В Ізраїлі з'явиться літаюче таксі

"Транспорт майбутнього"

Розробники стверджують, що SkyTran - це екологічно чиста, дешева, швидка і комфортабельна альтернатива автомобілям і автобусам. Двомісні машини викликаються на манер таксі через веб-сайт або мобільний додаток безпосередньо на станції і прибувають практично миттєво. До станції призначення вони ковзають без зупинок і перешкод.

Система розроблена інженерами з NASA і компанії SkyTran, що базується в Дослідницькому центрі Н NASA ім. Еймса в Каліфорнії. Там зараз будується повномасштабний робочий прототип SkyTran.

Будувати чи розширювати метро дорого і небезпечно, впровадити SkyTran набагато простіше: напрямна встановлюється В6 мнад землею модульним методом. Станції - просто сходи і платформа - розташовуються так, щоб відстань від концентратора до будь-якої точки в зоні покриття не превишало400 м. Під'їжджаючи до зупинки, вагончик переходить на окремий шлях, щоб наступні за ним капсули не зменшували швидкості.

Легкі вагончики виготовляються з композитних матеріалів; живить їх електричний струм, що подається зверху, як у трамваїв. Мінімізація тертя дозволяє розганятися до 240 км / год, зберігаючи плавний хід, але в міських умовах швидкість, звичайно, виявиться значно нижче. Генеральний директор SkyTran Джеррі Сендерс зазначає, що в майбутньому напрямні будуть оснащені сонячними панелями, і тоді SkyTran стане "найзеленішою" системою громадського транспорту в світі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости