Установка станції водопостачання

У нинішній час, щоб забезпечити водою, наприклад зону дачної ділянки або приватного будинку, власники все частіше застосовують побутові насосні станції.

У нинішній час, щоб забезпечити водою, наприклад зону дачної ділянки або приватного будинку, власники все частіше застосовують побутові насосні станції

Насосна станція має наступні вузли: насос, бак-накопичувач (ресивер) і блок управління. Ресивер або гідроакумулятор містить гумову мембрану і згладжує гідроудари в системі водопроводу під час включення насоса. Виробники в різних моделях станцій водопостачання вводять системи захисту від перегріву.

Зі свердловини або колодязя насос нагнітає воду в ресивер. В останньому створюється встановлене блоком управління тиск, і насос відключається. За системою водопроводу з гідроакумулятора вода надходить споживачеві. Після падіння тиску в баку-накопичувачі до нижнього рівня, насос включається знову.

Установка станції водопостачання повинна проходити в теплу пору, щоб уникнути проблем, пов'язаних із замерзанням води в системі Установка станції водопостачання повинна проходити в теплу пору, щоб уникнути проблем, пов'язаних із замерзанням води в системі. Також обов'язковими умовами є наявність електромережі 220В з заземленою розеткою, а глибина водозабору з свердловини або колодязя не повинна бути більше восьми метрів.

Щоб зібрати систему для забезпечення будинку водою, необхідні: сама станція водопостачання, пара зворотних клапанів, шланг для забору води зі свердловини і захист від «сухого» ходу. Діаметр шланга повинен бути не менше дюйма. «Комплект для всмоктування» - це вже готовий набір з шланга, фітингів і зворотного клапана. Їх розрізняють лише по довжині шланга і матеріалу з'єднувачів (латунь або пластик). Якщо комплектуючі куплені окремо, то установка станції водопостачання повинна починатися саме з вузла для всмоктування води.

При монтажі в свердловині обсадної труби, погружной насос системи водопостачання зміцнюють на тросі в середній частині водяного стовпа ближче до дна. Для запобігання попаданню в систему водозабору твердих частинок, на шланг в свердловині встановлюється захисна сітка. На вході насоса також потрібно поставити фільтр.

Установка станції водопостачання з поверхневим насосом вимагає рівною і твердою майданчика. Найбільш вдалою альтернативою буде монтаж насосної станції на капітальному підставі в підвалі. Це знижує навантаження на насос, так як висота, на яку піднімається вода зі свердловини насосом, мінімальна.

Для регулювання тиску в системі встановлюється реле Для регулювання тиску в системі встановлюється реле. Воно включає (вимикає) насос для підтримки необхідного тиску в гидроаккумуляторе. Щоб бачити тиск в магістралі і при необхідності регулювати роботу реле тиску, на вході в систему водопроводу ставиться манометр. Термін служби насоса багато в чому залежить від частоти включень і часу його роботи. Чим рідше насос включається, тим довше він проживе, а більш тривалий час роботи веде до збільшеним проміжків простою і відпочинку. Після того, як споживач починає брати воду, тиск в системі знижується і через 10-30 секунд спрацьовує реле і запускає насос. Оптимальним часом включення насоса є одна хвилина, обсяг бака-накопичувача повинна бути в цьому випадку близько 10 літрів, що підвищує вартість насосної станції.

Після монтажу всієї системи водопроводу, якщо використовується вихровий насос, потрібно заповнити його водою. Тільки після цього установка станції водопостачання може бути запущена.

У зимовий час система водопроводу може промерзати. Щоб цього не сталося, шланги слід прокладати нижче рівня промерзання грунту і обов'язково їх утеплити. Не варто забувати і про утеплення шланга в свердловині. Крім цього, станція насосного типу перебувати зобов'язана в теплому приміщенні.

Новости