Валюта Італії, обмін, кредитні картки

  1. В яких одиницях отримувати Італії
  2. Валюта Італії «до євро»
  3. Обмін валюти в Італії
  4. Пластикові карти в Італії

Стаття опублікована в підрозділі покупки (Який є частиною розділу туристу ).

До 2002 року національною валютою Італії була італійська ліра До 2002 року національною валютою Італії була італійська ліра. З 1 січня 2002 року і по даний момент грошовою одиницею Італії є євро. У даній статті ми коротко зупинимося на історії італійської валюти, а також дізнаємося все про її обміні (про попередницю євро, яку валюту брати до Італії, де вигідніше здійснювати обмін та інше).

В яких одиницях отримувати Італії

Сьогодні грошовою одиницею Італії як країни, що входить до складу Євросоюзу, є євро: 1 євро дорівнює 100 центам. Традиційно, в зверненні ходять монети по одному і два євро і по 50, 20, 10 і 5 центів, банкноти від 5 до 500 євро.

«Італійські» монети євро мають лицьову сторону з малюнком, однаковим для всіх держав в ЄС. А ось зворотний бік має неповторний, дуже симпатичний дизайн. Італійський комплект евромонет цінується експертами за красу і привабливість.

Цікавий факт: дизайн зворотного боку італійського комплекту евромонет обраний в ході голосування телеглядачів каналу RAI. Серед картинок на італійському євроцентів: зображення Колізею (5 євроцентів), фрагмент «Народження Венери» Ботічеллі (10 євроцентів), «Гармонійний людина» Леонардо да Вінчі (1 євро) та інші.

до меню ↑

Валюта Італії «до євро»

Грошова одиниця країни, яка «ходила» на її території, а також в республіках Сан-Марино і Ватикану до настання епохи євро (2002-2003 г) - це італійська ліра, яка має досить багату історію.

Італійська ліра дорівнювала 100 чентезимо, однак розмін грошей до цих значень майже не проводився. Вся справа в знеціненні ліри до такого розміру, що банкнота найменшого номіналу після Другої світової війни становила 1000 лір. Також в країні використовувалися банкноти номіналом мінімально 2000 і максимально 100 000 лір.

Монети випускалися номіналом 1000, 500, 100, 50, 20, 10, 5, 2 і 1 ліра. Велика частина монет мала нумізматичну значимість, ніж реально використовувалася в торгово-грошових відносинах.

На зворотному боці банкнот ліри зображувалися «герої» Італії - А. Вольта, М. Монтессорі, М. Караваджо, Рафаель Санті, Г. Марконі та інші.

Єдина валюта Італії - італійська ліра - почала своє існування в 1862 році, коли відбулося об'єднання Італії. Існування цієї валюти рідко коли було безхмарним: до свого зникнення ліра кілька разів знецінювалася в ході світових війн, обмінний курс часто падав, обмін на золото припинявся, а в 1986 році відбулася деномінація за курсом 1 тисячу "старих лір" за 1 "нову".

Після приходу в країну нової валюти - євро - ліра використовувалася в поводженні з нею нарівні протягом року (період з 2002 по 2003 рік). Після припинення ходіння ліри на території країни можна було обміняти екс валюту Італії за фіксованим курсом 1936,27 лір за один євро ще аж до березня 2013 року.
Цікавий факт: за 1000 лір в CCCP давали 1 рубль 23 копійки (дані на 1973 рік).

до меню ↑

Обмін валюти в Італії

Обмін національної валюти проводиться в банках. Також, традиційно, гроші можна обміняти в аеропорту або на вокзалах великих міст (курс невигідний, зате пункти обміну майже всюди працюють 24 години).

На питання, яка валюта в Італії має найбільшу цінність, відповідаємо: євро і тільки він, інші валюти сюди привозити марно.

Цікавитесь,   як оформити візу до Італії самостійно   , Тоді ми знаємо, як допомогти Цікавитесь, як оформити візу до Італії самостійно , Тоді ми знаємо, як допомогти.

Навіщо міняти рублі на євро, якщо їх потім не витрачати? В цієї статті ви прочитаєте про шопінг в Ріміні і грандіозних італійських знижки.

Ще не знаєте, якого туроператора вибрати? Ми підготували рейтинг кращих туристичних агентств: http://penisola.org/turista/obsluzhivanie/luchshij-turoperator-po-italii.html

Обмінні операції доступні у відділеннях найбільших банків, розташованих у великих містах. У невеликих містах обмін валюти в банку здійснити складніше: спочатку потрібно відкрити рахунок, внести на нього потрібну суму і через тиждень отримати гроші в місцевій валюті. Час роботи відділень банків 8.30-13.20 і 15.00-16.00 в будні дні. При плануванні подорожі зверніть увагу, що банки не працюють у вихідні дні, щоб не втратити час і, власне, гроші при невигідному обміні.

Офіційний курс обміну валюти в Італії можна дізнатися з преси або в банку. Будьте уважні при обміні і пам'ятайте, що банки і обмінні пункти беруть за свої послуги певний відсоток від обмінюваної суми. Який саме - краще уточнити заздалегідь, так як він може досягати до 10% від суми і в кожному конкретному місці різний. Рідше за послуги з обміну валюти береться фіксована оплата.

При обміні грошей потрібно паспорт. Максимальна сума одноразової обміну - 500 $. В країні обмінюється досить обмежений список валют, наприклад, рубль поміняти досить складно.

З 2012 року в Італії заборонено розплачуватися готівкою при покупці на суму понад 1000 євро. Тому рекомендується грошові операції подібного типу виробляти тільки за допомогою кредитних карт або чеків.

до меню ↑

Пластикові карти в Італії

Для зручності туристів рекомендовано використання карт VISA Travel Money. Карти відновлюються в разі пропажі або крадіжки (останнє в Італії, на жаль, не рідкість). Рекомендується брати з собою валютні кредитки (в євро).

Великі магазини і ресторани приймають до оплати традиційний для європейських країн набір кредиток: VISA, Master card, American Express, Diner's club. А ось на бензоколонках в більшості випадків використовують тільки готівкові гроші. Місця, в яких карти приймаються до оплати, можна впізнати по табличці на вікні або дверях «Carta - si» ( «Карта - так»).

Цікавий факт: найвигідніше їхати в країну з карткою Unicredit bank ( «рідний» банк Італії, його банкомати розташовані мало не в кожному будинку).

Виходячи з вищесказаного, напрошується висновок:

  • обмін рублів на грошову валюту іншої країни краще проводити вдома
  • обмінювати краще тільки на євро, тому що він єдиний грошовий знак, який визнається в країні
  • з собою добре мати кредитну карту, наповнену євро і буде краще, якщо вона буде від Unicredit bank

Хотілося б сказати, що Італія - ​​країна, багата визначними пам'ятками, сувенірами і має власний
неповторний колорит. Це прекрасне місце для туризму.

Сподіваємося, що з нашої статті ви не тільки дізналися багато нового про валюту Італії, але і про те, як зробити вигідний і безпечний обмін. Будьте уважні і розважливі, і тоді італійські купюри "допоможуть" вам привезти велику кількість пам'ятних подарунків з поїздки.

Навіщо міняти рублі на євро, якщо їх потім не витрачати?
Ще не знаєте, якого туроператора вибрати?

Новости