Успіх без диплома

  1. Роман Абрамович
  2. Максим Ноготков
  3. Владислав Сурков
  4. Олег Тиньков
  5. Артемій Лебедєв
  6. Земфіра
  7. Леонід Бершидський
  8. Валентин Юдашкін

Чи можна стати успішним, якщо у тебе немає вищої освіти? Так, але потрібно правильно вибрати сферу для розвитку. Три бізнесмена, журналіст, дизайнер, модельєр і співачка в добірці знаменитих професіоналів без диплома про вищу освіту.

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Роман Абрамович

Де народився В місті Саратов, 2 жовтня 1966 року. Значну частину своєї юності провів в Ухті, де працювали батьки, в 1974 році переїхав до Москви. Чому вчився У 1983 році вступив в Ухтинский індустріальний інститут на лісотехнічний факультет. Чи не закінчив і більше ніде не вчився. Чого добився Купив компанію «ЮКОС», працював губернатором Чукотки. У 2012 році належить Адрамовічу футбольний клуб «Челсі» виграв Лігу чемпіонів.

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Максим Ноготков

Де народився 15 лютого 1977 року в Москві. Чому навчався Два роки навчався на факультеті інформатики та систем управління МГТУ імені Н. Е. Баумана, але залишив навчання, вирішивши зосередитися на власному бізнесі. Чого добився Заснував компанію «Зв'язковий» і ЗАТ «Зв'язковий Банк». У грудні 2011 року відкрив інтернет-магазин Enter. У 2012 році увійшов до списку мільярдерів за версією журналу Forbes.

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Владислав Сурков

Де народився Народився в селі Дуба-Юрт Чечено-Інгушської Автономної Республіки в змішаній російсько-чеченської сім'ї. Перші п'ять років свого життя провів в Чечні, а потім, після розлучення батьків, разом з матір'ю переїхав до міста Скопин Рязанської області. Чому навчався Рік був студентом Московського інституту сталі і сплавів (МІСіС), три роки провів у Московському інституті культури на факультеті режисури масових театралізованих вистав. Нібито здобув вищу освіту в кінці 1990-х в Міжнародному університеті в Москві, хоча в профілі самого Владислава Суркова в мережі Facebook як альма-матер чомусь вказано МГИМО. Чого добився Довгий час був сірим кардиналом російської політики. У 1990-і роки займав керівні позиції в «Менатеп», «Альфа-банку» і ВАТ «ОРТ». Ближче до 2000-м відкрито вийшов на політичну арену, ставши керівником адміністрації президента. Вважається творцем партії «Єдина Росія», молодіжних рухів «Наші» і «Ті, що йдуть разом». У травні 2013 року був звільнений з посади голови уряду, з 20 вересня обіймає посаду помічника президента. Разом з Вадимом Самойловим з групи «Агата Крісті» випустив альбоми «Півострова» і «Півострова 2». Написав містичний роман «Околоноля».

www www.youtube.com

хто

Олег Тиньков

Де народився 25 грудня 1967 року в місті Ленінськ-Кузнецький Кемеровської області. У 1988 році переїхав до Ленінграда. Чому навчався Колишній студент Ленінградського гірничого інституту, третьокурсником прийняв рішення покинути навчання і присвятити більшу частину свого часу бізнесу. Так більше ніде і не вчився. Чого добився Засновник пивоварної компанії «Тінькофф», а також банку «Тінькофф. Кредитні системи ». Свою кар'єру починав з мережі магазинів «Техношок» і двох звукозаписних студій, в яких в числі інших писалася група «Ленінград». На наступному етапі зайнявся пельменній промисловістю, згодом продавши свою компанію Роману Абрамовичу. Внесений журналом «Forbes» в список найбільш ексцентричних російських бізнесменів.

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Артемій Лебедєв

Де народився 13 лютого 1975 року в Москві. Чому вчився Навчався в кількох школах, на один рік їздив в США в Parkville High School. Поступив на журфак МГУ ім. М.В. Ломоносова, на другому курсі потрапив в список відрахованих. Чого добився Заснував першу і найбільшу вітчизняну студію web-дизайну, «Студію Артемія Лебедєва», яка знаменита розробкою оформлення для пошукової системи «Яндекс». Багато подорожує, цікавиться промисловим дизайном.

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Земфіра

Де народилася В Уфі 26 серпня 1976 року. На початку 1998 переїхала до столиці в надії спробувати удачу на ниві шоу-бізнесу. Чому вчилася Має середню освіту - після школи була зарахована відразу на другий курс Уфимського училища мистецтв на відділення естрадного вокалу, і закінчила його з червоним дипломом. Вищої освіти у Земфіри немає. Уже ставши відомим музикантом, намагалася вчитися на філософському факультеті МГУ, але не досягла успіху в цьому. Чого добилася Стала найбільш успішною з комерційної точки зору співачкою за всю історію вітчизняного шоу-бізнесу, при цьому не втративши художньої самобутності і незалежності.

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Леонід Бершидський

Де народився 23 листопада 1971 року в Москві. Чому навчався Після школи провалив іспити на філфак МГУ ім. М.В. Ломоносова. Пізніше вступив на факультет іноземних мов МЛУ ім. Моріса Тореза, але не закінчив його. Вже будучи відомим журналістом, отримав ступінь MBA в бізнес-школі INSEAD. Чого добився Став першим головним редактором газети «Ведомости», очолював редакції журналів «Капітал», «Фокус», SmartMoney, портал Slon.ru, працював на керівних позиціях в видавництвах Axel Springer Russia, ОВА-ПРЕСС, Sanoma Independent Media і ЕКСМО. Колишній генеральний директор холдингу «КІТ фінанс».

фото   ru фото ru.wikipedia.org

хто

Валентин Юдашкін

Де народився Народився в 1963 році в селищі Баковка Московської області Чому навчався З відзнакою закінчив Московський індустріальний технікум, захистивши два дипломи. Вища освіта отримувати не став. Чого добився Свою першу колекцію показав на Паризькому тижні моди в 1991 році. Заснував власний будинок моди. Брав участь в проектуванні парадної форми для військовослужбовців, яка, втім, була згодом забракована і відправлена ​​на доопрацювання.

Новости