Аудіовиходи - немає | Обмін даними - USB 2.0 Host, Ethernet RJ-45, Bluetooth 4.0 | Додатково - функція караоке з можливістю підключення двох мікрофонів, FM-тюнер, Private Sound, DLNA, веб-браузер, конвертація 2D в 3D, Smart TV, скалірованіе відео до дозволу Ultra HD
Саундбар
Габарити, см - 95,0 х 13,5 x 7,4 | Маса, кг - немає даних
сабвуфер
Тип - бездротової активний сабвуфер | Габарити, см - 22,1 х 35,2 x 28,1 | Маса, кг - немає даних
Тип - комплект для домашнього кінотеатру | Назва - LG BH6740TK | Дисковий привід - Blu-ray | Сумісність з 3D - так | Вбудований декодер об'ємного звучання - так, до Dolby TrueHD і DTS-HD MA | Система автокалибровки - немає | Вихідна потужність RMS (10% КНІ), Вт - 1000 (167 x 5 + 167) | Відеовхід - немає | Відеовихід - HDMI v.1.4 | Аудіовходи - міні-джек, аналогові RCA (2), цифровий оптичний | Аудіовиходи - немає | Обмін даними - USB 2.0 Host, Ethernet RJ-45, Bluetooth 4.0 | Додатково - функція караоке, FM-тюнер, Private Sound, DLNA, Smart TV, скалірованіе відео до дозволу Full HD
центральний блок
Габарити, см - 36,0 х 6,05 x 29,9 | Маса, кг - немає даних
Фронтальні і тилові АС
Габарити однієї колонки, см - 110,0 х 25,0 x 25,0 | Маса однієї колонки, кг - немає даних
АС центрального каналу
Габарити, см - 26,0 х 9,3 x 7,4 | Маса, кг - немає даних
сабвуфер
Тип - бездротової активний сабвуфер | Габарити, см - 13,3 х 35,2 x 32,5 | Маса, кг - немає даних

оцінки


+ Розвинена мережева функціональність, вбудований універсальний програвач дисків 3D Blu-ray і файлів, мікрофон для караоке і диск з 2 тисячами пісень в комплекті, стильний дизайн - Чи не виявлено

висновок:


Новинки компанії LG не тільки перетворять звучання телевізора, створивши враження відвідування справжнього кінотеатру, а й наділять розважальну систему різноманітними можливостями - від мережевих функцій та Smart TV до караоке.

Анатолій Максименко

Новости