В які акції краще вкласти гроші в 2019 році щоб заробляти

  1. Особливості вкладення грошей в акції
  2. Як купити?
  3. Переваги вкладення грошей в акції
  4. плюси:
  5. мінуси:
  6. На чому акцентувати увагу?
  7. Як застрахуватися від ризиків?
  8. У цій справі потрібно дотримуватися простих правил:
  9. майбутній дохід
  10. Корисні поради
  11. висновки

Інвестування в цінні папери вважається одним з найбільш прибуткових способів вкладення грошових коштів

Інвестування в цінні папери вважається одним з найбільш прибуткових способів вкладення грошових коштів. Цей вид інвестицій має свої переваги і недоліки. Якщо ви хочете знати, в які акції краще вкласти гроші в 2019 році, прочитайте цю статтю.

Особливості вкладення грошей в акції

Куди вигідно вкласти гроші сьогодні щоб отримати прибуток в майбутньому? Це питання задають багато громадян країни, які мають заощадження. Безумовно, можна придбати золото або валюту, але краще вкладати гроші в акції. В такому випадку ви станете одним з власників компанії і будете отримувати дивіденди з її прибутку. Для того щоб знайти вигідне рішення, необхідно володіти певними вміннями та досвідом, а ще краще - мати економічну освіту.

В першу чергу потрібно навчитися, як вкладати гроші в акції і заробляти. Головний принцип інвестування в цей інструмент полягає в наступному: ви купуєте цінні папери компаній і автоматично стаєте їх частковим власником.

Як купити?


Після того як ви визначитеся, в які акції можна вкласти гроші, виберіть спосіб, за допомогою якого їх можна купити:

  • Найпростіший варіант - покупка цінних паперів у інших акціонерів або спекулянтів. Це можна зробити на фондовій біржі. Досить зв'язатися з людиною, яка володіє потрібним вам пакетом акцій і домовиться про їх купівлю. Це досить цікавий спосіб, оскільки під час переговорів можна істотно знизити ціну на акції. Але він доступний тільки для тих інвесторів, які хочуть укласти угоду на суму не менше 100 тис. Доларів, тобто не підходить для простих людей;
  • Ще один спосіб, як можна вкласти гроші в акції, яким може скористатися будь-яка людина, - це їх купівля в інтернеті на фондовій біржі. Тут ви зможете придбати цінні папери, маючи на рахунку 1 тис. Доларів. Діяльність брокерів, які є посередниками між покупцями і біржею, строго контролюється державою, тому вам доведеться виконувати певні формальності, наприклад, підписувати договори. Купити в мережі великий пакет акцій нереально, але для простих людей, які хочуть вигідно вкласти свій капітал, цей варіант ідеальний;
  • Якщо ви хочете заробляти на цінних паперах, але при цьому не хочете вкладати великі суми в їх покупку, зверніть увагу на біржу бінарних опціонів. Все що від вас вимагається - це поставити на зростання або падіння вартості певних активів - курсу валют, вартості цінних паперів, дорогоцінних металів, або нафти. Якщо поставитися серйозно до розробки торгової стратегії, можна заробляти пристойні суми.

Переваги вкладення грошей в акції


Торгівля цінними паперами може принести серйозну прибуток на відміну від інших інвестиційних інструментів. До того ж вони найчастіше не схильні до інфляції. Завдяки цьому людина може не тільки зберегти, а й збільшити свій капітал.

плюси:

  1. В цей актив можуть вкластися люди, які мають невеликі заощадження;
  2. Цінні папери великих компаній відрізняються високою ліквідністю. Ви можете продати їх в будь-який зручний для вас момент і повернути свої капіталовкладення;
  3. Завдяки сучасним технологіям, інвестиції в цінні папери доступні всім громадянам нашої країни, в тому числі і спекулятивна торгівля без участі брокерів;
  4. Люди, які не розбираються в фондовому ринку, можуть передати свій капітал в довірче управління;
  5. Якщо ви правильно визначите, в які акції можна вкласти гроші, вони принесуть високу прибутковість. Йдеться про цінні папери нових, стрімко розвиваються;
  6. Цей інвестиційний інструмент дозволяє отримувати дохід двома способами - дивіденди і спекулятивна торгівля;
  7. Ви можете стати пасивним або активним інвестором;
  8. Люди, які купують великі пакети акцій, можуть брати участь в управлінні компанією, керуючись своїми інтересами;
  9. Торгівля цінними паперами не супроводжується такими високими ризиками, як заробіток на ринку Форекс.

