Вантажоперевезення на ВП у Криму

Особі, яка вирішила займатися перевезеннями вантажів, не потрібно проходити процедуру отримання будь-яких ліцензій або різноманітних дозвільних документів. Єдине, що необхідно - оформити ІП - індивідуальне підприємництво. Для початку процедури реєстрації ип, перш за все необхідно подати встановлений законом пакет документів до податкової за місцем реєстрації. Це можна зробити як в звичному порядку, зібравши всі необхідні документи і особисто передавши їх відповідному співробітнику податкової, або, для економії часу, на офіційному сайті податкової служби. Згідно із законом обидва варіанти рівнозначні, проте на практиці подача документів особисто надійніше, зате використання онлайн-реєстрації забирає менше часу і сил.

У пакет документів, які обов'язково необхідно зібрати для відкриття ІП , Входить копія паспорта (всіх без винятку сторінок), дві копії заяви встановленого зразка про застосування до подає заяву особі ЕНВД, заяву за формою P21001, заповнене майбутнім підприємцем особисто. Крім того, в обов'язковому порядку необхідно привласнення особі, яка відкриває ІП, індивідуального податкового номера. Потрібно пам'ятати, що відсутність ІПН є причиною законного відмови заявникові у видачі свідоцтва Індивідуального підприємця. Тому, якщо ІПН подавцю заяви не присвоєно, його необхідно отримати. Заява на присвоєння ІПН подається також відповідного фахівця податкової, а процес його отримання займає до чотирнадцяти днів.

При заповненні заяви обов'язково необхідно вказати вид діяльності по ОКВЕД. У разі, якщо ІП відкривається для надання послуг вантажоперевезення, вказується ОКВЕД № 49.41, розшифровується як «Діяльність автомобільного вантажного транспорту». Прийом заяви, а також всіх необхідних документів співробітником податкової служби підтверджується документально, шляхом видачі розписки про прийом повного пакету документів, і повернення завізованого примірника Заяви.

Термін, протягом якого повинна бути проведена реєстрація ІП , Не перевищує трьох днів. День, в який можна буде отримати оформлені документи, призначається інспектором. У призначений день співробітник податкової повинен віддати встановлений законом перелік оформлених документів. Новоспеченому підприємцю в обов'язковому порядку видаються наступні офіційні папери:

  • власне Свідоцтво про реєстрацію, абревіатурні зване ІН;
  • лист записи або виписку з держреєстру індивідуальних підприємців;
  • повідомлення про взяття підприємця на облік в податковій;
  • документальне підтвердження присвоєння особі статистичних кодів;
  • підтвердження постановки на облік в пенсійному фонді, здійснене за місцем проживання підприємця.

Наприклад, якщо місцем проживання є Сімферополь - постановка на обов'язкове врахування виробиться в цьому місті. Всі ці документи в обов'язковому порядку повинні бути отримані і збережені, так як в подальшому вони будуть потрібні для легальної роботи.

Наступним після того, як оформлення документів завершено, запропонованим законом кроком є відкриття рахунку в банку . Банк може бути будь-яким на вибір відкриває рахунок підприємця, але обов'язково підприємством - резидентом. Відкриття рахунку зазвичай займає близько трьох днів і коштує близько однієї тисячі рублів.

Найбільш доцільно вибирати систему оподаткування по ЕНВД. В такому випадку ставка податку буде розраховуватися по прописаним в законі нормам прибутковості, і складати 15% від шести тисяч рублів. Зрозуміло, існує можливість вибрати іншу систему оподаткування, в тому числі спрощену або на загальних підставах. На практиці найбільш фінансово обтяжливою і складною для подачі звітності є саме загальна система, тому її вибирають вкрай рідко.

Якщо приватний перевізник оперує вантажами до трьох з половиною тонн, ніяких додаткових документів, крім уже перерахованих, оформляти не потрібно. Винятком може бути ситуація, коли полем діяльності перевізника буде не тільки крим, і будуть надаватися послуги міжнародної логістики вантажів. У такому випадку при перетині кордону водієві автотранспортного засобу змушений буде пред'являти додатковий перелік документів. Співробітники митниці зажадають наявності довіреності на вантаж, поліса медичного страхування, правильно оформлених ТТН і подорожнього листа, ліцензії, прав, паспорта і правовстановлюючих документів на автомашину.

Перевезення між містами нашої країни також повинні здійснюватися з урахуванням кількох законодавчих нюансів. Якщо відстань, на яке буде перевозитися вантаж, перевищує п'ятдесят кілометрів, вантажовідправнику необхідно опломбувати автомобіль поле його завантаження. У разі виникнення сумнівів у технічній справності автомашини, погрузка обов'язково повинна бути зупинена, а грузоперевозчик з вантажовідправником зобов'язані скласти Акт, з обов'язковою відміткою в путівці і товарно-транспортної накладної.

Водій, який здійснює міжміські рейси, обов'язково повинен бути оглянутий медично, відмітка про що ставиться в дорожньому листі. Для міжнародних рейсів огляд здійснюється компетентними особами в АсМАП

Новости