Устаткування для відеоблогу

  1. Чим знімати відеоблог?
  2. Який потрібен світло?
  3. Який світлодіодний світло підійде для ведення відеоблогу?
  4. Який флуоресцентне світло купити?
  5. Який же відеоблог обійдеться без звуку?
  6. А що ззаду?
  7. Обробка і монтаж відео

Ні для кого не секрет, що візуальне сприйняття інфрмації набагато більш ефективно, ніж текстове або усне. Мабуть саме тому останнім часом з'явилося так багато відеоблогів на різні тематики, і до нас все частіше звертаються з проханням порадити обладнання для зйомки відеоблогу, або, як його зараз скорочено називають - влоги.

Чим знімати відеоблог?

Почнемо, звичайно ж з камери. Яким вимогам повинна відповідати камера для створення якісного відеоконтенту? Хороша стабілізація, великий розмір матриці, мікрофонний вхід. Бажані компактні розміри для можливості брати з собою в подорожі і поворотний екран. Всім цим вимогам, наприклад, відповідає фотокамера Canon G3X, саме її вибирають багато блогерів. Хоча є також прихильники запису відео на iPhone - картинка дуже непогана, є вхід зовнішнього мікрофона, не потрібно докуповувати додаткове обладнання.

Який потрібен світло?

Далі приступимо до світла. Це, мабуть, найважливіше в створенні картинки. Звичайно ж ви можете просто вести блог навпроти вікна, але ніхто не гарантує, що світло з вікна не буде змінюватися разом з погодою. Ось у вас світло за вікном, ви ведете блог, і, в один лише мить, небо затягнуло хмарами і в кадрі помітно потемніло. Щоб не відбувалося таких неприємних моментів, доведеться задуматися над покупкою студійного обладнання , а саме - постійного світла . Так яке ж світло вибрати? Відповідь на це питання неоднозначна і багато коливаються між флуоресцентним і LED світлом. У чому переваги і недоліки того чи іншого світу?

Перевагою флуоресцентного світла можна вважати тільки його ціну, якщо порівнювати з аналогічним по потужності світлодіодним джерелом. Переваги ж LED світла куди ширший: це і довговічність, і менша енерговитратність. Крім того, постійний LED світло компактний, простий в установці і має в своєму розмаїтті різні розміри і форми, а значить і універсальний в роботі. Саме тому, для ведення відеоконтенту, ми рекомендуємо купити саме LED світло.

Для повноцінного якісного освітлення вам знадобиться два джерела світла, які потрібно поставити з боків від ведучого, таким чином забезпечується безтіньова картинка. Саме тому краще і вигідніше купувати світло набором, в який входить два джерела світла і дві стійки.

Який світлодіодний світло підійде для ведення відеоблогу?

набір Deep LED SB45 50x70см відмінно підходить для портретного і напівростового відеоблогу, в ньому є все необхідне, так, що відразу можна приступати до роботи. набір Deep LP30 Kit підходить як для ростового так і для предметного відеоблогу, лампи мають можливість повертатися і нахилятися паралельно підлозі, тому ними зручно підсвічувати стіл або іншу поверхню.

Який флуоресцентне світло купити?

Якщо ви вирішили купити флуоресцентне світло, то набори, які ми можемо сміливо рекомендувати: Набір постійного студійного світла Arsenal 50x70см 125Wx2 Е27 , Мабуть самий універсальний, завдяки розмірам і співвідношенню ціна / якість. Якщо хочеться більше потужності, радимо брати такий же набір тільки на 8 ламп Arsenal 50x70см 85Wх8 Е27 , Правда і ціна вдвічі вища.

Припустимо, камера і світло у вас вже є, що ще потрібно? Для установки камери або смартфона знадобиться штатив , І чим він надійніший, тим менше шансів що він похитнеться або зовсім впаде. Тому слід вибирати штатив надійної конструкції і розміру відпо висоті зйомки. Важливо наявність рівня, щоб ви могли встановити головку в правильному положенні. Головку для штатива краще брати 2D, вона ж ще називається відеоголовка . Перевага цієї голови в надійній фіксації камери в горизонтальній площині і можливості проводки камери не змінюючи кут зйомки. На сьогоднішній день, найпопулярнішими і якісними вважаються штативи Manfrotto .

Який же відеоблог обійдеться без звуку?

Вам знадобиться мікрофон. Зараз на ринку аудіотехніки безліч бюджетних варіантів мікрофонів. Якщо ви плануєте записувати голос, вам підійде петлічний мікрофон. Перевага Петличний мікрофона в його обмеженою чутливості, тобто він буде записувати тільки ваш голос і нічого крім. Так шум вулиць за вікном не почують при відтворенні відеоконтенту. Кращі представники петличні мікрофонів в співвідношенні ціна / якість це BOYA BY-M1 і Aputure A.Lav

А що ззаду?

Для будь-якого якісного відеоблогу потрібен фон, будь то паперовий фон або тканинний. Якщо ж ви, при подальшому редагуванні і монтажі, хочете нанести на задній план картинку або відео, то вам знадобиться фон хромакей . Це той самий зелений фон, що використовують на кіностудіях чи при створенні ТВ переедач. Зелений, рівно як і синій, колір легко забирається і на нього накладається необхідне зображення.

Обробка і монтаж відео

Для обробки відео вам знадобиться досить потужний комп'ютер або ноутбук з хорошою відеокартою. З приводу ж самої програми для монтажу відео, то найпопулярніша програма для початківців блогерів - Movavi Video Editor, перший місяць можна працювати в ній безкоштовно, далі доведеться купити.

Все необхідне описали, далі дрібниці, але і вони полегшують життя. Це і додатковий акумулятор, зарядний пристрій, карта пам'яті і веб камера, якщо ви плануєте вести прямі трансляції і конференції.

Все вище перераховане кожен може вибирати спираючись на свій рівень і бюджет. Єдине, на чому, мабуть, не варто економити це світло, так як саме він створює картинку яку бачать ваші глядачі.

Бажаємо вам успішних починань і мільйонів передплатників!

команда Bomber.com.ua

Чим знімати відеоблог?
Який потрібен світло?
Який світлодіодний світло підійде для ведення відеоблогу?
Який флуоресцентне світло купити?
Який же відеоблог обійдеться без звуку?
А що ззаду?
Чим знімати відеоблог?
Яким вимогам повинна відповідати камера для створення якісного відеоконтенту?
Який потрібен світло?
Так яке ж світло вибрати?

Новости