Недоліки вкладення грошей в акції


Але інвестування в цінні папери має і свої недоліки. Головний з них - це нестабільність. Ціна на них може різко падати і підніматися. Крім того, часткові власники отримують дивіденди від прибутку в останню чергу, оскільки спочатку дохід розподіляють між співробітниками компанії, її постачальниками і кредиторами.

мінуси:

  1. Перед тим як вкласти гроші в акції компанії, потрібно об'єктивно оцінити всі можливі ризики, оскільки вони можуть бути досить високими. Наприклад, якщо підприємство збанкрутує, ви втратите всі свої гроші;
  2. У період кризи, цінні папери опускаються в ціні, причому це відбувається швидко, а процес відновлення може затягнутися на тривалий час;
  3. Під час кризи знижується ліквідність, особливо це стосується тих паперів, які не котируються на біржі;
  4. Щоб знизити ризики, потрібно формувати інвестиційний портфель з цінних паперів різних компаній, а це не так вже й просто;
  5. Інвестори, які мають незначну кількість цінних паперів, не мають права впливати на розподіл доходу компанії;
  6. Ціни на акції можуть коливатися в залежності від різних факторів, в тому числі і політичних, тому дуже важко спрогнозувати їх вартість;
  7. Якщо компанія в кінці року зазнала збитків, акціонери можуть не отримати дивіденди;
  8. Спекулятивна торгівля цінними паперами без відповідної підготовки призведе до збитків;
  9. Це довгострокові вкладення. Якщо ви захочете передчасно перевести цей актив в гроші, можна втратити чималу частину прибутку, а то і зовсім зазнати збитків.

Сподіваємося, що ця інформація допоможе вам знайти відповідь на питання, чи вигідно вкладати гроші в акції або краще пошукати інший інвестиційний інструмент.

На чому акцентувати увагу?


Куди можна інвестувати гроші в 2019 році ? Це питання задають багато початківці інвестори. У нашій країні працює багато підприємств, які називають на фондовому ринку "блакитними фішками". Це «безпрограшні» компанії, які випускають акції, практично не опускаються в ціні. Зрозуміло, покупку таких цінних паперів можуть дозволити собі тільки заможні люди, оскільки їх вартість досить висока. Такі підприємства мають певні привілеї на фондовому ринку. Вони відрізняються стабільністю, причому як при зростанні цін, так і при їх падінні, тому вважаються неймовірно престижними.

Громадяни часто цікавляться, чи варто вкладати гроші в акції в період кризи. Справа в тому, що вартість цінних паперів в кризовий час істотно знижується, але, коли приходить стабільність, вони показують пристойний зростання. Якщо ви правильно визначите, в які акції краще вкласти гроші, буквально через кілька років ваші гроші примножуватися. Багато досвідчених фінансисти вважають, що покупка цінних паперів під час кризи більш перспективна, ніж в період економічної стабільності. Безумовно, ви візьмете на себе певні ризики, але зате отримаєте більше перспектив.

Куди вкласти гроші щоб отримувати щомісячний дохід в 2019 році ? Якщо ви не боїтеся ризикувати, віддайте свої заощадження в довірче управління професіоналу, який торгує валютою або цінними паперами на біржі. Частина прибутку від угод буде отримувати інвестор, а інша частина належить керуючому. Якщо трейдер неправильно розпорядиться фінансами і втратить їх, він не буде відповідати за це перед інвестором. Тобто своїми коштами ризикує людина, яка віддає в чужі руки свій капітал. Але якщо грамотно вибрати керуючого, можна отримувати непоганий прибуток.

Як застрахуватися від ризиків?


Якщо ви прийняли рішення, хочу вкласти гроші в акції, потрібно в першу чергу розібратися в цій темі, оскільки, як в будь-якому іншому справі, тут існують певні ризики. Щоб убезпечити свої заощадження, потрібно грамотно спланувати всі свої дії.

У цій справі потрібно дотримуватися простих правил:

  • Не ризикуйте своїми фінансами. Чи не вкладайте в ризиковані угоди більше 2% від загальної суми заощаджень. Навіть найбільший невдаха інвестор не може допустити 50 помилок поспіль;
  • Якщо до кінця місяця ваш рахунок зменшився на 5%, припиніть на час торгівлю. Це допоможе вам зберегти свій капітал;
  • Користуйтеся стоп-заявками;
  • Якщо ви ніколи не займалися біржовою торгівлею, зверніть увагу на довірче управління.

Найдохідніші напрямки

види акцій

Спробуємо розібратися, в які акції вкладати в 2019 році. Цей інвестиційний інструмент є прекрасним засобом від інфляції. Але чи вигідно вкладати гроші в акції, якщо людина хоче заробляти, а не турбуватися про те, що в будь-який момент вартість цінних паперів може знизитися і ви станете банкрутом. Якщо прислухатися до думки експертів про те, куди краще вкласти гроші в 2019 році, вони рекомендують звернути увагу на наступні галузі:

  • фінанси;
  • Важка промисловість;
  • Газо- і нафтовидобувні галузі;
  • Видобуток золота;
  • Продовольчі підприємства;
  • Машинобудування.

Компанії, які займаються розробкою золотих копалень, мають державні ліцензії. Їх акції забезпечені дорогоцінними металами, ціна на які залишається стабільною в будь-яких економічних умовах. Вартість цих цінних паперів досить висока, але вони найприбутковіші і найстабільніші на світовому ринку.

Великим попитом користуються акції підприємств важкої промисловості і машинобудування. Оборот таких компаній постійно зростає, тому дана сфера є досить привабливою для інвесторів-початківців.

Величезний потенціал має і продовольчий сектор. Незважаючи на кризу, в цьому сегменті ринку спостерігається пожвавлення, тому будь-яка людина може заробити пристойні гроші на зростанні вартості цінних паперів продовольчих компаній. Продукти харчування - це затребуваний товар. Їх купують навіть в період найсуворішого кризи.

майбутній дохід

Акціонери отримують регулярні виплати - дивіденди. Їх розмір пропорційний обсягу пакета акцій і залежить від того, яку політику веде компанія. Тобто, деякі організації пропонують акціонерам 5% від прибутку, а інші - 50%. Більшу частину свого доходу компанія витрачає на розвиток, тому безглуздо розраховувати на дивіденди в розмірі 80-90%.

Більшу частину свого доходу компанія витрачає на розвиток, тому безглуздо розраховувати на дивіденди в розмірі 80-90%

Формування вартості акцій

Якщо ви вирішили вкласти гроші і купити акції, потрібно пам'ятати про те, що це інвестиції на перспективу. Вони не окупляться за 2-3 роки. Компанії знадобиться певний час для того, щоб встати на ноги. Якщо ви правильно виберете, в які акції вкласти гроші, через кілька років вони стануть приносити пристойний стабільний дохід. В середньому інвестори отримують 1-15% від вартості паперів. Розмір прибутку багато в чому залежить від темпів розвитку компанії. Багато експертів вважають, що краще вкладати гроші в акції, оскільки на їх вартість не впливає інфляція. Це особливо актуально для міжнародних компаній. Якщо інвестувати в цінні папери дійсно перспективного підприємства, через кілька років можна отримувати солідний дохід.

Корисні поради

Куди можна інвестувати гроші в 2019 році? Фахівці дають кілька простих рекомендацій по вкладенню грошей в цінні папери. Вони допоможуть новачкам реально оцінити свої можливості і спланувати подальші дії.

  1. Вивчіть тематичну літературу;
  2. Оцініть тверезо свої фінансові можливості. Для інвестицій, знадобиться певний стартовий капітал. Але ви можете вкласти в цінні папери велику суму тільки в тому випадку, якщо маєте постійну стабільну роботу і заощадження, яких повинно вистачити приблизно на рік;
  3. Інвестуйте в стабільні компанії, які тривалий час працюють на ринку;
  4. Постарайтеся максимально знизити всі ризики. Навіть якщо це перевірена, надійна компанія, не варто повністю на неї покладатися. Складайте портфель з акцій 10-15 компаній. В такому випадку ви максимально знизите всі ризики;
  5. Постійно збирайте корисну інформацію. Бажано періодично консультуватися з надійним брокером, але остаточне рішення ви повинні приймати самостійно, оскільки це ваш особистий капітал;
  6. Досвідчені інвестори вважають, коли вартість цінних паперів піднімається на 50% від початкової вартості, їх можна сміливо продати і отримати гідну оплату праці.

висновки

Ми розповіли вам, в які акції краще вкласти свої заощадження в 2019 році. Уважно вивчіть ситуацію на фондовому ринку, виберіть компанії, що займають міцні позиції і мають великий потенціал і інвестуйте в них свої кошти.

Як застрахуватися від ризиків?
Як купити?
На чому акцентувати увагу?
Як застрахуватися від ризиків?

Новости