Вагітність і пологи> Підготовка до пологів>



Головна Вагітність і пологи Підготовка до пологів Підготовка до пологів
Будь готовий! 2009-10-10

Пологи - це невеликий за тривалістю, але дуже важливий і складний етап у житті жінки. Тому ніяке час, витрачений на підготовку до пологів, не може вважатися надмірною. Чим краще жінка підготовлена ​​до пологів, тим легше вони пройдуть, тим менше складнощів виникне, і тим радісніше буде возз'єднання мами і малюка.

Вплив епідуральної анестезії на взаємини мами і малюка під час пологів 2009-10-10

В даний час все більшої популярності набуває такий метод медикаментозного знеболення пологів, як епідуральна (або перидуральная) анестезія. Цей метод вважається найбільш сучасним і безпечним для жінки і дитини, він високоефективний і зручний в застосуванні. Лікарі широко пропагують цей вид знеболювання, і багато жінок погоджуються на його застосування, навіть не замислюючись про можливі наслідки, просто під впливом страху перед болем. Однак, для того, щоб прийняти таке важливе рішення, необхідна повна інформація про вплив даної анестезії не тільки на фізіологію пологів, але і на психологічні особливості взаємин матері і дитини під час пологів.

Готуємо чоловіка до пологів 2009-10-10

Щоб надати реальну допомогу дружині і лікарям, чоловікові необхідно знати основні етапи пологів, їх тривалість, уявляти собі все це як єдиний процес. Особливу увагу варто звернути на наступне:

Дихання під час потуг 2009-10-10

Дихання дуже важливо в момент пологів, тому буде непогано, якщо майбутня матуся підготується до цього відповідального моменту заздалегідь. Навчитися правильно дихати необхідно ще під час вагітності. І тоді до пологів ви будете готові на всі сто!

Методики підготовки до пологів 2009-10-10

Перш за все поділяють підготовку до традиційних пологів і альтернативні методики. Що ховається за цими поняттями?

Трохи про те як починаються пологи 2009-10-10

Підготовчі сутички Брекстон-Хікса - скорочення мускулатури матки, при цьому матка «кам'яніє». Чи не супроводжуються хворобливими відчуттями. Вони частіше виникають вночі і обумовлюють дозрівання шийки матки до пологів.

Про родового болю 2009-10-10

Під час сутичок в першому періоді пологів відбувається роздратування нервових закінчень тіла і шийки матки, кровоносних судин і зв'язкового апарату. У другому періоді пологів - періоді вигнання плоду - переважно дратуються нервові закінчення промежини і зовнішніх статевих органів.

Визначаємо термін вагітності 2009-10-10

Як же можна визначити термін вагітності?

Повторні пологи - досвід і перші помилки вам в помощь! 2009-10-10

Якщо порівнювати перші і другі пологи (зверніть увагу, таке порівняння справедливе тільки для нормальних пологів, що протікають без ускладнень), то другі, як правило, проходять легше. Пояснюється це дуже просто: жіночий організм вже «навчився» народжувати. Шийка матки і навколишні піхву м'язи тепер більш еластичні, адже вони вже колись розтягувалися і розсувалися голівкою первістка.

Купувати чи речі, коляску до народження малюка? 2016-03-20

Напередодні пологів кожна майбутня мама задається питанням - купити малюкові все необхідне зараз або дочекатися пологів, а там чоловік і родичі все куплять?
Який варіант кращий, в чому переваги і недоліки кожного?

Програми підготовки вагітних 2009-10-10

Основою первинної класифікації шкіл може стати специфіка програм їх занять. Ці програми складаються виходячи з тих пріоритетів, які є у організаторів школи: це можуть бути професійні лікарі - акушери-гінекологи і педіатри, - а також психологи, педагоги або просто досвідчені батьки, які на основі свого досвіду спробували створити власну програму підготовки до пологів.

Пологи без болю 2009-10-10

Перший період пологів - період розкриття шийки матки - є найтривалішим: 10-11 годин у первісток і 6-9 годин у повторнородящих. Зазвичай саме він буває самим болючим і важким для жінки. Зате в першому періоді від майбутньої мами не потрібно активних фізичних зусиль для розвитку родової діяльності, так як сутички виникають мимоволі і ними не можна керувати за власним бажанням. При відсутності протипоказань і з дозволу лікаря, провідного пологи, породілля може вибирати для себе те положення і той стиль поведінки, які їй найбільш зручні і максимально полегшують біль: головне завдання під час сутичок - допомогти собі.

Народжуємо разом - чи потрібен чоловік на пологах? 2009-10-10

Піти разом з дружиною на пологи, залишитися за дверима пологового залу або традиційно зустріти дружину з дитиною вже ту пологового будинку? Це питання неминуче постає перед майбутніми батьками. Кожна сімейна пара робить свій вибір і приймає своє рішення, керуючись і внутрісімейними відносинами, і індивідуальними психологічними особливостями, і масою інших особистих і неособистісних міркувань.

Скоро пологи! 2009-10-10

Провісниками пологів прийнято називати зовнішні, реально відчутні для майбутньої мами прояви тих змін в організмі, які є безпосередньою підготовкою до початку родової діяльності. Необхідно, щоб пологи почалися вчасно, тривали не надто мало часу і не дуже довго, щоб процес розкриття шийки матки, просування плода по родових шляхах і його народження був мінімально травматичний для самого малюка і його мами.

Вправа Кегеля 2009-10-10

Ось один з варіантів виконання цієї вправи.
Сядьте прямо на жорсткий плоский стілець, переконайтеся, що основний тягар припадає на кістки тазу, а не на крижі (тобто ви не «провалюєтесь» назад).
Стисніть м'язи, промежини, і підтягніть їх вгору і всередину ...

Фізіопсіхопрофілактіческая підготовка вагітних до пологів 2009-07-23

У комплексі фізіопсихопрофілактичної підготовки вагітних до пологів входить гігієнічна гімнастика, якою рекомендується займатися щодня або через день з ранніх строків вагітності під керівництвом інструктора лікувальної фізкультури або спеціально навченої медичної сестри. Вагітних після первинного обстеження акушер-гінеколог і терапевт направляють в кабінет фізкультури із зазначенням терміну вагітності і стану здоров'я.


З дітьми до року почніть займатися розвитком дрібної моторики, перебирайте пісочок, камінчики, від цього залежать мислення і мова вашого малюка.


Що ховається за цими поняттями?
Купувати чи речі, коляску до народження малюка?
Напередодні пологів кожна майбутня мама задається питанням - купити малюкові все необхідне зараз або дочекатися пологів, а там чоловік і родичі все куплять?
Який варіант кращий, в чому переваги і недоліки кожного?
Народжуємо разом - чи потрібен чоловік на пологах?
Піти разом з дружиною на пологи, залишитися за дверима пологового залу або традиційно зустріти дружину з дитиною вже ту пологового будинку?

Новости