В Одесі бухгалтер перетворила свою квартиру в джунглі

  1. КОЛЕКЦІЯ ПОЧАЛАСЯ З кактусів
  2. АВТОР:
  3. Орфографічна помилка в тексті:

15 липня 2008, 08:12 Переглядів: 15 липня 2008, 08:12 Переглядів:   Оазис

Оазис. Колись на цьому балконі стояв м'який куточок, на якому Ольга любила випити кави і поговорити про життя з подругами. Зараз тут навіть нема куди табуретку приткнути, фото Ю. Андріанова.

У масштабах звичайної трикімнатної квартири одеситка Ольга Любинецкая створила справжні джунглі. Вгадати її квартиру можна вже з вулиці - все балкони, лоджії і вікна потопають у зелені. Зараз тут росте понад чотири сотні рослин, і з кожним днем ​​їх стає все більше. У квартирі дуже мало меблів, а квіти зайняли всі полки, підлогу, підносяться навіть на моніторі і стільцях. Багатьох рослин ви не побачите навіть у квіткових магазинах, так що Ользі частенько доводиться проводити в квартирі справжні екскурсії.

Повітря в квартирі зволожують невеликі фонтанчики, декоративні миски з водою Повітря в квартирі зволожують невеликі фонтанчики, декоративні миски з водою. На балконі стоїть величезна корч. "Якось ми гуляли з дітьми і побачили це коряжіще. Я відразу зрозуміла, що йому просто необхідно стояти у мене на балконі, - розповідає Ольга. - Тоді ще син був маленьким, я віддала його старшій доньці, вона несла малюка на руках, а корч ми завантажили в дитячу коляску і так привезли ".

Частина колекції Ользі дісталася безкоштовно. "Хтось віддавав хворі рослини, хтось їхав і залишав мені свої квіти, а часто приносили рослини, мовляв, забери - вони мені набридли. Забирала, доводилося весь час виходжувати. А іноді і зовсім буквально зі смітника витягала. Ось сусідка викидала рослина, вона навіть не знала, що це таке. Мені стало його шкода. Я забрала, виходила. Довго шукала назву, виявилося, що це многоплоднік - єдина рослина, яке абсолютно не боїться протягів ".

Кожен день Ольга прокидається о 5 ранку і насамперед поливає квіти. У ванній кімнаті завжди стоїть батальйон пляшок з відстояною водою. "У мене свій метод. Я перевіряю пальцем горщик і відразу розумію, що потрібно полити". А кожні два тижні Ольга влаштовує рослинам перестановку. Справа в тому, що в квартирі немає спеціальних джерел освітлення і всім сонця не вистачає. "Іноді цілий день йде на перестановку горщиків", - зітхає господиня. Кожен день Ольга прокидається о 5 ранку і насамперед поливає квіти

Домашні джунглі приносять їй не лише естетичну насолоду, а й практичну користь. На одному з балконів одеситка регулярно збирає урожай. Тут плодоносить інжир, гранат, лимон, апельсин, мандарин, маслина і навіть лайм. В борщ Ольга кидає лавровий лист, який росте тут же - на балконі.

ПОМОЩНИКИ. Доглядати за сотнями рослин Ользі допомагають її діти. Син займається кактуси. А коли приїжджає з Англії її дочка, вони влаштовують банний день: кожен вазон промивається у ванній від пилу. Є ще одна помічниця - рослина мухоловка, яке харчується комахами. "Я ставлю її біля тих рослин, які дуже люблять воду. Наприклад, бамбук - це такий водохлеба, ти його чотири рази в день поливай, йому все одно буде мало. А коли багато обливаєш, можуть з'явитися мошки. Мухоловка чудово справляється зі своїм завданням ", - хвалить квітка Ольга.

Через такої кількості квітів Ольга навіть не може виїхати надовго з дому, особливо влітку. "Ми відповідаємо за тих, кого приручили", - з посмішкою говорить жінка.

КОЛЕКЦІЯ ПОЧАЛАСЯ З кактусів

Захворіла рослинами Ольга ще в дитинстві "Захворіла" рослинами Ольга ще в дитинстві. "Почалося все в 3-му класі, - згадує жінка, - коли я водила сестру в садок, мені доводилося проходити повз одного будинку. Там на першому поверсі у вікні ріс величезний кактус. Він був весь в" діток ". Я могла годинами стояти і заворожено дивитися на ці колючки, тому що ні у знайомих, ні у родичів не було такого чуда. Мені здавалося, що коли-небудь, коли я виросту і в мене з'явиться маленький отросточек, я буду найщасливішою людиною на світі. В один прекрасний день мене через віконце побачила господиня кактуса, запросила до себе в гості. Когд я потрапила до неї в квартиру, мені здалося, що я потрапила в джунглі, хоча зараз розумію, що там було два десятки квітів. Я пішла від неї абсолютно щасливою дитиною. Я була володарем маленького кактуса з корінцями в горщику, невеликий фиалочки і крихітного суккулентіка . Після цієї зустрічі я почала бігати в ботанічний сад і у кого б не побачила цікаве рослина, завжди просила отросточкі ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Одесі бухгалтер перетворила свою квартиру в джунглі". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Юзефчук Олена

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости