Валюта CHF / Швейцарський франк

  1. Останні новини по CHF (Швейцарський франк) Майбутні найважливіші події по CHF
  2. Графіки основних показників CHF
  3. споживча інфляція
  4. ставка Libor
  5. Промислове виробництво
  6. Торговий баланс
  7. Економічний барометр KOF

Останні новини по CHF (Швейцарський франк)

Майбутні найважливіші події по CHF

Прош. Прог. Факт. 4 Лип, 9:30 Прош Швейцарія Індекс споживчих цін 0.3% м / м -0.1% м / м

Індекс споживчих цін
Темп зростання цін до попереднього місяця. Інфляція - один з ключових індикаторів на форекс, так як найбільш часто від неї залежить монетарна політика. Зростання показника (перевищення прогнозу) - позитивний для валюти.

Історія May-19 0.30% Apr-19 0.20% Mar-19 0.50% Feb-19 0.40% Jan-19 -0.30% Dec-18 -0.30% Nov-18 -0.30% Oct-18 0.20% Sep-18 0.10% Aug -18 0.00% Jul-18 -0.20% Jun-18 0.00%

важливість: важливість:   джерело:
джерело:

Графіки основних показників CHF

ВВП Швейцарії

Незважаючи на тісні зв'язки з Європою, на яку зав'язано близько 80% товарообігу країни, Швейцарія зуміла уникнути сильних провалів економіки під час кризи. Більш того, навіть тривалі страждання єврозони, які вже позначаються на показниках Німеччини, до сих пір не викликали тривалих спадів економіки (були тільки невеликі провали в III кв. 2011 і II кв. 2012). Також як офіційні, так і неофіційні прогнози також обіцяють прискорення темпів зростання економіки, основним драйвером якого виступають експорт і споживчий попит.
5 Сіна, 14:40 ВВП Швейцарії збільшився на 0,3% у другому кварталі
1 Черв, 21:07 ВВП Швейцарії підвищився на 0,3% в першому кварталі

споживча інфляція

Історично Швейцарія має більш низький темп зростання цін, ніж інші розвинені країни за рахунок постійного зміцнення курсу швейцарського франка. Однак, навіть незважаючи на порівняно непогану споживчу активність і прив'язку франка до євро, з останнього кварталу 2011-го, темп зростання споживчих цін залишається негативним в річному вираженні. За підсумками 2013 року також очікується, що річний приріст CPI буде близьким до нульової позначки в кінці року. Це лише має зміцнювати позиції НБШ в збереженні прив'язки до євро.

ставка Libor

Як і в багатьох інших розвинених країнах, центробанк Швейцарії максимально знизив свою основну процентну ставку (тут це тримісячна ставка Лібор) ще в березні 2009-го, коли встановив цільовий коридор для цієї ставки 0,0-0,25%, а з середини 2012 -го року прагне утримувати її біля нижньої межі. Фактичне значення ставки зараз близько до 0,02%, і поки немає явних ознак, що найближчим часом НБШ відійде від такої політики, так як інфляція навіть за прогнозами на найближчий рік залишає простір для пом'якшення.
21 Мар, 12:03 ШНБ залишив процентну ставку без змін, але знизив прогнози по інфляції на 2019 і 2020 роки
20 Сіна, 10:49 Швейцарський національний банк залишив ставку по депозитах без змін, на рівні -0,75%, як і очікувалося
14 Сіна, 17:43 Національний банк Швейцарії залишив процентні ставки на колишньому рівні

Промислове виробництво

Цей показник не є основним драйвером ринку під час релізу, оскільки публікація серйозно затримується (приблизно на 4 місяці). Крім того, слід враховувати, що з середини минулого року індекс був переглянутий, так що повноцінна порівнянна історія динаміки показника охоплює лише період з IV кварталу 2011-го. Проте, навіть за цей невеликий проміжок часу видно, що темпи зростання помітно знизилися в останні квартали, в чому не складно побачити слід суверенного кризи єврозони.
27 серпня, 17:14 Обсяг промислового виробництва Швейцарії скоротився на 2,5% у другому кварталі

Торговий баланс

Швейцарії властивий профіцит зовнішньої торгівлі, а в останні роки він досягає історично максимальних значень завдяки активній позиції центробанку, прив'язані курс євро до франку, що завадило падіння конкурентоспроможності експорту цієї країни. Також важливо розуміти, що основна частина експорту Швейцарії - це високотехнологічні товари, які відправляються в Німеччину. Остання відчуває себе порівняно непогано, зберігаючи високим попит на продукцію Швейцарії. Крім того, країна виграє від зростання попиту на елітні товари з боку азіатських країн. Окремою статтею йдуть твори мистецтва, антикваріат і ювелірна продукція, яка в середньому ще більше роздмухує торговий профіцит країни.

Економічний барометр KOF

Цей індикатор створений так, щоб вказувати на річний темп зростання економіки Швейцарії. Основна його перевага полягає в тому, що він охоплює показники того місяця, в який виходить. Але є спостереження, що цей індекс дає кілька занижену оцінку, ніж ВВП. Таким чином виходить вельми гарна випереджальна оцінка економіки. Зараз барометр вказує на стабілізацію після періоду уповільнення з вересня минулого року, що обіцяє зростання ВВП в найближчі квартали. Звертає на себе увагу зростання компоненти промисловості, в той час як споживання і експорт трохи знижуються.


Хочете щось змінити тут?
Будь ласка, залиште тут свій відгук про розподіл або побажання в коментарях або надішліть листа на адресу.



Хочете щось змінити тут?

Новости