Вантажні духи - Fless.ru

Напевно, немає жодної епохи, в яку люди б не цікавилися історією. Ще в давні часи Геродот створював свої перші історичні твори. Кожного з нас не може не цікавити, як же жили люди раніше: що вони носили, чим харчувалися, які книги вони читали. ... Всі ми ще з дитинства атакували бабусь і дідусів проханнями розповісти якісь історії з їхньої молодості. Напевно, тому в останні роки став дуже популярним стиль вінтаж.


Взагалі, вінтаж - це відродження традицій минулого в моді. Спочатку цей стиль стосувався тільки одягу, але останнім часом до вінтажу стали відносити різні аксесуари, сумочки, капелюшки, духи. Сьогодні вантажу став навіть цілим напрямком в парфумерії. Однак поняття вінтаж несе в собі ряд ознак. Чи не кожен старий парфум можна назвати вінтажем. Вінтажна річ, перш за все, відображає свій час, передає його стиль, дух і настрій. До винтажной парфумерії взагалі висувається ряд вимог. Важливим аспектом є те, що вантажні духи повинні бути створені не менше п'ятнадцяти років тому. При цьому ці духи повинні бути особливо популярні в свої роки, вважатися таким собі хітом або писком моди. Вони повинні бути своєрідним відображенням епохи, своєрідним дзеркалом того часу.

Велика кількість вантажних духів відносяться до шістдесятих років минулого століття. Багато парфуми мають навіть свою історію. Практично про кожних духів цього періоду можна сказати, що ними користувалися ті чи інші відомі особистості. Ці знаменитості вже давно забулися, але, завдяки їм, духи досі на слуху.

До вінтажу відносяться по-різному в різних країнах. Наприклад, в США вінтаж - це тільки одяг. Цей одяг дуже дорого коштує і продається дуже швидко. До старовинним духам там ставляться насторожено. Причин тому кілька. По-перше, немає ніяких гарантій, що у флаконі буде саме той аромат, який вказаний на коробці. Адже зберегти вантажні духи дуже і дуже складно. До того ж, вінтажна парфумерія в Америці відрізняється дуже низькою вартістю (від 10 дол за флакон об'ємом 50 мл), що також не може викликати настороженість.

В Європі ж вінтажна парфумерія дуже поширена і відрізняється досить високою вартістю.

Вінтаж - це не тільки ті духи, які проводилися раніше. До цієї категорії парфумерії можна також віднести аромати, які були випущені багато років тому і до сих пір не знімаються з виробництва в силу своєї популярності. До числа таких парфумів можна віднести, наприклад, знамениті Chanel №5 від Coco Chanel, «Червона Москва» і «Конвалія срібляста», випущені на фабриці «Нова Зоря» в колишньому СРСР і всім відомі польські духи «Може бути».

Деякі бренди визнали за необхідне випускати цілі лінії старовинних ароматів. Наприклад, парфумерний будинок Chanel ось вже багато років не знімає з виробництва такі парфуми, як Bois de Isle або Cuir de Russie. Вони є частиною винтажной лінії з десяти ароматів. А духи Jicky, Shalimar і Mitsouko від бренду Guerlain ось вже кілька десятиліть залишаються лідерами продажів, незважаючи на те, що були випущені кілька десятиліть тому.

Вантажні духи - це також і ті духи, які в силу різних причин вже довгий час не виробляються, хоча багато людей були б не проти їх придбати і зараз. Основна причина - досить висока вартість інгредієнтів, адже, як правило, духи минулих епох містили велику кількість натуральних екстрактів, які сьогодні стоять воістину надзвичайних грошей.

Інтерес людей до вінтажного парфумерії сьогодні підтверджується ще тим фактом, що існують навіть спеціальні парфумерні магазини, в яких продаються тільки старовинні аромати. В Італії та Англії їх налічується вже кілька десятків. Завдяки цим бутіках деякі закриті бренди стали більш доступними. Наприклад, бренд Penhaligon's дуже довгий час виробляв парфумерію тільки для королівського дому. А торгову марку Acqua di Parma віддавали перевагу такі відомі особистості, як Одрі Хепберн і Ава Гарднер. Сьогодні ми маємо можливість скласти власну думку про ці ароматах. У нашій країні вантажні духи також стали досить поширеними останнім часом. Сьогодні ми вже легко можемо придбати вантажні аромати від таких брендів, як Guerlain, Dior, Caron, Chanel, Acqua di Parma, Creed , D'Orsay і Roger & Gallet.

Сьогодні ми вже легко можемо придбати вантажні аромати від таких брендів, як Guerlain, Dior, Caron, Chanel, Acqua di Parma,   Creed   , D'Orsay і Roger & Gallet

Серед вантажних ароматів, які користуються особливим попитом, можна виділити наступні:

Багато людей соромляться купувати вантажні аромати, вважаючи, що вони додадуть їм якусь старомодність і відсталість. Не варто так думати. Адже ці духи по достоїнству оцінили багато відомих осіб не тільки минулих років. Сьогодні багато зірок світового кіно все також користуються ароматами, які були хітами багато років тому. Наприклад, Джоржио Армані вже багато років віддає перевагу духам Knize Ten, випущеним в 1931 році, Карл Лагерфальд не може уявити і дня без Penhaligon's Blenheim Bouquet, які вперше з'явилися ще 150 років тому. Потрібно пам'ятати головне правило при виборі парфумерії: духи повинні доповнювати вашу особистість, а не бути відображенням сучасних тенденцій.

Новости