Установка сертифіката в КріптоПро

  1. Як встановити особистий сертифікат в КріптоПро
  2. КріптоПро: установка сертифікату в контейнер
  3. Як встановити кореневий сертифікат КріптоПро
  4. Як встановити сертифікат в КріптоПро з флешки
  5. Установка сертифіката до реєстру КріптоПро
  6. КріптоПро зависає при встановленні сертифіката

ЗКЗІ КріптоПро являє собою ефективну програму для захисту даних за допомогою шифрування, забезпечує юридичну значимість електронної документації

ЗКЗІ КріптоПро являє собою ефективну програму для захисту даних за допомогою шифрування, забезпечує юридичну значимість електронної документації. Крім даних функцій ПО гарантує безпеку Інтернет-з'єднань, їх конфіденційність через протокол TLS.

Важливою частиною настройки програми є установка сертифікату в КріптоПро і копіювання контейнерів в засіб криптографічного шифрування. Для правильної роботи рекомендуємо скористатися рекомендаціями, наведеними нижче, а також офіційними інструкціями на сайті виробника. Щоб вибрати ПО максимально відповідне поставленим бізнес-завданням, слід купити ліцензію КріптоПро в SoftMagazin для одного комп'ютера або сервера. Крім ЗКЗІ необхідно встановити додаткові модулі і дистрибутиви для повноцінної роботи програми.

Як встановити особистий сертифікат в КріптоПро

У КріптоПро CSP процедура проводиться за наявності документа, що має розширення .cer, який власне є сертифікат. Можливі місця розташування документа: флешка, різні маркери або жорсткий диск комп'ютера. Залежно від того, де він зберігається, є два способи інсталяції. Якщо сертифікат знаходиться в контейнері закритого ключа, потрібно відкрити його, зайшовши в Сервіс і знайти пункт «Переглянути сертифікати в контейнері». У вікні «Сертифікати в контейнері закритого ключа» потрібно буде натиснути кнопку «Встановити». Документ буде встановлений в сховище «Особисті».

Якщо сертифікат зберігається в файлі, метод трохи інший. Сертифікат встановлюється в сховище «Особисті» і формується посилання на закритий ключ, який відповідає цьому сертифікату. Через «Панель Управління» необхідно відкрити вкладку Сервіс. Натиснувши «Встановити особистий сертифікат», потрібно визначитися з ім'ям файлу. Отримавши підтвердження потрібно заповнити «Ім'я ключового контейнера». Можливо буде потрібно ввести пароль на доступ до закритого ключа. Останнім кроком буде вибір сховища для інсталяції сертифіката. Поетапний процес описується для версії КріптоПро 4.0, якщо необхідно керівництво установка особистого сертифіката КріптоПро 3.6, рекомендуємо ознайомитися з інформацією на сайті розробника.

6, рекомендуємо ознайомитися з інформацією на сайті розробника

КріптоПро: установка сертифікату в контейнер

Дана дія по суті означає інсталяцію особистого сертифіката в сховище. Щоб виконати операцію потрібно файл .cer. Залежно від місця зберігання цього файлу він встановлюється різними способами.

Як встановити кореневий сертифікат КріптоПро

Щоб сервер працював коректно необхідно встановити кореневий сертифікат в сховищі сертифікатів. Щоб отримати сертифікат потрібно тестовий центр сертифікації продукту. Щоб потрапити на веб-інтерфейс центру сертифікації необхідно зайти через адміністратора. Щоб уникнути неполадок з роботою рекомендується додати адресу сайту в довірені. Запитавши сертифікат і завантаживши його з сертифікаційного центру, і відкрити його, щоб здійснити установку.

У вкладці «Загальні» у відомостях про сертифікат, виберіть пункт «Встановити сертифікат». Майстер імпорту сертифікатів допоможе здійснити інсталяцію. Буде потрібно вибрати сховище і слідувати кроків «Майстра Установки». Показником правильно встановленого сертифіката буде його розташування в сховище «Довірені кореневі центри сертифікації локального комп'ютера».

Показником правильно встановленого сертифіката буде його розташування в сховище «Довірені кореневі центри сертифікації локального комп'ютера»

Як встановити сертифікат в КріптоПро з флешки

Сертифікат може встановлюватися в програму з різних носіїв, це може бути, як жорсткий диск комп'ютера, так і знімні носії, і ключі-ідентифікатори. Якщо сам сертифікат може перебувати в контейнері закритого ключа, то його інсталяція проводиться через вкладку «Сервіс», вибравши з сертифікатів в контейнері.

Для сертифіката, розміщеного в файлі, буде потрібно установка з вибором імені сертифіката і зазначенням імені ключового контейнера. Сертифікат встановиться в сховище «Особисті». Може виникнути ситуація, коли сертифікат вже встановлений в сховище, тоді буде показано вікно про перезапис. При інсталяції є можливість ознайомитися з інформацією про сертифікат: термін дії, серійний номер, постачальник і інше.

Установка сертифіката до реєстру КріптоПро

Перш ніж інсталювати сертифікат до реєстру, необхідно провести настроювання зчитувача «Реєстр». Після цього можна приступати до інсталяції. Перш за все необхідно скопіювати контейнер з ключами до реєстру. Установка контейнера в КріптоПро детально описана в попередньому огляді ЗКЗІ.

Після дублювання ключового контейнера через КріптоПро CSP, можна приступати до установки сертифіката з реєстру. Потрібно вибрати контейнер в реєстрі і виконати туди установку. Рекомендації по інсталяції представлені в тексті вище в абзаці про встановлення особистого сертифіката.

Рекомендації по інсталяції представлені в тексті вище в абзаці про встановлення особистого сертифіката

КріптоПро зависає при встановленні сертифіката

Щоб виключити проблеми, пов'язані з установкою сертифіката, варто встановлювати ліцензійне ПЗ і вчасно перевіряти комп'ютерні пристрої на наявність критично важливих оновлень, можливих помилок.

Складнощі з установкою можуть виникнути в наступних випадках: невірно вказаний шлях до файлу, недійсність сертифікату, його термін дії закінчився або припинено. Щоб виявити причину некоректної роботи програми рекомендуємо звернутися до служби технічної підтримки або шукати інформацію на офіційному сайті компанії-виробника.

Новости