Варіанти мобільного зв'язку за кордоном | агентство "HAPPY TOUR" (ХЕППІ ТУР) | м Миколаїв | Україна

зв'язок за кордоном   Подорожуючи по світу або вирушаючи у відрядження, для кожної людини дуже важливо завжди бути на зв'язку

зв'язок за кордоном

Подорожуючи по світу або вирушаючи у відрядження, для кожної людини дуже важливо завжди бути "на зв'язку". Адже вдома залишаються близькі і друзі, яким може знадобитися ваш рада, та й партнерам по бізнесу в будь-яку хвилину може знадобитися передати вам важливу інформацію. Тому вирішення проблеми пошуку найбільш зручних і дешевих способів зв'язку під час вашого перебування за кордоном сьогодні, як ніколи, актуально.

Існує кілька способів забезпечити собі якісний телефонний зв'язок під час вашого відпочинку:
1. Підключення міжнародного роумінгу.

Часто мобільний телефон за кордоном необхідний просто для того, щоб постійно бути на зв'язку - вчасно прийняти дзвінок, отримати повідомлення і мати можливість оперативно відповісти. Для таких цілей зручніше скористатися роумінгом національних операторів.
Переваг у цього, нехай не саму дешевого, рішення кілька.
По-перше, важливо, що номер вашого мобільного не зміниться, чого не можна уникнути при покупці "імпортної" картки. По-друге, немає необхідності витрачати час на пошуки картки. Особливо це важливо, коли час вашого перебування за кордоном обмежена. І, по-третє, людина, що дзвонить вам, буде платити як за звичайний дзвінок і навіть не запідозрить, що його співрозмовник знаходиться за кордоном.
Наші національні оператори надають послугу роумінгу майже в 200 країнах, маючи по кілька роумінг-партнерів у кожній. Правда, необмежений доступ до цих партнерам мають лише контрактні абоненти. Для користувачів передплачених послуг кордони відкриті в набагато меншу кількість країн.
При цьому роумінг для prepaid (передплачених) -абонентов буває одностороннім - ви можете тільки приймати дзвінки та повідомлення, і двостороннім - ви можете як приймати дзвінки, так і дзвонити. Так що перед поїздкою користувачам припейд-сервісу варто поцікавитися у свого оператора, чи буде пакет працювати конкретно в цій країні, а якщо буде, то яким саме чином.

Умови і тарифи на обслуговування в міжнародному роумінгу різних операторів України дивіться за цим посиланням:

оператор Life :) - оператор Київстар - оператор Djuice - оператор МТС Україна - оператор Jeans - оператор Beelin e

2. Купівля Туристичних SIM-карт

Сьогодні багато абонентів мають по кілька SIM-карт різних стільникових операторів. Викликано це тим, що найчастіше один оператор не може надати вигідні ціни на всі послуги відразу, ось, і виходить, що дзвонити на мобільні телефони доводиться з однієї SIM-карти, на міські - з іншого, відправляти СМС - повідомлення з третьої і так далі ...
Туристична SIM-карта надає можливість мати постійний і єдиний номер для всіх ваших поїздок під час вашого перебування у всіх країнах. Такі SIM-карти мають ряд переваг, до числа яких входить можливість подорожувати з однієї країни в іншу, не турбуючись про те, що з вашого рахунку буде знято скажені гроші за телефонні розмови. Крім цього у всіх країнах ви можете відправляти СМС за єдиною ціною (40 центів), мати відмінну якість зв'язку GSM, бути доступним в країнах з системою 3G (Японія і Південна Корея) і багато-багато іншого. Мобільний зв'язок за кордоном обійдеться значно дешевше, якщо ви зробите вибір на користь спеціальних туристичних карт.
Ви просто купуєте SIM-карту тієї країни, яку збираєтеся відвідати, ще до від'їзду туди. І вже на цьому етапі починають проявлятися переваги. Судіть самі. Ще нікуди не виїжджаючи, ви заздалегідь знаєте свій майбутній телефонний номер і можете сміливо повідомляти його своїм близьким, друзям або діловим партнерам.
Ви приходите на місце, а в вашому телефоні вже знаходиться SIM-карта, яка моментально підключиться до діючої мережі і забезпечить якісний телефонний зв'язок. Тепер всі вхідні дзвінки стануть безкоштовними, і вам не доведеться турбуватися про баланс свого рахунку. Кредит можна легко поповнити в країні перебування, використовуючи просту і зрозумілу інструкцію на вашій рідній мові. Всі ваші дзвінки будуть розцінюватися по тарифам місцевого оператора, а це набагато дешевше використовувати цю послугу роумінгу. Друзі або ділові партнери, що знаходяться в цій країні, будуть зв'язуватися з вами як з локальним абонентом.
Не залишаться осторонь і ваші родичі. Якщо ви вирішили відправитися за кордон всією сім'єю, то зручніше придбати відразу кілька карт і розмовляти один з одним за тарифами місцевого оператора зв'язку. Плюсом є і те, що подібні туристичні сім-карти можна використовувати багаторазово, і вам не доведеться викидати те, що ви купили.

- оператор мобільного зв'язку NOVA SIM ( ці карти є у нас в наявності в офісі )

- віртуальний оператор мобільного зв'язку TezGSM

- оператор мобільного зв'язку TravelSim

- оператор мобільного зв'язку GoodLine

- оператор мобільного зв'язку SimForTour

порівняльна таблиця вартості 1 хвилини вихідних дзвінків в різних країнах різних туристичних СІМ карт

ТравелСіМ ГудЛайн Сімфотур NOVA SIM (USD) (USD) (USD) (USD) Країна Болгарія 0.45 0.45 0.45 0,49 Греція 0.39 0.39 0.39 0,39 Єгипет 0.55 0.55 0.55 0,55 Ізраїль 0.45 0.45 0.45 0,45 Іспанія 0.49 0.49 0.49 0,45 Канада (входять 2.50) 2.89 2.89 2.89 2,25 Кіпр 0.29 0.29 0.29 0,29 ОАЕ 0.75 0.75 0.75 0,75 США (тариф Америка, що входять 0.00) 0.45 0.45 0,45 Таїланд 0.65 0.65 0.65 0,85 Туніс ( входять 2.50) 2.89 2.89 2.89 2,85 Туреччина 0.49 0.49 0.49 0,48 Хорватія 0.55 0.55 0.55 0,55 Чорногорія 0.75 0.75 0.75 0,65 Чехія 0.55 0.55 0.55 0,45 Шрі Ланка 0.69 0.69 0.69 0,69

3. Купівля SIM-карт місцевих операторів

Якщо ви не збираєтеся в кругосвітню подорож і місцем вашого перебування буде одна країна, ви можете обзавестися SIM-картою місцевого оператора. Втім, картки зручні і для подорожуючих в різні країни, якщо їх поїздки не обмежені одним днем. Найпростіше купувати prepaid-пакети (картки по передоплаті): не треба підписувати ніяких контрактів, поклав гроші на рахунок і відразу можна починати користуватися.
В Єгипті, наприклад, існують тарифи, призначені спеціально для туристів. Prepaid - пакет так і називається - Tourist Line. Вартість підключення - всього $ 2,5, хвилина в мережі - $ 0,08, а хвилина розмови з рідною державою - всього $ 0,6. Правда, при цьому треба пам'ятати: якщо ви вчасно не поповните рахунок, "туристична" картка автоматично заблокується через сім днів.
Але у цього варіанту є один недолік - при купівлі SIM-карти місцевого оператора ваш номер для більшості людей, включаючи ваших родичів і партнерів по бізнесу, залишиться невідомим.

4. Супутниковий зв'язок

Для тих, хто вважає за краще для відпочинку / роботи віддалені від цивілізації куточки земної кулі, іноді єдиним можливим способом залишатися на зв'язку зі світом є супутниковий зв'язок. З супутникового телефону ви зможете зателефонувати, перебуваючи в пустелі, в джунглях, в горах, в океані. Супутниковий телефон корисний не тільки там, де звичайний мобільний просто не ловить. Зв'язок з космосом важлива і для пересуваються по цілком цивілізованим територіям. Правда, поки особливою популярністю вона не користується через свою дорожнечу.
По-перше, сам термінал для супутникового зв'язку коштує не менше $ 1000, тоді як звичайний мобільник можна купити і за $ 50. По-друге, близько $ 1000 при підключенні складають авансові платежі. По-третє, самі трубки мають значні розміри, а при розмові існують затримки в кілька секунд. Оператори супутникового зв'язку намагаються залучити користувачів новими послугами. В даний час з'явилися пакети без абонентської плати та авансових платежів, а термінали тепер можна взяти в оренду. Але ціна оренди починається від $ 10 на добу, при мінімальному терміні - 14 днів, а в prepaid (припейд) -пакети тарифи трохи вище контрактних.
Тобто тільки на оренду терміналу доведеться витратити як мінімум $ 140. Для того ж, щоб відчути економію (при розрахунку, що на кожній хвилині розмови через супутник, в порівнянні з роумінгом, ми економимо $ 1), необхідно за два тижні вимовити не менше 2,5 годин. В результаті загальні витрати на зв'язок за два тижні - близько $ 350. До речі, за вхідні власник "супутникового" не платить. Зате платить сповна той, хто йому дзвонить - від $ 1,09 / хв. до $ 3,55 / хв. Тому рідних і партнерів краще попередити заздалегідь, щоб зекономлені гроші за рахунок користування супутниковим телефоном не довелося віддати в фонд оплати "домашнього".
Однак фахівці запевняють: за умови, що ви досить часто міняєте місце перебування і говорите не менше 20 хвилин в день, супутникова трубка, як не дивно, може стати найбільш економним варіантом.

Важливо знати

Ваш мобільний GSM-телефон зможе працювати далеко не скрізь. Наприклад, в США і Канаді GSM працює в діапазоні 850 МГц і 1900 МГц, тоді як в Україні більшість "трубок" ловлять на 900 і 1800 МГц відповідно, і лише деякі працюють у всіх чотирьох діапазонах. Тому перед поїздкою перевірте, чи може похвалитися такою конвергентних ваш апарат. А ось в азіатських країнах GSM взагалі практично відсутня, всі телефони - CDMA. Не у багатьох в нашій країні є телефони, які будуть працювати, наприклад, в Японії або Кореї. Нестандартну для нас GSM-трубку, і CDMA-телефон, як правило, можна взяти в оренду в аеропортах.

Туристичне агентство "Happy Tour" (Хеппі Тур), ліцензія АВ № 392897, від 19 червня 2008, м Миколаїв, пр. Миру, 2А, "Ювілейний", оф. 230, тел .: (0512) 72-29-09, + 38-068-269-72-00, + 38-063-226-23-26, + 38-068-269-72-00, + 38- 099-290-81-00, e-mail: [email protected]

Новости